MN logo rgb web 300x77
Kan du kende den? Forfalden lagerbygning bliver til stilige kontorer

Kan du kende den? Forfalden lagerbygning bliver til stilige kontorer

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

En stor bygning lige ved corona testcenteret på Vingelodden ligner i dag nærmest en ruin. Nu genopstår den som strømlinet kontorhus med indendørs sportsbane.

En bygning, rigtig mange københavnere på det seneste har stået stille ved siden af, skal bygges helt om.

Står man i kø på Nørrebros faste corona testcenter (det med PCR-test) på Vingelodden i Haraldsgadekvarteret på grænsen til Østerbro, har man udsigt til bagsiden af en gammel lagerejendom på Rovsingsgade 68. 

I dag er den nedslidte facade lukket helt af med beskidte, bølgede stålplader, og murværket omkring dem er dækket af graffiti — “Outrage”, står der skrevet med store typer på et hjørne.

Alt det bliver der lavet om på nu.

For tre år siden købte Samsøe & Samsøe-medejer Frederik Sextus Rasmussen bygningen, og han har sat gang i en totalombygning, som skal få den 7.200 kvadratmeter store ejendom til at genopstå som moderne kontorbygning.

Alene betonkonstruktionen får lov at stå tilbage, og når den omfattende ombygning er afsluttet i slutningen af året, vil den genopstandne bygning være uigenkendelig med et nyt og pudset ydre.

En helt ny, hvid facade vil blive brudt af store, kvadratiske vinduer med småsprossede ruder med et industrielt udtryk. Den nederste etage vil blive domineret af gulv-til-loft-vinduer, og øverst kommer en ny tagterrasse.

.

Øde efter industrifortid

Rovsingsgade 68 blev opført af flyttefirmaet Bach & Salicath i 1963, og siden firmaet forlod adressen i 2002, har ejendommen haft skiftende ejere og formål.

Den har blandt andet været besat af aktivister efter rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 — og har i mange år derefter lagt kvadratmeter til sporadiske loppemarkeder og tøjsalg, da den var ejet af grundlæggeren af Lauritz.com.

De seneste tre år, efter selskabet Sextus Next købte bygningen, er der ikke sket meget på adressen.

Generelt har kvarteret været lidt øde, efter at større virksomheder er flyttet fra det tidligere industriområde. Men de senere år er der kommet mere liv til området.

I 2014 blev to tomme erhvervsbygninger tegnet om og udbygget til Københavns første nytegnede moské. Og et par hundrede meter væk — på den såkaldte ‘Beauvais-grund’ mod Lyngbyvejen, som har stået tom, siden konservesfabrikken blev revet ned 1970’erne — er 69 lejligheder i tre tårne tæt på færdigbyggede.

Når totalombygningen af Rovsingsgade 68 er færdig i slutningen af i år, rykker teknologivirksomheden VEO Technologies ind i kontorbygningen. Firmaet laver særlige kameraer til at optage og analysere sportskampe, fx fodbold og håndbold. 

Med den store loftshøjde inde i den gamle lagerhal vil firmaet få plads til en indendørs multibane til at teste deres teknologi på.

Artiklen er oprindeligt fra, og bringes i samarbejde med, Magasinet KBH

Related Articles

X