MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Hærværk på Assistens Kirkegård i nat – har du set noget?

Hærværk på Assistens Kirkegård i nat – har du set noget?

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Det fransk-belgiske soldatergravsted på Assistens Kirkegård har været udsat for hærværk, men gerningsmændene blev øjensynligt stoppe midt i forehavendet.

En beboer fra Rantzausgade-kvarteret fandt søndag morgen pinsedag en bunke metal liggende i et kryds mellem to stier i Assistens Kirkegård.

Ved nærmere eftersyn viste det sig at være kobberornamenter, der var brækket af nærliggende gravsteder. Hærværket var primært gået ud over det kendte krigsmonument på det fælles fransk-belgiske soldatergravsted fra 1. Verdenskrig, hvor spyd og flagstang var brækket ud af soldatens hånd.

Spyd og flagstang er knækket ud af hånden på det kendte monument til minde om de franske og belgiske soldater, der havde deltaget i 1. Verdenskrig. Billede til venstre af monumentet for hærværket: Orf3us/Wikimedia Commons. Alle øvrige billeder: Camille og Brian Hilmann.

Kobberet lå i en bunke ud mod stien, så man nemt kunne fjerne det, fortæller Camille Hillmann, hvis mand var den første til at opdage hærværket. 

Parret var overbevist om, at kirkegårdens graverne næppe ville knække ting af gravstederne, lægge det ud mod stien og så ellers gå på lang weekend – derfor kontaktede de politiet.

Vagtchef i Københavns Politi Kristian Rohdin bekræfter, at politiet har haft en patrulje ude på kirkegården, og at Københavns Kommune nu har taget de afbrækkede effekter i deres varetægt.

Prisen på kobber er de senere år steget voldsomt, og landet over har der været flere sager om kobbertyveri, blandt andet af kobberkabler og kobbertage. Om det er det, der her er tale om, kan ikke siges, før gerningsmændene er fundet.

Politiet betegner foreløbig det skete som groft hærværk og har oprettet en hærværkssag. 

Gerningstiden er beregnet til mellem kl. 22 lørdag aften og kl. 9.16 søndag morgen – har du set eller hørt noget, der kan hjælpe politiet med en opklaring, så ring på 114.

Dette syn mødte Brian Hillmann, da han pinsemorgen gik en tur på Assistens Kirkegård

Du kan læse mere om de fransk-belgiske soldatergrave på Kulturcentret Assistens’ hjemmeside

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X