MN logo rgb web 300x77
Efter urolighederne: Her er vores Nørrebro

Efter urolighederne: Her er vores Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Efter gårsdagens uroligheder er der endnu større behov for at vise omverdenen, hvordan hverdagen på Nørrebro ser ud for os, der bor her. Derfor har Mit Nørrebro i samarbejde med en række lokale instagrammere samlet et udvalg af billeder fra vores elskede bydel, som den tager sig ud 99 procent af tiden.
Dronning Louises Bro mandag morgen, dagen efter urolighederne – og to dage efter, at Nørrebro tog afsked med den lokale budbringer af næstekærlighed, Master Fatman, til tonerne af sangen ‘Love is in the air’. Foto herover: Dorthe Nørnberg, @dorthenornberg, herunder t.v.: Lars Vibild, @lcvibild, herunder t.h.: Michael Carøe, @gasorleans.dk

3 på stribe fra Hothers Plads og Superkilen. Fotos: @marielykkesommer

Cyklende pige(r), flaksende fugle og begejstret barn. Fotos: @pelle_pedersen

Nørrebrogade fanget i smukt lys af Shahab Ghanavati, @ghanavati

Sommersnak og hundehilseri i Elmegade, Hans Egedes Gade og Rantzausgade. Fotos: Mit Nørrebro

Det lokale initiativ ‘Vi tager gaderne tilbage’ i september 2018 efter en skudepisode i Guldbergsagde dagen før. Områdets børn fik lov at se en rigtig politibil indefra. Foto: Mit Nørrebro.

Mange nørrebroere mødte op til ‘Mød din lokale betjent’-arrangement ved Nørrebro Station i marts. Fotos: Københavns Politi.

Nørrebrogade og søerne. Fotos: Julie Vinding, @julie_v_cph

De lokale helte i Nørrebro United. Foto: Dejan Obretković, @framed_by_dejan

Københavns mest farverige bydel. Fotos: Lars Vibild, @lcvibild

Dette opslag på Mit Nørrebros Facebookside 31. marts optog virkelig nørrebroerne – det blev delt 192 gange og nåede ud til næsten 21.000 mennesker. Mit Nørrebro fandt faktisk frem til Asta, men desværre havde den kære Jacob ikke efterladt kontaktinfo på sig selv…:

Hjælp Jacob med at finde Asta! ?
Det her kan vi simpelthen ikke stå for – et håndskrevet brev, ophængt på et træ på Assistens Kirkegård, hvor Jacob beder Asta om at kontakte ham. Og Asta må næsten være ret sikker på, hvem der er tale om, for i brevet spørger han blandt andet, om hun har fået læst Vladimir Megre?
Kender du Asta? Kender du Jacob? Eller kender du historien bag brevet her?
Så skriv i kommentarfeltet eller i en besked til Mit Nørrebro.
Del meget gerne!!
(Foto: @misskrogsgaard)

Til venstre søvning solskinsdag på Nørrebrogade. Foto: Catharina Hart, @catharina_hrt. Til højre motorcykler længere ude ad Nørrebrogade, ved Den Røde Plads, klar til det årlige MC-træk til Bakkens åbning forleden. Foto: @letloverule.dk

Det er sådan, vi lokale typisk kender Blågårds Plads: fredelige lørdagslopper og hyggeligt samvær. Foto: Mit Nørrebro.
Aftentur ved søerne. Foto: Julie Vinding, @julie_v_cph

Den lokale stolthed og vores hverdagsoase: Assistensen. Fotos: Mit Nørrebro.

Nørrebro myldrer med iværksættere og initiativtagere på alle leder og kanter. Til venstre er vi til reception hos det utraditionelle restaurationskollektiv Plantedrengenes nye bistro i Rantzausgade, til højre er Mor Jane fra Café Viking og Jan Malinowski fra Nørrebro Lokaludvalgs sekretariat ude og dele kaffe, kage og hjertebadges ud som en del af ‘Vi tager gaderne tilbage’-initiativet. Fotos: Mit Nørrebro.

Nørrebros mest instagrammede location, Superkilen i aftenrøde. Foto: Julie Vinding, @julie_v_cph

Til venstre: Mit Nørrebro kunne for nylig kåre Nørrebros bedste hindbærsnitte – vinderen blev Brød Værten på hjørnet af Rantzausgade og Griffenfeldsgade. Til højre: Til Blå Time i Brorsons Kirke. Fotos: Mit Nørrebro.

Søerne. Foto: Dorthe Nørnberg, @dorthenornberg

Og jo – vi fejrer skam jul på Nørrebro! Og vi hejser også flagene på halv 9. april. Foto t.v.: Mit Nørrebro. Foto t.h.: Dorthe Nørnberg, @dorthenornberg

Sommeraften på Dronning Louises Bro. Foto: Martin Dybdal, @nightpixdybdal
Da Uiloq Leonhardt 9. april 2019 udsendte denne efterlysning, blev den delt over 1.600 gange:
EFTERLYSNING:
Klokken er omkring tolv og du kommer cyklende ned ad Sortedamssøen med din søn og 3 mus. Cyklen styrter og en pige (mig) hjælper dig og din søn op. Jeres 3 mus falder ud af kassen, men I fanger to af dem før I cykler videre. 
Den tredje mus er faldet ned i søen. Det ved jeg, fordi jeg fandt den.
Hvis du og din søn savner din lille mus, så skriv en besked til mig. Jeg har den 🙂
Venligst del, så ejeren til den lille mus kan findes igen 🙂
Blågårdsgade dagen derpå. Foto: Andreas Holm Hammershøj.
Ja, vi gør – også i dag … Foto: Julie Vinding, @julie_v_cph

Urolighederne på Nørrebro søndag den 14. april 2019.

Foto: Andreas Holm Hammershøj.

Søndag eftermiddag opstod der uroligheder på Nørrebro i forbindelse med en demonstration på Blågårds Plads,hvor lederen af partiet Stram Kurs Rasmus Paludan blandt andet kastede med koranen.

Der blev sat ild til flere genstande, og politiet blev angrebet med blandt andet brosten og cykler. Politiet brugte tåregas og trak våben, men affyrede dem ikke. Hovedstadens Beredskab havde i løbet af dagen ca. 1.000 112-opkald og 70 brandudrykninger, der relaterede sig til urolighederne.

Mandag oplyste København Politi, at de havde foretaget 23 anholdelser efter urolighederne søndag og natten til mandag.

Statsminister Lars Løkke tweetede søndag følgende kommentar:

“Tager kraftig afstand fra Paludans meningsløse provokationer, der ikke har andet formål end at så splid. Mød ham med argumenter – ikke med vold. Værn om demokratiet og ytringsfriheden. Lad ikke nedsættende handlinger rettet mod bestemte grupper i DK ødelægge vores sammenhold.”

Related Articles

X