MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Graffitihærværk mod den gamle graverbolig – tilsyn på vej

Graffitihærværk mod den gamle graverbolig – tilsyn på vej

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Den nyistandsatte og fredede graverbolig på Assistens Kirkegård er hærget af fantasiløs graffiti – kommunens Teknik- og Miljøforvaltning lover, at det bliver fjernet inden ugens udgang.

Fotos: Mit Nørrebro

Efter 10 års indpakning kom den i januar atter frem i lyset, men det var ikke længe, den ellers populære og fint istandsatte graverbolig fik lov at stå i fred.

Graverboligen – en af Nørrebros ældste bygninger med en temmelig bizar historie– blev i forbindelse med metrobyggeriet rykket ind på forpladsen til metrostationen og venter nu på at blive indrettet til offentligt toilet.

I mellemtiden har et par historie-og fantasiløse graffitimalere malet deres meget lidt interessante tags på muren og på bygningens fire søjler.

“Vi sørger for, at graffitien bliver fjernet i løbet af denne uge,” lover enhedschef i kommunens Teknik- og Miljøforvaltning Jakob Hjuler Tamsmark, der samtidig kan fortælle, at graverboligen er ved at blive indført i den kommunale graffitiordning.

“Herefter vil der være tilsyn med boligen hver dag, og graffiti vil blive fjernet efter behov,” siger enhedschefen.

Optagelsen i den kommunale graffitiordning betyder, at Teknik- og Miljøforvaltningens underafdeling Parker, Kirkegårde og Renhold via en ekstern entreprenør afrenser eventuel fremtidig graffiti og sørger for efterfølgende maling.

Det vil koste ca. 10.000 kr. årligt at have graverboligen med i ordningen.

Det vides endnu ikke, hvornår de kommende toiletter i graverboligen vil stå færdige. 

“Vi venter på en byggetilladelse fra fredningsstyrelsen, fordi bygningen er fredet,” siger Jakob Hjuler Tamsmark.

Så bliver graffiti ikke mere uinspirerende og idéforladt – kedelige, intetsigende tags på en historisk og nyistandsat bygning fremkalder forhåbentlig 0 respekt blandt de dygtigste i graffitimiljøet.
Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X