MN logo rgb web 300x77
Guide: 10 gode restauranter til din weekend på Nørrebro

Guide: 10 gode restauranter til din weekend på Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Nørrebro er velsignet med en lang perlerække af glimrende spisesteder, som det er værd at besøge her efter genåbningen. Her får du 10 gode bud på, hvor du kan tilbringe den perfekte aften, når både maden og beværtningen skal være i top.

Foto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Opdateret 19. november 2021

Man kunne spise ude tre gange om dagen i årevis uden at nå igennem alle bydelens gode spisesteder.

Nørrebro har mad i alle afskygninger fra alle verdenshjørner og til alle lejligheder – og vi vil aldrig kunne få dem alle med i en enkelt guide.

Men handler det om en god aften i byen med kniv og gaffel – på den karakteristisk afslappede Nørrebro-måde, naturligvis – så hører disse restauranter (i vilkårlig rækkefølge) til anmeldernes og de lokales absolutte favoritter:

1. Restaurant Omar. Omar er på mange måder indbegrebet af Nørrebro, med en uformel stemning og en stor kærlighed til såvel god mad, god vine og en god fest. Og så til priser, der er til at betale. 8 serveringer, som gæsterne deler family style, koster 300 kr. per mand, og de flinke og til tider bevidst flabede tjenere anbefaler altid gerne et godt glas vin til. Omar er i høj grad en lokal restaurant – ejerne står også bag den nyere lillesøster-restaurant Safari i Baggesensgade – men sidste år fandt det britiske livsstilsmagasin GQ også vej til den intime restaurant, der ellers ligger godt gemt af vejen i et boligområde, og det udløste blandt andet betegnelserne “pirrende”,  “fantastisk” og “udsøgt”. 

Restaurant Omar, Refsnæsgade 32

2. Cicchetti. “En fremragende italiener med helt uforglemmelige retter,” skrev Politiken i 2017 om den lille restaurant på Nørrebrogade og kvitterede med fem hjerter. Og vi kan kun give dem ret. Cicchetti (der udtales tjikætti) serverer små, italienske snacks lavet fra bunden af gode råvarer, og selvom det bliver gjort til små priser og uden hverken store armbevægelser eller hvide duge på bordene, skal man ikke tage fejl: Maden er i topklasse. Eller som Politikens anmelder skrev: “Det var små mundfulde af enkel, italiensk kogekunst, når den er bedst. Med så sublim og simpel håndtering af gode råvarer, at man næsten glemmer, at det kræver erfarent håndværk og stor faglighed.”

Cicchetti, Nørrebrogade 56

3. Tigermom. Den tidligere souschef på Relæ, Lisa Lov, har fået fine anmeldelser og megen omtale – også internationalt – af sin restaurant i den førhen lidt døde ende af Ryesgade på grænsen til Østerbro. Maden er en blanding af det asiatiske køkken – thai, japansk, kinesisk, lidt af det hele – og du må gerne være glad for krydderier, for det er hot! 
“En virkelig velfungerende og ambitiøs restaurant, og man kan mærke på både kokke og tjenere, at de vil gæsterne det bedste … sjældent har jeg følt mig så velkommen og godt taget hånd om,” som skudsmålet lød sidste år fra Politikens anmelder.
Og så er Lisa Lov kendt for at være helt ekstremt påpasselig med hygiejnen, så mere corona-sikkert sted finder du næppe i hele byen.

Tigermom, Ryesgade 25

4. Scarpetta. Cofoco tog en for mange overraskende chance, da de i 2009 åbnede Scarpetta i den dengang stadig meget skramlede og utrendy Rantzausgade. Men det var godt set, for i dag er Rantzausgade en af bydelens – og hele Københavns – mest besøgte restaurationsgader, og Scarpetta har gennem alle årene formået at trække gæster til deres klassiske italienske køkken. Menuen består af småretter fra 75-175 kroner, og en tre retters menu kan fås til 250-275 kroner, og med all time favoritter som pizza, risotto, bruchetta, carpaccio og naturligvis pastaretter egner stedet sig både til den romantiske middag, til forretningsmiddagen og til børnefamilierne. Og så er det en af de få restauranter på Nørrebro, der rent faktisk har hvid dug på bordene.

Scarpetta, Rantzausgade 7

5. Bæst. Vi bliver i det italienske, men smutter i Guldbergsgade, hvor Christian Puglisis Bæst laver “enkel, men alligevel stimulerende mad, som ganske præcist rammer fundamentet i den italienske gastronomi,” som Berlingske beskrev det i en anmeldelse i 2014. Bæsts pizzaer er af flere forskellige internationale medier og ad flere omgange blevet kåret til at lave en af verdens bedste pizzaer – og så smager deres hjemmelavede mozarella nærmest kriminelt godt. Lige nu opererer Bæst med to menuer, der skal deles af bordet family style, en lidt mindre menu med 7 småretter til 295 per person (og ja, både pizza og mozarella er med her) samt en Experience-menu med 10 retter til 495 kr. per person. Alt i økologisk Puglisi-ånd, naturligvis.

Bæst, Guldbergsgade 29

6. Baka d’Busk. Det utraditionelle restauratørkollektiv Plantedrengene bragte sidste år rock’n’roll ind i vegetarverdenen, da de åbnede deres længe ventede plantebistro i Rantzausgade. Både Politiken og Berlingske kvitterede kort efter med fine anmeldelser – henholdsvis fire hjerter og fire stjerner – ja, Politikens anmelder gik så langt som til at skrive, at hvis han en dag skulle ende på dødsgangen, så vil han have Baka d’Busk til at tilberede sit sidste måltid i form af perfekt udvalgte og kogte nye kartofler. Plantedrengene har annonceret, at de trækker genåbningen til 10. juni, men er du på markedet for et godt vegetarisk måltid, skulle du måske bestille bord allerede nu, da stedet plejer at være godt fyldt op.

Baka d’Busk, Rantzausgade 44

7. Café Stadion. Det klassiske værtshus på hjørnet af Nørre Allé og Møllegade opstod i 2019 i en ny udgave, der i begyndelsen primært havde fokus på uformel, afslappet barstemning med en række småretter til at suge den værste væde. Men med tiden har den udviklet sig til en af bydelens bedste restauranter med både a la carte retter og en yderst delikat 7 retters menu til 325 kr. Café Stadion er alt det bedste fra Nørrebro: kreativ, velsmagende og i øvrigt fortrinsvist grøntsagsbaseret mad, gode, nøje udvalgte vine, et altid uhyre venligt og humoristisk anlagt personale – og så en tilpas mængde kaos og anarki. Det er således en del af charmen at sidde og spise sin stracciatella med syltet græskar og pebervinaigrette, ledsaget af et glas god naturvin, lige ved siden af et bord med glade, øldrikkende fodboldfans på vej til Parken eller et kuld latex- og hjelmklædte cykelryttere, der slutter den ugentlige tur af med en kold fad. Apropos fodboldfans var nogle af dem i begyndelsen så knotne over øludvalget på den nye version af Café Stadion, at de skrev de udødelige ord “FUCK DET NYE ‘CAFÈ STADION’” på toiletvæggen – ord, som stedet straks tog til sig og i dag bruger som fast hashtag på stedets Instagram-profil #fuckdetnyecafestadion.

Café Stadion, Nørre Allé 27

8. Nha Trang. Den vietnamesiske restaurant på hjørnet af Jesper Brochmands Gade og Rantzausgade over for Brorsons Kirke har et stort og trofast publikum, som straks myldrede tilbage på den første dag efter genåbningen. Her har maden holdt niveau og serveringen været ovenud venlig og smilende i over 10 år, og sådan bliver det formentlig ved et godt stykke tid endnu, for ejeren Thang Nguyen har under nedlukningen fundet ud af, at han slet, slet ikke er klar til at gå på pension. Alt på Nha Thrangs menukort smager godt, men nybegyndere udi det vietnamesiske kan anbefales at prøve de friske sommerruller til forret og den klassiske Pho-suppe til hovedret (selvom supper mætter rigeligt i sig selv).

Nha Trang, Jesper Brochmands Gade 11

9. 20a. Stamklientellet er stort og trofast på 20a, og med god grund. Her er ikke så mange dikkedarer, bare god mad, god vin og grovhygge. Personalet er af den slags, der får dig til at føle dig hjemme allerede ved første besøg, og maden er den type franske bistroklassikere, der aldrig går af mode, hvis bare de er lavet godt nok – og det er de her. Du ved: coq au vin, braiseret unghanelår og svinekæber, der har mistet al sammenhængskraft … Det er her, du går hen, når du vil gå ud, men ikke gider tage stilling til det helt store udtræk og menukort. Der er nemlig kun én ret at vælge imellem i hver kategori: Forretten, Suppen, Fisken, Dagens Ret og Desserten. Og så kan du selvfølgelig også få et bræt med ost og /eller charcuterie. Det hele med et glimrende og rimeligt prissat glas vin (eller flere) til.

20a, Ravnsborggade 20a

På en liste over gode aftenrestauranter på Nørrebro kommer man ikke uden om vores eneste tilbageværende Michelin-restaurant. Selvom de færreste af os har råd til at spise på Michelin-niveau særligt ofte, er den værd at huske, når man vil have en lokal gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige:

10. Kiin Kiin. Lertchai og Henrik Yde-Andersens restaurant i Guldbergsgade er en af verdens meget få thailandske restauranter med en Michelin-stjerne. I sagens natur er både maden, vinene og betjeningen her i en topklasse, som ethvert madøre bør unde sig selv at prøve. Er økonomien ikke til de helt store tastingmenuer med tilhørende vinmenuer, kan man få en bid af gastrohimlen med stedets Teatermenu, der består af snacks og appetizers efterfulgt af en 4-retters menu til 495 kr. per person. Denne menu serveres kun kl. 17.30 og 17.45, og så har du og din(e) ledsager(e) bordet frem til kl. 19.30.

Kiin Kiin, Guldsbergsgade 21.

Læs også: Guide: 10 caféer, der er med til at gøre Nørrebro til noget særligt

Læs også: Velbekomme!: Her er 10 af de bedste take away pizzaer på Nørrebro

Related Articles

X