Mit Nørrebro
Guide: 10 caféer, der er med til at gøre Nørrebro til noget særligt

Guide: 10 caféer, der er med til at gøre Nørrebro til noget særligt

Fra Tjili Pop til Friheden – her er vores bud på 10 lokale caféer, der emmer af Nørrebro.

Du går aldrig forgæves i jagten på en god café her i bydelen. Men hvor en række af dem måske strengt taget lige så godt kunne ligge i et af de andre brokvarterer eller i Indre By, har vi også bare de her helt særligt lokale joints, som man har svært ved at forestille sig ligge andre steder end lige præcis her i postnummer 2200 N.

Du har helt sikkert din egen personlige favorit-café – og måske vil du være skuffet eller ligefrem blive gal i skralden over ikke at se den her på listen.

Men bær over med os – dette er ikke et forsøg på at ekskludere nogen. Som bydelens eneste 100% lokalt baserede medie omtaler vi jævnligt de lokale restaurationer, og vi vil ganske givet også komme til din favorit på et tidspunkt.

Vi planlægger fx p.t. en guide til nogle af Nørrebros bedste brunch-steder – og de caféer, vi har udvalgt til den, har vi så bevidst valgt ikke skulle være med i denne guide for at give plads til nogle andre.

Når det så er sagt, står vi gerne ved, at det er 10 fantastiske caféer, vi har med i guiden her. Hvorfor kan du jo læse lige her:

1. Røde Roses Kaffebar. Ydre Nørrebro er ofte en kende overset, når de nationale københavnermedier ellers villigt omtaler restaurationslivet her i bydelen. Men de allermest lokale ved heldigvis godt, at Røde Roses fra sin placering på Balders Plads byder på hjertevarm, supergod kaffe og lækre tapas – og ikke mindst en fremragende hjemmelavet cheesecake. Der er udendørs servering foran den lille kaffebar, der blev grundlagt i 2011 af Tue T og hans kone. Navnet udspringer af 1970’ernes Røde Rose-bevægelse fra Mimersgadekvarteret. Idéen bag navnet var og er netop, at kaffebaren er lokal, skabt for kvarterets beboere. 
Røde Roses Kaffebar, Baldersgade 65.

2. Arrebo. Når man bevæger sig videre i samme kvarter, ud mod Midgårdsgade og Den Sorte Plads, finder vi Arrebo– en café, som ofte byder på jazz-oplevelser, ikke mindst under Copenhagen Jazz Festival. Stedet emmer af hjemlig hygge – uanset hvilket slags hjem man kommer fra. Maden er simpel, men god. Caféens ejergruppe er lokale, og når der er fest i gaden, så er Arrebo med. Du slipper for at se caféens øvrige gæster med snuden i computeren, for stedet har bevidst valgt ikke at have wi-fi og er på ingen måde gjort arbejds- eller studieegnet. 
Arrebo, Midgårdsgade 1.

3. Friheden. Friheden har på rekordtid indtaget en naturlig plads som “caféen dér ved siden af skaterrampen på Den Grønne Sti”. Det handler om at tilbyde en afslappet atmosfære – i det daglige ikke mindst til de erhvervsdrivende i Esromgade 15, som deler baggård med Friheden og bruger det som deres egen eksklusive kantine. 
En håndbajer koster 30 kr., og maden er hjemmelavet – helst økologisk – og har hele verden som inspirationskilde. Skaterbanen lige uden for døren vækker glæde hos bydelens mindste publikum, og lørdags-dj’ens vinylplader spiller som regel ikke højere, end at man kan tale med hinanden. Da Politiken var forbi i november 2018, fik stedet da også fem hjerter
Friheden. Adresse har vi ikke rigtig nogen af, men du finder Friheden inde mellem minirampen og skaterparken ved cykelstien, der går fra Hillerødgade til Den Røde Plads. 

.

4. Heaps Good Cafe. I Fensmarkgade ligger den australsk ejede cafe Heaps Good Cafe. Er man til kitsch, dimser og grøn vægfarve samt ikke mindst vellavet mad, er det en café, som er værd at besøge. Der er kun plads til 10 gæster, men får du en plads, skal du unde dig selv at smage på den eneste dessert, der serveres her – en “Sweetie”, som er en daddelpudding med smørfed butterscotch-karamelsauce og iskold flødeskum. 
Den australske ejer, Anika Vinson, står bag al maden – og af indretningen, der blandt andet rummer en plyssofa, ophængte korstensbroderier og sølvskeer. Også dette sted har fået fem hjerter af Politiken. 
Heaps Good Café, Fensmarkgade 23.

5. The Laundromat Cafe.Der er mange glimrende cafeer i området omkring Sankt Hans Torv, men The Laundromat Café i Elmegade er med over 15 år på bagen noget af en institution. Ud over at kombinere funktionerne café og vaskeri var det også en af de første cafeer i København til at tilbyde gratis trådløst internet, hvilket ikke overraskende har virket som en magnet på områdets studerende.
Mangler du en rigtig god bog og/eller en ditto øl, kan du henholdsvis låne og købe dig til begge dele her, hvor der også er adgang til et stort udvalg af aviser og magasiner samt diverse spil som fx backgammon og yatzy. 
The Laundromat Café, Elmegade 15.

6. Bevar’s. I starten af Ravnsborggade ligger Bevar’s. Det er en café, som er perfekt til – i et kortere tidsrum – at flytte sit studie- eller arbejdsliv ind i. Beliggende på gadens skyggeside fremstår selv de hvidmalede lokaler dunkle, men netop perfekte til at hive laptoppen frem i. Selv annoncerer stedet med at være for “de interesserede”. Her er det muligt at låne et mødelokale, hvis man har behov for et roligt sted til afvikling af sine møder. Men bare rolig, om aftenen sker der ofte andre ting og sager, blandt andet med ugentlige jazzarrangementer. Priserne er rimelige, og menukortet lækkert.
Bevar’s, Ravnsborggade 10B.

7. Social.Kaffen er i højsædet på Social, som åbnede i 2016 og allerede året efter fik AOK’s pris for bedste café . Det meste af maden her er vegetarisk, portionerne er store og billige, og der er et stort udvalg af smoothies, som serveres til retterne. Og hvad mere kan man ønske sig i en lille og hyggelig café med beliggenhed lige ned til søerne? 
Social, Peblinge Dossering 4.

8. Kaffesalonen. Et par husnumre længere ned ad Dosseringen ligger den 50’er-inspirerede Kaffesalonen. Kaffen, Café de la Cima, er direkte importeret fra Columbia og giverden kaffetørstende en “nuanceret” kaffeoplevelse sammen med den gode udsigt til Peblingesøen. Hvis du ikke allerede har prøvet at cykle/sejle rundt i en af de store plastiksvaner, er det ved at være på tide – vi kan jo ikke lade turisterne være ene om alt det sjove her i nabolaget, vel?
Kaffesalonen, Peblinge Dossering 7.

9. Café Blå. Café Blåer en af forriderne på den veganske bølge, og de lokale tilhængere understreger ofte, at retterne både er en fryd for øjet og for maven – således var cafeen en yderst populær deltager i Mit Nørrebros julekalender 2019. Også her prales der med verdens bedste øl – om end udvalgt ikke er særligt stort. Det er en lille og uhøjtidelig café, hvor serveringen ofte får megen ros.
Café Blå, Blågårdsgade 17.

10. Tjili Pop.Der findes næsten ikke noget mere Nørrebro end Tjili Pop. Den skramlede café i rabarberkvarterets hovedåre Rantzausgade blev for mere end 20 år siden åbnet som en juicebar af en entreprenant 17-årig, der i sagens natur var for ung til at få spiritusbevilling. Dengang var der ellers kun brune værtshuse i gaden, og det virkede som ren galimatias at forsøge at lave om på det, men den dag i dag er Tjili Pop et trækplaster på studerende ikke bare fra Nørrebro, men fra hele København. Hver onsdag er her levende musik, og stedet har åbent til godtud på natten
Tjili Pop, Rantzausgade 28.

Related Articles

X