MN logo rgb web 300x77
Gæster på besøg? Så kan de sove i telt i Nørrebros asfaltjungle

Gæster på besøg? Så kan de sove i telt i Nørrebros asfaltjungle

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Får du besøg, men har du ikke plads til, at gæsterne kan overnatte i din lejlighed? Så kan du pege dem i retning af en billig køje på Ydre Nørrebros nye vandrerhjem Urban Camper Hostel, der med jungletema og overnatning i telt er inspireret af stifternes rygsækrejser i Sydamerika.

I New Zealand kan du sove ligesom Frodo og Bilbo på The Hobbit Motel. På Hotel de Vrouwe van Stavoren i Holland kan du lagre hele natten i hotelværelser, der er indrettet i gamle vintønder. Og i Berlins Huettenpalast camperer gæsterne i campingvogne og -hytter, som er opstillet i en gammel støvsugerfabrik.

Nu kan turister med smag for excentriske overnatnings­muligheder også få deres lyst styret i København, hvor Urban Camper Hostel netop er åbnet i Ydre Nørrebros asfaltjungle ved Nørrebro Bycenter.

Her kan de unge rygsækrejsende, som er den primære målgruppe, få følelsen af at overnatte i junglen, når de ligger i  det nyåbnede vandrerhjems store, brandsikre jungletelte, der er omgivet af lianer og hængeplanter. Jungletemaet går igen i vandrerhjemmets loungeområde, der er indrettet med grønne planter og råt træ.

Vandrerhjemmet er ifølge de unge stiftere, Sigurd Mejlstrøm og Jakob Stelzig, inspireret af deres egne rygsækrejser i Sydamerika.

Uhøjtidelig lejrstemning

Ideen med den indendørs jungle er først og fremmest at give gæsterne en sjov oplevelse og skabe en uhøjtidelig lejrstemning, der ryster folk sammen. Men det handler også om, at man ved at indrette vandrerhjemmet med telte i stedet for værelser kan holde prisen for en overnatning på et meget interrail-venligt niveau. En køje i et af vandrerhjemmets firemandstelte koster således 130 kr. pr. nat.

Urban Camper Hostel har indtil videre plads til 160 overnattende gæster, men frem mod maj bliver kapaciteten udvidet med yderligere 90 sovepladser.

Junglestemningen går igen i vandrerhjemmets loungeområde, der er indrettet med råt træ og hængeplanter i loftet. Foto: Urban Camper Hostel.
I et af vandrerhjemmets luksustelte kan man nyde lejrstemningen på tomandshånd. I firemandsteltene sover man sammen på ægte vandrerhjemsmanér i køjesenge. Foto: Urban Camper Hostel.

Topfoto: Plan 1 Cobblestone Architects 

Artiklen er oprindeligt fra, og bringes i samarbejde med, Magasinet KBH

Related Articles

X