MN logo rgb web 300x77
Gang i udelivet: Nu kan bydelens børn gå til fodbold og spejder igen

Gang i udelivet: Nu kan bydelens børn gå til fodbold og spejder igen

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Nørrebro United og de lokale spejdertrupper kan se frem til at genoptage deres aktiviteter fra næste uge. Det glæder både foreningerne og formanden for Nørrebro Lokaludvalg.

Arkivfoto: Borggruppen under KFUM-Spejderne er blandt de lokale spejdergrupper, der lige nu gør klar til at samles igen. Billedet her er fra et arrangement i Fredens Park i efteråret 2020. Foto: Luna Juhl.

“Det er dejligt! jeg glæder mig på børnenes og de unges vegne – de har godt nok måttet tage fra i den her periode.”

Formanden for Nørrebro Lokaludvalg, Mogens ’Mugge’ Petersen, har altid haft et blødt punkt for bydelens børn og unge.

Derfor er han også både glad for og lettet over, at der fra på mandag bliver åbnet for udendørsaktiviteterne for ikke mindst de lidt større børn og unge, der endnu ikke har fået lov til at komme tilbage i skolen.

Nu har vi som bekendt ikke rasende mange udendørs kvadratmeter per indbygger her i bydelen – men vi har dog en af byens største fodboldklubber målt på medlemstal, Nørrebro United, og fire-fem spejdergrupper, alt efter hvor man trækker bydelens grænser.

Og her har man travlt med at få styr på myndighedernes retningslinjer og gøre klar til, at børnene kan komme i gang i deres vante fritidsfællesskaber så hurtigt som muligt.

“Vi vil rigtig gerne ud og se børnene igen, og vi kan være klar inden for en 4-5 dage, afhængigt af, hvor omstændelige de nye retningslinjer er. Hvis de ligner dem, vi havde, da vi lukkede ned i november, kan vi være klar inden for et døgn,” siger Aske Brunhøj Sigurdson fra KFUM-spejdernes Borggruppen, der holder til i Fredensgade og som udendørs areal bruger Fredens Park lige ovre på den anden del af bydelsgrænsen på Østerbro.

Lang nedlukning har ramt hårdt

Også Aske Brunhøj Sigurdson glæder sig på især de lidt ældre børns vegne, fordi de netop stadig døjer med ikke at kunne møde fysisk op i skolen.

De store spejderbørn fra 4. klasse og opefter har godt nok, i modsætning til de yngste børn, haft ugentlige onlinemøder gennem den seneste nedlukning, men det bliver aldrig helt det samme, siger spejderlederen:

“De har været lukket ned længe og været hårdt ramt, for vi dyrker jo netop et fællesskab, der kræver, at man kigger hinanden i øjnene og læse kropssprog. Til gengæld har vi haft den fordel sidste år, at vi har kunnet holde delvist åbent i lang tid, fordi mange af vores aktiviteter netop bygge på, at vi opholder os udenfor.”

Hos fodboldklubben Nørrebro United meddeler formand Flemming Jensen, at man er klar til at åbne officielt op for de første hold på mandag.

“Vi glæder os til at åbne op igen – særligt i forhold til børn og unge. Mange børn og unge har haft det svært i coronapausen, men nu lysner det igen med fællesskab og boldspil,” lyder det fra NBU-formanden.

Og skal vi så være ærlige? Altså sådan helt, helt ærlige?

Så har Mogens Petersen fra Nørrebro Lokaludvalg da også lige en anden gruppe beboere i tankerne i disse dage:

“Jeg er såmænd også glad på børnenes forældres vegne. De er jo ikke vant til at have deres børn hjemme så meget, som de har haft på det seneste, så de trænger sikkert også til noget alenetid,” lyder lokaludvalgsformandens analyse.

Regler for genåbningen

Onsdag den 24. februar blev det bekræftet, at alle udendørs foreningsaktiviteter fra mandag 1. marts kan åbne for op til 25 personer i hele landet – en undtagelse fra det generelle forsamlingsforbud.

Ifølge DIF (Danmarks Idrætsforbund) bliver der ikke krav om coronatest eller negativ test, før man må deltage i en udendørs foreningsaktivitet. Desuden må såvel toiletter som opbevaringsskure mv. gerne holdes åbne for opbevaring og kortvarige ophold.

Related Articles

X