MN logo rgb web 300x77
Garanti: Nyt byggeri på Nuuks Plads bliver ikke højere end 24 meter

Garanti: Nyt byggeri på Nuuks Plads bliver ikke højere end 24 meter

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Politikerne på Københavs Rådhus har besluttet, at der skal barberes to tredjedele – i alt 51 meter – af højden på det kommende byggeri på pladsen ved den nye metrostation i forhold til det tidligere planlagte og stærkt kritiserede højhus.

For godt et år siden endte et forslag om at bygge et 75 meter højt hus på Nuuks Plads i skraldespanden. Hele 96% af de knap 500 høringssvar, som Københavns Kommune modtog til byggeriet, var negative — og så endte lokalplanen med at blive afvist af byens politikere.

Nu ulmer det næste forsøg på at bygge på Nuuks Plads i kulisserne, men højhusmodstandere på Nørrebro kan allerede nu ånde lettet op.

Læs også: ‘Afvist: Jagtvej får ikke et 75 meters højhus

Af et notat fra Københavns Kommune fremgår det nemlig, at den maksimale højde for nyt byggeri på Nuuks Plads nu bliver fastsat til 24 meter. Med andre ord vil fremtidens Nuuks Plads kun rage en tredjedel så højt i vejret som i det oprindelige projekt fra 2018.

Spørgsmålet kom igen op at vende på rådhuset, da grundens nye ejer, 2L Projektudvikling, bad om at få ændret den såkaldte ramme i den nye kommuneplan og få fastsat en samlet bebyggelsesprocent på pladsen.

I sidste ende fastsatte politikerne, at der bliver givet mulighed for at bygge 10.000 m² og, altså, at der maksimalt må bygges 24 meter opad. Kun Venstre stemte imod forslaget, der blev stillet af Enhedslisten og De Konservative.

Lavere kan betyde bredere

Der ligger endnu ikke et konkret projekt på bordet, så konsekvenserne af ændringen er det svært at sige så meget om endnu — andet end at byggeriet altså bliver lavere.

Men de 10.000 etage-kvadratmeter, som der nu er skabt mulighed for, er kun en smule mindre end de 12.100 m², der var en del af planen i 2018.

Læs også: Ny ejer af Nuuks Plads lover: “Der kommer ikke et højhus!”

Da man altså nu ikke kan bygge nær så højt i vejret, kan ændringen betyde, at man i stedet må inddrage mere af Nuuks Plads til byggeri, hvis projektudvikleren til fulde ønsker at udnytte muligheden for at bygge de nye kvadratmeter.

Kommuneplan 2019 er ikke endeligt vedtaget endnu, men det ventes at ske inden for få uger.

Et realistisk bud vil være, at 2L Projektudvikling senere på året fremlægger en egentlig vision for fremtidens Nuuks Plads.

Fra Jagtvej vil udsigten til Nuuks Plads nu blive betydeligt anderledes, end hvis 2018-forslaget var blevet vedtaget. Højden af det nye byggeri vil være nogenlunde i niveau med det omkringliggende byggeri. Foto/illustration: KK/Magasinet KBH

Artiklen er oprindeligt fra, og bringes i samarbejde med, Magasinet KBH

Related Articles

X