MN logo rgb web 300x77
Gavlmaleri på Kapelvej skal skaffe corona-vacciner til verdens fattige

Gavlmaleri på Kapelvej skal skaffe corona-vacciner til verdens fattige

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Hans Scherfigs kendte mælkereklame indgår i ny UNICEF- kampagne, der indsamler penge til COVID-19 vaccinationer af frontpersonale i verdens fattigste lande.

Selvom kvinden på gavlmaleriet står med to små børn, og teksten lyder “Mælk – Det er dejligt”, understreger UNICEF, at ammende kvinder – ligesom i Danmark – er undtaget fra deres globale vaccineindsats. Foto: Jens Rasmussen, UNICEF

Hvis du har passeret Kapelvej 27 de seneste dage, har du måske lagt mærke til noget nyt:

Den frodige kvinde på Hans Scherfigs kendte gavlmaleri ’Mælk – Det er dejligt’ fra 1962 har fået et stort, blåt plaster på armen.

Plasteret er del af en UNICEF-kampagne, der sommeren over skal indsamle midler til, at sygeplejersker, jordemødre, læger og andet sundhedspersonale i lande som Indien, Nepal og Sri Lanka hurtigere bliver vaccineret mod COVID-19.

“Behovet for COVID-19-vacciner til frontpersonale i hele verden er stadig stort og akut – _og det har alvorlige konsekvenser. Derfor arbejder vi aktivt for at vaccinere voksne i de fattigste lande, så de igen kan tage sig af børnene. Men vi kan ikke gøre det alene,” lyder det fra UNICEFS generalsekretær Karen Hækkerup i en pressemeddelelse

Det blå UNICEF-plaster skal være med til at markere, at helingen af verden er i gang, og det vil sommeren over kunne spottes hos DSB og på forskellige seværdigheder, ligesom en række kendte danskere vil bære det på armen.

Hos Andelsforeningen A/B Vævergade 7 / Kapelvej 27 glæder bestyrelsesmedlem Henrik Steenberg sig over at kunne være med til at støtte den gode sag:

“Det ligger i Nørrebros ånd at være solidarisk, og det er vigtigt, vi alle gør vores, så vi sammen kan komme så sikkert som muligt igennem denne pandemi,” siger han.

Det blå plaster kan fra 15. juni købes hos shop.unicef.dk for 25 kr. Du kan også støtte UNICEFS vaccineindsats ved at donere direkte til indsatsen via UNICEFs hjemmeside eller hos 7-Eleven som donationsgaver.

Related Articles

X