MN logo rgb web 300x77
Her er de 3 bud på livet efter Bispeengbuen – hvilket er din favorit?

Her er de 3 bud på livet efter Bispeengbuen – hvilket er din favorit?

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

De foreløbige idéoplæg til, hvordan området omkring Bispeengbuen kan komme til at se ud, hvis man åbner Ladegårdsåen, ligger nu klar.

Med foråret 2022 kommer en vision, der har været længe ventet af mange nørrebroere – især dem, der bor lige klos op ad den sekssporede motortrafikvej på Bispeengbuen.

Eller rettere: der kommer tre visioner – eller scenarier, om man vil. Og de kommer fra Tegnestuen Vandkunsten, som lokalpolitikerne i Københavns og Frederiksbergs kommuner har hyret til at komme med et idéoplæg til, hvordan Bispeengen kan tage sig ud i fremtiden.

De to første scenarier visualiserer en total nedrivning af buen med etablering af grønne byrum oven på en tunnel og henholdsvis med og uden bebyggelse på Bispeengen.

I det tredje scenarie er visionen en delvis nedrivning, hvor den sydlige af de to brobuer rives ned for at skabe rum til en grøn engpark.

I alle scenarierne åbnes Ladegårdsåen, der lige nu løber under jorden.

De tre forslag præsenteres lørdag den 5. marts kl. 12 og igen kl. 13 under Buen til et åbent arrangement, og de ansvarlige politikere på henholdsvis Københavns og Frederiksbergs Rådhus vil 30. maj beslutte, hvilket scenarie man vil arbejde videre med.

Se de tre scenarier her:

.

Visionsskitse 1: Tunnel og grønne byrum

I denne model lægges trafikken ned under jorden, og Bispeengen omlægges til grønt byrum. Illustrationer:
Tegnestuen Vandkunsten / KOMMON / Skaarup Landskab / ViaTrafik / Bactocon / LNH Water / Realise.

.

Visionsskitse 2: Tunnel, bebyggelse og grønne byrum

I denne model suppleres det grønne byrum af ny bebyggelse – på visualiseringen ses det i form af byningen til højre for midten af billedet. Illustrationer:
Tegnestuen Vandkunsten / KOMMON / Skaarup Landskab / ViaTrafik / Bactocon / LNH Water / Realise.

.

Visionsskitse 3: Delvis nedrivning og grønne byrum

I denne model rives kun den sydlige del af Bispeengbuens to brobuer ned for at skabe rum til en grøn engpark – bemærk, at broen fortsætter gennem hele den øverste illustration. Illustrationer: Tegnestuen Vandkunsten / KOMMON / Skaarup Landskab / ViaTrafik / Bactocon / LNH Water / Realise.

Related Articles

X