Mit Nørrebro

Kan man heale sig af ghettolisten? Se dine naboer gøre forsøget her

Kan man heale sig af ghettolisten? Se dine naboer gøre forsøget her

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 10 måneder gammel
Beboerne i AKB Lundtoftegade gennemførte søndag eftermiddag et flere timer langt forsøg på at heale sig af ghettolisten forud for offentliggørelsen af den årlige liste.

Topfoto fra video af Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Nej, selvfølgelig tror de ikke selv på, at det virker.

Boligministeriet har nemlig allerede for længst trukket de tal, der ligger til grund for årets såkaldte ghettoliste.

Men forud for offentliggørelsen af listen tirsdag den 1. december gennemførte de knap 1.600 beboere fra en af Nørrebros tre ghettoer, AKB Lundtoftegade, alligevel en storstilet kunstparade med efterfølgende ‘fjernhealing’ i et sidste såvel humoristisk som desperat forsøg på at råbe omverdenen op.

“Vi kan tilsyneladende ikke få politikerne i tale på en måde, så de forstår vores frustration, og så synes vi, det er overskudsagtigt at komme med den her healing,” som beboerformand Søren-Emil Schütt tidligere har forklaret den anderledes happening til Mit Nørrebro.

Det er tredje år i træk, at AKB Lundtoftegade står til at komme på regeringens ghettoliste. Når et boligområde har stået på ghettolisten fire år i træk, kategoriseres det som en såkaldt hård ghetto – du kan læse mere om kriterierne for at havne på ghettolisten i artiklen ‘Ghetto eller ej? Nørrebros mest udsatte boligområder går frem’.

Den store parade og kunsthappening søndag eftermiddag foregik såvel i selve Lundtoftegade som ved Bispeengbuen. Video: Lars Christian Vibild.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X