MN logo rgb web 300x77
Håb droppet: Ikke flere penge til Basargrunden i denne omgang

Håb droppet: Ikke flere penge til Basargrunden i denne omgang

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Efter et møde med overborgmester Frank Jensen tirsdag har både Nørrebro Lokaludvalg og teknik-og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen opgivet at få tilført flere penge til nyt anlæg på basargrunden ved Nørrebro Station. Til gengæld forventes det nye byrum at stå klart om 18 måneder.

For fem år siden deltog en lang række nørrebroere sammen med bl.a. Nørrebro Lokaludvalg i arbejdet med et nyt idéoplæg for Nørrebro Stationsområde.

Der blev tænkt store og visionære tanker om, hvordan det nedslidte og skramlede område, der af mange lokale opfattes som utrygt, kunne gøres til et indbydende og samlende torv med grønt, opholdspladser og butikker under buerne under højbanen.

Men store tanker kræver også store penge, og drømmevisionen til 34 millioner kroner blev stærkt vingeskudt ved kommunens budgetforhandlinger i oktober sidste år. 

Her blev der afsat et beløb, der spædet op med penge fra Metroselskabet og Danica Pension alt i alt gav udsigt til godt 7,5 million kroner til et grønt byrum på Basargrunden og belysning på Lyngsies Plads foran Lygten station lige på den anden side af banen.

“De penge kommer vi ikke langt for, når der er tale om anlæg af en permanent plads,” sagde formanden for Nørrebro Lokaludvalg Mogens Petersen dengang, og både lokaludvalget og Enhedslistens teknik-og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen har derfor overvejet at bede om flere penge til området til den såkaldte overførselssag her til foråret.

Pragmatisk og realistisk løsning

Disse overvejelser er nu droppet, efter at Ninna Hedeager og Nørrebro Lokaludvalg i går eftermiddags holdt møde med overborgmester Frank Jensen (S) her på Nørrebro.

“Vi har et anlægsloft, som gør, at det lige nu ikke er realistisk at komme igennem med den helt store drøm for området, som både vi og de lokale havde håbet på,” erkender teknik- og miljøborgmesteren, der bakkes op af lokaludvalgsformand Mogens ’Mugge’ Petersen:

“Det er jo ingen hemmelighed, at vi havde håbet på nogle flere penge, men nu må vi jo få mest muligt ud af de penge, der er” erklærer han.

Læs også: Nye byrum ved Nørrebro Station på vej

Med erkendelsen af, at der ikke kommer flere penge, før spaderne stikkes i jorden lige inden sommerferien i år, arbejder lokaludvalget nu på at få vejbanen uden for Føtex-bygningen inkluderet i det kommende byrum på Basargrunden.

“Det vigtige er, at der bliver skabt en sammenhæng i området, så det rodede udtryk forsvinder. Og så må vi se, om vi kan få fonde eller andre til at donere nogle træer, så vi kan strække pengene længst muligt og få skabt et byrum, som folk har lyst til at bruge,” siger Mogens Petersen.

Related Articles

X