Mit Nørrebro
Helhedsplan for De Gamles By er godkendt – skal sendes i høring

Helhedsplan for De Gamles By er godkendt – skal sendes i høring

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Borgerrepræsentationen vedtog tirsdag at godkende det forslag til en helhedsplan for De Gamles By, som er blevet til efter lokale ønsker. Nu venter en otte ugers høringsperiode.

De lokales tanker for en af bydelens populære oaser, De Gamles By, er nu kommet endnu et skridt nærmere virkeliggørelse.

Tirsdag godkendte politikerne på Københavns Rådhus nemlig den helhedsplan, der er udarbejdet af arkitektrådgiveren Tredje Natur – som meget apropos holder til i Heimdalsgade her på Nørrebro – i et samarbejde med kommunens forvaltninger og en referencegruppe på ikke mindre end 50 lokale aktører.

Læs om indholdet af helhedsplanen her: Lokalt ønske blev hørt: Fremtiden bliver grønnere i De Gamles By

Ud over referencegruppen har der været afholdt to borgermøder her i bydelen og tre møder med Nørrebro Lokaludvalg, og det er altså resultatet af alle disse engagerede menneskers input, der nu skal sendes i høring i otte uger.

Efter høringsperioden laves en indstilling om en endelig vedtagelse af helhedsplanen, som politikerne i Borgerrepræsentationen skal tage stilling til i begyndelsen af 2020.

Der skal derpå vedtages et budget for gennemførelsen af planen og laves forslag til lokalplan.

Debatten om De Gamles Bys fremtid er blusset op, efter at kommunen har besluttet at bygge såvel en ny folkeskole som et diabetescenter på grunden, der afgrænses af krydset Guldbergsgade/Møllegade mod syd og af det grønne område ‘Nordpolen’ (som ses fra Tagensvej på billedet) mellem Sjællandsgade, Nørre Allé og Tagensvej mod nord.

Byggeri København holder cafémøde, hvor de gerne vil høre om de lokales forventninger til den nye skole, den 24. oktober 2019 kl. 16-18 i festsalen på Edith Rohdes Vej 4.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X