MN logo rgb web 300x77
Julehjælp i et corona-år: her kan du få hjælp helt lokalt

Julehjælp i et corona-år: her kan du få hjælp helt lokalt

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
2020 har været et turbulent år, og det kan have gjort julebudgettet strammere end normalt. Vi guider dig til de lokale skytsengle, som hjælper nørrebroerne med en økonomisk håndsrækning til den kommende højtid.

Arkivfoto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Har du brug for hjælp til at komme julen i møde, så er det i netop disse dage og uger, at du som værdigt trængende kan søge om julehjælp. 

Mange kirkelige og kristne organisationer står klar med midler til at forsøde juletiden – nogle i fællesskab, andre har deres egne uddelinger. 

Store landsdækkende organisationer har ofte centrale ansøgningsordninger, men nogle humanitære organisationer uddeler via lokale afdelinger. 

Vi har lavet en lille guide til de steder og organisationer, som yder lokal hjælp. Nogle steder er det lige op over med ansøgningsfristen – så kig her:  

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen i Jægersborggade uddeler julegaver til børn mellem 3 og 14 år. Du skal være bosat på Nørrebro, i Nordvest, i Brønshøj eller på Østerbro for at komme i betragtning. 

Får du din ansøgning godkendt, får du en gave (værdi op til 250 kroner) fra enten Legekæden, Bog & Idé eller H&M i Nørrebrocentret. 

Sådan gør du:

Du afleverer din ønskeseddel sammen med ansøgningsskemaet i butikken på Jægerborgsgade 5-7 i en lukket kuvert. Ansøgningsskemaet kan hentes her.

Ansøgningsfrist

Lørdag 14. november.

Mødrehjælpen har en landsdækkende julehjælp også. Her er ansøgningsfristen fredag 11. decemberkl. 10.00. Du kan læse mere om dette her.

Stefanskirken

I Stefanskirken kan du søge om gavekort per hjemmeboende barn under 18 år samt et gratis juletræ fra kirkepladsen. 

Sådan gør du:

Du skal bruge et ansøgningsskema, som du kan hente her. Du kan aflevere ansøgningen direkte i Stefanskirkens postkasse, Vedbækgade 12 – læg ansøgningen i en kuvert mærket “julehjælp”. 

Alternativt kan du sende ansøgningen elektronisk til jane.hansen.cph@gmail.com

Ansøgningsfrist:

Torsdag 26. november.

Dansk Røde Kors

Uanset om du fejrer jul eller ej, uddeler Dansk Røde Kors også hjælp i den søde juletid. 

Hjælpen består af et gavekort på 800 kroner til brug i Coops butikker. Uddelingen foregår fra netværkshuset på Nordre Fasanvej 224. 

Sådan gør du:

Udfyld ansøgningsskemaet, som kan hentes her, og send det digitalt eller aflever det på ovenstående adresse.

Ansøgningsfrist:

Fredag 27. november.

Kingos Kirke

Menighedsplejen ved Kingos Kirke uddeler julehjælp til primært enlige med børn, hvis indkomst ikke overstiger kontanthjælpen. Du skal være bosiddende i sognet for at komme i betragtning. 

Sådan gør du:

Du skal bruge denne ansøgningsblanket.

Ansøgningsfrist:

Tirsdag 1. december.

Samvirkende Menighedsplejers Julehjælp (SMJ)

Hvis din lokale kirke ikke deler julehjælp ud, kan du søge om hjælp hos Samvirkende Menighedsplejers Julehjælp. 

Det er lidt mere besværligt, for SMJ uddeler ikke direkte til familier eller enlige. Du skal derfor gå via din præst i din lokale sognekirke. 

Sådan gør du:

Spørg i din kirke, om de uddeler julehjælp i samarbejde med SMJ. Hvis de gør, skal du bede kirkens præst om at ansøge for dig. 

Er du i tvivl om, hvilket sogn eller kirke du tilhører, kan du ved at indtaste din adresse på www.sogn.dkfinde både sogn og kirke.

Du kan læse mere om uddeling af julelegater her.

Ansøgningsfrist:

Tirsdag 3. december klokken 12.00.

Simeon-Sankt Johannes Sogn

Er du et af Simeon-Sankt Johannes Sogn godt 18.000 sognebørn, kan du søge sognet om et julelegat.

Sognet dækker området Jagtvej til Søerne og Nørrebrogade til Tagensvej/Fredensgade samt Rigshospitalet og består af 4 kirker: Sankt Johannes Kirke, Simeons Kirke, De Gamles Bys Kirke og Kirken på Plejecentret Sølund.

Du kan både ansøge om et kontant udbetalt julelegat og om en julekurv med julemad m.m.

Sådan gør du:

Du skal udfylde et julelegat-skema, som du kan hente digitalt her.

Ansøgningsfrist:

4. december kl. 12.

Anna Sogn

Trængende sognebørn i Anna Sogn kan søge menighedsplejen om julehjælp i form af et kontant beløb.

Sådan gør du:

Ansøgningsskemaet kan fås ved henvendelse i kirken på hverdage mellem kl. 9.00-12.00 eller digitalt til print på Anna Kirkes hjemmeside 

Det skal afleveres hos Anna Kirke, Bjelkes Allé 19-21, 2200 Mrk.: julehjælp
Ansøgningsfrist:

10. december kl. 12.

Blågårdens Sogn

For dig, der bor i Blågårdens Sogn – som dækker Hellig Kors Kirke og Brorsons Kirke – er der mulighed for at søge om julehjælp i form af en julekurv, der indeholder enten and eller flæskesteg. 

Sådan gør du:

Du skal forbi kirkekontoret på Kapelvej 38 eller Bespisningen på Stengade 40 for at hente et ansøgningsskema. Vær opmærksom på, at disse to steder har begrænsede åbningstider.

Du kan læse mere om julehjælpen fra sognet her.

Ansøgningsfrist:

Tirsdag 15. december.

Har du viden om andre steder på Nørrebro, hvor man uddeler julehjælp, er du velkommen til at kontakte redaktionen, så vi kan opdatere guiden her.

Den julehjælp, der uddeles af kirker og organisationer, stammer alle fra donationer og frivilligt arbejde. Har du lyst til at hjælpe andre, er der flere steder brug for ressourcer. Du kan ved at gå ind på organisationernes hjemmesider se, hvordan du bedst hjælper til.

Related Articles

X