MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Forhadt støjspreder er fortid i nybyggeriet på Nørrebrogade

Forhadt støjspreder er fortid i nybyggeriet på Nørrebrogade

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Entreprenøren på byggepladsen over for Den Røde Plads har opgivet den arbejdsmetode, som gav infernalsk støj og stærke rystelser i de omkringliggende bygninger. Ny metode forventes at være langt mere skånsom for de naboer, der er tvunget på hjemmearbejde.

Foto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Se godt på dette billede.

Det forestiller den p.t. vel nok mest forhadte støjspreder på Nørrebro på vej til at blive kørt væk og ud af bydelen.

Der er tale om den såkaldte rammemaskine, der i forsøget på at banke stabiliserende spunsplader i jorden på Nørrebrogade 209 har larmet som ind i h…… og skabt vibrationer så stærke, at der er kommet revner i lofter og vægge hos de nærmeste naboer.

Men nu er det slut.

Maskinen brød sammen under arbejdet med at banke pladerne i den overraskende hårde jord, og nu har entreprenøren erkendt, at der må andre metoder til.

“Vi vurderer, at spunsen ikke kan rammes langt nok i jorden med det frekvensniveau, vi må slå med. Derfor bliver der ikke rammet mere spuns, siger projektleder Jacob B. Jacobsen fra det Rådgivende Ingeniørfirma Safe-Con.

Ny løsning: huller med sand

Nu laves der i stedet for en anden løsning for det resterende arbejde med at stabilisere kældertagen for det nye byggeri:

På det sidste stykke ud mod Nørrebrogade og sidegaden Farumvej bliver spunspladerne ikke banket direkte ned i jorden.

I stedet bores der en lang række huller i den hårde jord med en anden maskine – en sekantpælemaskine – og så fyldes den rende, som de borede huller udgør, med sand. Herefter kan spunspladerne vibreres ned i sandet.

Dette arbejde bliver naturligvis ikke helt lydløst, men ifølge Jacob B. Jacobsen kan de hjemsendte og hjemmearbejdende naboer godt forvente at få skuldrene et godt stykke længere væk fra ørerne.

“Det larmer stadigvæk, men overhovedet ikke på samme niveau. Det larmer mest, når boret bliver kørt frem og tilbage efter en boring for at ryste det fri for jord. Og det giver langt færre rystelser – om nogen overhovedet,” siger han.

Safe-Con og entreprenørvirksomheden Tcsherning forventer, at det resterende arbejde med at sætte spunsplader i jorden med denne nye metode varer to uger fra på mandag den 18. januar.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X