MN logo rgb web 300x77
Hvem vil være FRAKtionær? Nu kan du investere i stenbroens unge

Hvem vil være FRAKtionær? Nu kan du investere i stenbroens unge

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Den lokale socialøkonomiske virksomhed FRAK har lanceret en ny mulighed for andre virksomheder til at købe ’Fraktier’ mod de unges arbejdstimer og sponsor-eksponering.

Foto: Lars Vibild, larsvibild.dk

Er eller kender du en københavnsk erhvervsdrivende, der ind imellem godt kunne bruge lidt praktisk hjælp – men har du som så mange andre p.t. svært ved at finde medarbejdere?

Og kunne du samtidig godt tænke dig at hjælpe lokale unge til at finde fodfæste på arbejdsmarkedet?

Så har den lokale socialøkonomiske virksomhed FRAK et tilbud til dig: bliv Fraktionær!

FRAK (oprindeligt FRitidsAKademiet) er sat i verden for at give unge fra stenbroen arbejdstræning via fritidsjob, og det gør de så godt, at de i 2019 modtog Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris.

Læs også: Stor pris til FRAK: “Vi vil ændre på billedet af unge fra Nørrebro”

Siden 2013 har næsten 800 unge løst godt 500 forskellige arbejdsopgaver som fx at stille op til festivaler, lave havearbejde eller producere FRAKs egen Ukrudts-brus.

Og nu kan de altså også hjælpe i din virksomhed – til en pris, som er overkommelig for de fleste.

Ingen papirarbejde

Fraktierne er skruet sådan sammen, at du for et fast beløb – fx 10.000 kr. – køber et bestemt antal arbejdstimer hos de unge FRAKkere – fx 50 timer. Du kan vælge at bruge arbejdstimerne selv eller donere dem til andre.

Din fraktie er fradragsberettiget, hvis du selv tager imod arbejdstimerne – og/eller hvis du tager imod eksponering i form af to SoMe-opslag med billeder og din virksomheds logo på FRAKs hjemmeside.

Du aftaler selv med FRAK, hvor stor en fraktie du vil købe – altså hvor mange penge og timer, du ønsker at støtte med.

FRAK er den formelle arbejdsgiver og står for forsikring af og udbetaling af løn til de unge, så der er ingen papirarbejde involveret ved at være fraktionær.

Løser en samfundsopgave

Ifølge udviklingsleder i FRAK Lucas Nielsen er fraktierne et resultat af længere tids overvejelser om, hvordan man kunne få et endnu tættere og mere aktivt samarbejde med de lokale virksomheder:

“Hele ideen med fraktierne er, at virksomhederne er med til at investere i arbejdstræning til de 13-17-årige, som i fremtiden skal løfte en ret stor opgave i samfundet, både som faglærte og som ufaglærte. Allerede nu mangler der jo arbejdskraft, og behovet bliver endnu større i fremtiden, hvis vi ikke gør noget nu for, at flere bidrager til arbejdsmarkedet,” forklarer han og fortsætter:

“Hvis en fraktionær tager imod vores tilbud om at investere i nogle timer, så får de en konkret oplevelse af de unge og får måske aflivet nogle myter og taget det første skridt mod noget mere, måske et decideret fritidsjob i virksomheden.”

Læs mere om, hvordan du bliver fraktionær på FRAKS hjemmeside

Related Articles

X