Mit Nørrebro
Hold øje med cirklerne: Blågårdsgade får nye corona-markeringer

Hold øje med cirklerne: Blågårdsgade får nye corona-markeringer

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Københavns Kommune markerer fra i dag udvalgte vejstykker og fortove med store asfalt-klæbemærker, der skal hjælpe fodgængerne med at holde den fornødne afstand. Her på Nørrebro er Blågårdsgade udvalgt som ’cirkelsted’.

Arkivfoto/klistermærke: Mit Nørrebro/Københavns Kommune

Med åbningen af byens restaurationsliv er man hos Københavns Kommune åbenbart bekymret for, at vi borgere risikerer at komme for tæt på hinanden på de gader, stræder og pladser, hvor forårets fodgængertrafik normalt er tættest.

Derfor vil Teknik- og Miljøforvaltningen fra i dag sætte store orange (eller laksefarvede, som forvaltningen selv betegner dem) cirkler med påskriften ’Hold til højre’ på asfalt og fortove på foreløbigt fire udvalgte steder: Nyhavn, Nytorv, dele af Strøget – og så altså på et stræk af Blågårdsgade.

Cirklerne skal sammen med skilte med det samme budskab hjælpe byens fodgængere til “at holde corona-afstand og undgå katastrofeopbremsninger og undvigemanøvrer” og dermed afværge uønsket nærkontakt med især modgående fodgængere, der hvor udeservering fylder en god del af gadearealet.

“Vi vil gerne gøre vores til at sikre, at det opleves trygt og roligt at gå rundt i byen, og Hold til højre-indsatsen er en simpel måde at minde folk om, at vi stadig skal tage hensyn til andre og undgå at færdes for tæt i byens gader,” forklarer enhedschef i Københavns Kommune, Jakob Hjuler Tamsmark, i en pressemeddelelse.

Teknik- og Miljøforvaltningen har rådført sig med Københavns Politi i udvælgelsen af de fire spidsbelastningsområder, og flere steder kan ifølge Jakob Hjuler Tamsmark komme til senere.

“Nu starter vi med nogle af de områder, hvor vi ved, at mange mennesker typisk gerne vil sidde ude og spise eller drikke kaffe eller få en øl i solen. Så kan vi vurdere effekten og finde ud af, om andre områder i byen også skal have Hold til højre-pletter og -skilte i den kommende tid,” siger han. 

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X