MN logo rgb web 300x77
Helhedsplan for De Gamles By er godkendt – skal sendes i høring

Helhedsplan for De Gamles By er godkendt – skal sendes i høring

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Borgerrepræsentationen vedtog tirsdag at godkende det forslag til en helhedsplan for De Gamles By, som er blevet til efter lokale ønsker. Nu venter en otte ugers høringsperiode.

De lokales tanker for en af bydelens populære oaser, De Gamles By, er nu kommet endnu et skridt nærmere virkeliggørelse.

Tirsdag godkendte politikerne på Københavns Rådhus nemlig den helhedsplan, der er udarbejdet af arkitektrådgiveren Tredje Natur – som meget apropos holder til i Heimdalsgade her på Nørrebro – i et samarbejde med kommunens forvaltninger og en referencegruppe på ikke mindre end 50 lokale aktører.

Læs om indholdet af helhedsplanen her: Lokalt ønske blev hørt: Fremtiden bliver grønnere i De Gamles By

Ud over referencegruppen har der været afholdt to borgermøder her i bydelen og tre møder med Nørrebro Lokaludvalg, og det er altså resultatet af alle disse engagerede menneskers input, der nu skal sendes i høring i otte uger.

Efter høringsperioden laves en indstilling om en endelig vedtagelse af helhedsplanen, som politikerne i Borgerrepræsentationen skal tage stilling til i begyndelsen af 2020.

Der skal derpå vedtages et budget for gennemførelsen af planen og laves forslag til lokalplan.

Debatten om De Gamles Bys fremtid er blusset op, efter at kommunen har besluttet at bygge såvel en ny folkeskole som et diabetescenter på grunden, der afgrænses af krydset Guldbergsgade/Møllegade mod syd og af det grønne område ‘Nordpolen’ (som ses fra Tagensvej på billedet) mellem Sjællandsgade, Nørre Allé og Tagensvej mod nord.

Byggeri København holder cafémøde, hvor de gerne vil høre om de lokales forventninger til den nye skole, den 24. oktober 2019 kl. 16-18 i festsalen på Edith Rohdes Vej 4.

Related Articles

X