MN logo rgb web 300x77
Halvdelen af studieboligerne i Nordbro-tårnet er stadig ledige

Halvdelen af studieboligerne i Nordbro-tårnet er stadig ledige

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel

Siden udgivelsen 26. august 2019 er artiklen den 31. august 2019 blevet opdateret med et citat fra tidligere ejendomschef i Danica Ejendomme, Christian Olsson, samt et link til den Politiken-artikel fra 2014, hvorfra citatet stammer. Herudover er som illustrationer medtaget et af Nordbros Facebook-opslag samt screendump fra deres hjemmeside. Selve artiklens tekst er uændret.

Til trods for akut mangel på studieboliger i København er næsten 50 studielejligheder i Nordbros højhus endnu ikke udlejet. Nørrebro Lokaludvalg mener, at lejlighederne er for dyre, mens forklaringen fra bygherren er, at man er kommet senere i gang med udlejningen end planlagt.

Mens nyoptagede studerende klager deres nød over manglen på et sted at bo, og Dansk Byggeri melder om et akut behov for 8.400 studieboliger i hovedstaden, står der næsten 50 tomme studielejligheder på Borgmestervangen lige ved Nørrebro Station.

De befinder sig i det nye Nordbro-højhus og har stået klar til indflytning siden 1. august. Men bygherren Danica Ejendomme kører stadig annoncer på Facebook for at få en underskrift på omkring halvdelen af lejekontrakterne på tårnets ca. 95 studieboliger.

De ledige studieboliger er en blanding af 1- og 2-værelses lejligheder, og den månedlige leje ligger fra 7.695 kr. eks. forbrug for en 1-værelses på 49 kvm til 8.995 kr. for en 2-værelses.

Derfor undrer det heller ikke formanden for Nørrebro Lokaludvalg, Mogens “Mugge” Pedersen, at lejlighederne stadig står tomme:

“Det må have noget at gøre med prisen. Den er jo også noget helt andet end den pris på omkring 3.500 kr. i månedlig husleje, vi i lokaludvalget blev præsenteret for i Nordbros planlægningsfase. Nu er det blevet en meget dyr løsning for folk uden penge – for dem, der har den slags penge, kan det jo bedre betale sig at købe en bolig,” vurderer han og sætter selv regnestykket op:

“En 2-værelses andel på Nørrebro koster typisk 3.500-4.000 i husleje, og selv hvis den koster 1 million i indkøb, kan du jo godt betale afdrag på et lån i den størrelsesorden for de 4.000 kr., der er op til huslejen på de billigste studielejligheder i Nordbro-tårnet,” siger han.

Sådan som projektet ligger nu, vil huslejen begynde ved 3.500 kroner for et kollegieværelse og op til 4.500 kroner for en lille studielejlighed på 40 kvadratmeter, hvor man bor alene.

Christian Olsson, daværende ejendomschef i Danica Ejendomme, til Politiken i 2014

Det er Danica Ejendomme, der er bygherre på Nordbro, og her siger projektudviklingsdirektør Klaus Gorm Hansen, at de da også gerne ville udleje studieboligerne i Nordbro-tårnet billigere.

“Og det kan da godt være, at prisen er årsagen til, at de ikke er revet væk. Men projektet har udviklet sig siden den første planlægningsfase, med fx fokus på fælles forhold, et løft i den arkitektoniske kvalitet og køkkener i alle boliger. Og så har den almindelige prisudvikling også spillet ind,” siger direktøren.

Han peger på, at de godt 400 studieværelser i Nordbros punkthuse, der stod færdigt tidligere end tårnlejlighederne og alle er udlejet, har en noget lavere husleje. Og Klaus Gorm Hansen er da heller ikke nervøs for, om Danica på trods af prisen nok skal få udlejet de resterende ca. 50 studielejligheder:

“At der stadig er lejligheder ledige, skyldes primært, at vi kom lidt sent i gang med udlejningen. Der var bl.a. noget markedsføringsmateriale, vi skulle have klarhed over, så vi kom hen til juni, før vi begyndte at leje studielejlighederne i tårnet ud. Og så er der jo en proces med svartider, hvor folk på venteliste modtager tilbud, og så siger nogle ja og andre nej, så derfor tager det lidt tid at få underskrifterne i hus. Men samlet set ser det ud som forventet,” siger han.

Når Nordbro har fået udlejet de sidste studielejligheder, ser formanden for Nørrebro Lokaludvalg gerne, at der går en rum tid, før der atter bliver givet tilladelse til lignende studielejligheder her i bydelen.

“Hvis det stod til mig, skulle vi bygge nogle flere kollegier. Jeg er træt af dyre ungdomsboliger og vil ikke have flere af dem her på Nørrebro,” siger Mogens Pedersen.

“… Men vil du hellere selv tage opvasken, kan du ansøge om studielejlighederne på 1.-8. etage i tårnet,” opfordrer Nordbro i et Facebook-opslag fra 23. juli 2019.
“Boligerne er oplagt til dig, der fx vil bo sammen med din kæreste – eller bare vil have lidt ekstra plads til dig selv,” skriver Nordbro på deres hjemmeside om de tårnets 1-2 værelses studielejligheder. Screendump fra 31. august 2019.

Related Articles

X