MN logo rgb web 300x77
Hvordan ser DIT Nørrebro ud? Nu kan du være med til at bestemme!

Hvordan ser DIT Nørrebro ud? Nu kan du være med til at bestemme!

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Har du gode idéer og stærke holdninger til, hvordan Nørrebro skal udvikle sig de næste fire år? Så stil op til den kommende periode i Nørrebro Lokaludvalg.

Topfoto: Lokaludvalgsmedlem Jonathan Ries foran udvalgets kontor på Den Røde Plads. Foto: Lars Vibild, larsvibild.dk

Vil du give dit besyv med, næste gang der skal skabes et nyt byrum, bygges nye boliger eller opsættes offentlige toiletter på Nørrebro?

Ønsker du at få indflydelse på, hvilke fx kulturelle projekter og aktiviteter, der kan få lokale puljemidler, eller hvordan vi lokalt arbejde med unge, ældre og integration?

Har du med andre ord lyst til at gøre en forskel på udviklingen af Nørrebro?

Så er det nu, du skal kaste dig ind i kampen for at komme med i Nørrebro Lokaludvalg,

Nørrebro Lokaludvalg er et af byens i alt 12 lokaludvalg, der står for de respektive bydeles dialog med såvel embedsmænd som politikere på Københavns Rådhus.

Og ligesom Nørrebro er blevet udråbt til verdens bedste bydel, kan vi vist godt slå fast, at Nørrebro Lokaludvalg er et af byens mest slagkraftige lokaludvalg.

Udvalget har fx den suverænt største følgerskare på deres Facebook-side – med p.t. næsten 24.000 følgere har de næsten dobbelt så mange som lokaludvalget med den næststørste følgergruppe (Valby, med godt 12.000 følgere) og 10 gange så mange følgere som nogle af de øvrige udvalg.

Udvalgets nuværende formand, Mogens ’Mugge’ Petersen, optræder da også jævnligt ikke alene i de lokale, men også de nationale medier – som en naturlig anerkendelse af, at hvis man skal høre fra nørrebroerne selv, så taler han som lokaludvalgsformand med en vis vægt.

Og så uddeler udvalgets medlemmer årligt 3 mio. kr. til aktiviteter på Nørrebro igennem lokaludvalgets puljer.

Find din forening

Hvis du synes, det lyder interessant, så træk lige en stor mundfuld luft ind lige nu.

For opstillingen til lokaludvalgene er med vanlig kommunal logik lidt kringlet. Men hold ud!:

Hvis du vil stille op til lokaludvalget, skal du være fyldt 18 år, og du skal repræsentere en lokal forening, der har eksisteret i mindst et år, og som har mindst 15 medlemmer.

Og før det får dig til at afskrive dine egne muligheder, skal du vide to ting:

1. Alle slags foreninger, råd og brugerbestyrelser gælder. Det er altså ikke kun fx idrætsklubber og sociale eller kulturelle foreninger, men også boligforeninger, forældreråd og skolebestyrelser.

2. Selvom du med denne brede definition viser dig ikke at være medlem af nogen forening med mindst 15 medlemmer og et år på bagen, kan du godt få lov at stille op. Du skal blot få en forening til at pege på dig som deres repræsentant.

Men så skal du også kridte skoene, for fristen for at stille op som kandidat er fredag 14. januar kl. 12!

Tilmeld dig som kandidat her: Link til tilmelding

Du kan læse mere om kravene både for at stille op og for at stemme i denne FAQ.

HVEM, HVAD, HVORNÅR?

Det nye Nørrebro Lokaludvalg kommer til at bestå af 25 medlemmer – 15 valgt for de lokale foreninger og 10 udpeget af partierne på Københavns Rådhus.

Valget foregår gennem det lokale foreningsliv i perioden 14.-28. februar, og det nye lokaludvalg mødes første gang og konstituerer sig til april.

Som medlem af Nørrebro Lokaludvalg skal du som minimum kunne afsætte tid til ét månedligt møde af ca. tre-fire timers varighed samt løbende arbejde i mindre arbejdsgrupper efter interesseområde. Derudover kræver det, at du har tid og lyst til at sætte dig bredt ind i udviklingen af Nørrebro.

Jonathan Ries flyttede til Danmark fra Tyskland for 11 år siden og er glad for at have indflydelse på sin bydel. Han opfordrer nørrebroere af alle nationaliteter, i alle aldersklasser og fra alle afkroge af Nørrebro til at stille op til lokaludvalget. Foto: Lars Vibild.

Nuværende medlem: Vi mangler unge!

Jonathan Ries har siddet i Nørrebro Lokaludvalg de seneste 4 år. Han stiller op igen i år og opfordrer også andre engagerede nørrebroere til at stille op.

Hvorfor skal man stille op til lokaludvalget?

“Det skal man, hvis man gerne vil påvirke rådhuset til, hvad der skal ske på Nørrebro, og hvis man vil være med til at diskutere bydelens udvikling. Har man lyst til at prøve det politiske af, er det også et godt sted at starte,” siger Jonathan Ries, der selv er medlem af udvalget for Alternativet.

Hvad har du selv lavet som medlem af lokaludvalget?

“Jeg har siddet i udvalgets arbejdsgruppe Byrum, Miljø og Trafik, som er bindeled til kommunens Teknik- og Miljøforvaltning. Og så har jeg også været med i nogle af lokaludvalgets egne projekter – fx vores ’Køb lokalt’-kampagne til støtte for det lokale erhvervsliv under corona med bl.a. bannere i handelsgaderne og plakater i butikkerne og i Bilfri Søndag, hvor vi bruger vores gader og byrum på an anderledes måde.”

Hvem vil du især opfordre til at stille op til lokaludvalget?

“Vi kunne godt bruge nogle flere unge. De skal endelig ikke holde sig tilbage. Og i det hele taget vil det være godt med mange forskellige impulser og farver fra alle dele og afkroge af bydelen,” siger Jonathan Ries, der selv er kommet hertil fra Tyskland for 11 år siden.

Related Articles

X