MN logo rgb web 300x77
Kendt restaurant flytter fra Søerne, Michelin-kok rykker i Rantzausgade

Kendt restaurant flytter fra Søerne, Michelin-kok rykker i Rantzausgade

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Restaurationsnyt: Thai Pan flytter fra søerne og overlader lokalerne til vinbaren Lago, tidligere Michelin-køkkenchef åbner restaurant i det gamle rabarberkvarter, italienske Casamadre har indtaget Tagensvej, og Umut opgraderer. Og så siger vi farvel og tak til en af Nørrebros ældste og mest populære pizzeriaer.

Topfoto: Lago har nu overtaget udsigten til Søerne fra Thai Pan, der til gengæld er flyttet til Guldbergsgade. Foto: Lars Vibild, larsvibild.dk

Tirsdag 1. februar er restaurationslivet atter sat fri for restriktioner, så nu er det bare med at komme ud og støtte op lokalt!

Og der er masser af nyheder på den nørrebroske restaurationsscene – se bare her:

RESTAURANTROKADE VED SØERNE

I 24 år nåede restaurant Thai Pan at ligge på den smukke adresse for enden af Korsgade lige ned til Peblinge Sø.

Det gør den ikke længere – men det er ikke kun skidt, for Thai Pan genopstår et nyt sted i bydelen – og de gamle lokaler er indtaget af en ny restauratør.

I december åbnede Lago nemlig i Korsgade 1. Ejerne står bl.a. bag naturvinsbutikken Volatil på Vesterbro og vinbaren og spisestedet Bar Poldo i Indre By, og Lago har fokus på nordisk, grøntsags-baseret bistromad og naturvine.

Tante Berlingeren har allerede været forbi og give stedet fire stjerner ud af seks for en “aften med godt barkøkken og spændende vinoplevelser”.

Thai Pan skulle også være genåbnet som bistro/take away-sted her i løbet af januar i Guldbergsgade 7a, hvor Snack & Blues tidligere havde til huse. Men da leveringen af køkkenmaskiner er blevet forsinket, er åbningen nu sat til 7. februar – en dato, som ejer Ataya Boy til gengæld bekræfter over for Mit Nørrebro, at han tror fuldt og fast på.

Det var både problemer med at finde personale, presset fra coronakrisen og den meget høje husleje ved Søerne, der fik Ataya Boy til at træffe beslutningen om at flytte, men både hans kok og hans mor flytter med, og Ataya lover, at trofaste kunder sammen med en række nyskabelser stadig vil kunne finde de fleste af de gode, gamle retter fra Korsgade, nu bare i en opdateret version med bedre råvarer.

JATAK – MICHELIN-VETERAN ÅBNER I RANTZAUSGADE

I maj 2020 kunne vi her på Mit Nørrebro fortælle, at Nørrebros ældste cocktailbar, Gilt, ikke ville åbne igen efter den første corona-nedlukning.

Vi citerede også Gilt selv for at sige, at baren fremover ville rumme “et rigtig cool bar- og restaurantkoncept udtænkt af en lokal Michelin-stjernekok” – hvilket naturligvis straks fik os til at tænke på vores lokale Michelin-blæksprutte Christian Puglisi, der på daværende tidspunkt stadig drev både Relæ og Manfreds i Jægersborggade (og som stadig driver Bæst, Mirabelle og vermouthbaren Rudo i Guldbergsgade).

Puglisi afviste dog over for Mit Nørrebro, at det var ham, der var tale om – men nu viser det sig i stedet at være hans tidligere køkkenchef på Relæ, Jonathan Tam, der har gået og rodet og regeret i lokalerne i Rantzausgade 39 for at åbne restaurant JATAK.

JATAK har holdt en såkaldt soft opening i januar, og der er allerede så meget hype om stedet, at der er fuldt booket hele februar såvel til deres Dining Room Tasting Menu til 725 kr. som til den såkaldte Kitchen Counter Tasting Menu til 1.095 kr. så det er om at holde sig til, hvis du vil opleve Rabarberkvarterets nye gastro-restaurant her til foråret.

CASAMADRE – ITALIENSK PÅ TAGENSVEJ

Det har længe været forhåbningen, at metrostationen Skjolds Plads kunne være med til at løfte området omkring Tagensvej.

Det har dog ladet vente lidt på sig, og da det ellers meget omtalte te-fermenteringsfirma Klint & Bros sidste år bekendtgjorde, at de lukkede deres café på Tagensvej 67, lagde det lidt en dæmper på forventningerne.

Men nu er den italienske restaurant Casamadre åbnet i lokalerne, og det tegner rigtig godt.

Casamadre drives af parret Riccardo Giraldo , der er tidl. køkkenchef på Birkemosegaard, og Meme Marta Fagiouli, og vi snakker både stor fokus på bæredygtighed og en daglig produktion af frisk, hjemmelavet pasta som fx tortelli, tagliatelle og gnocchi .

NY INDER I GRIFFENFELDSGADE

Griffenfeldsgade 13A har af flere omgange lagt adresse til indisk take away, senest Masala Street, men per 1. januar er Namaaste Copenhagen rykket ind.

Her får du alle klassikerne som fx papadum og samosa til forret samt butter chicken, chicken tikki masala og lam i spinat til hovedret. Plus selvfølgelig en række vegetarretter.

UMUT GÅR ØKO PÅ GULDKROEN

Umut Sakarya, der sidste år måtte opgive at drive Guld Kebab i Rantzausgade videre, kører velsmurt videre med sin oprindelige Guldkroen i Fredensgade 11A.

Og han har sammen med sin partner Frank Svärd brugt de seneste to års on-off nedlukninger på at besøge danske landmænd med henblik på at finde de bedste råvarer til deres udpræget danske retter.

Resultatet er blevet, at Guldkroen fra nu af kun bruger fritgående eller økologiske dyr fra mindre danske landbrug til deres flæskestege, grillkylling og høns i asparges, og at de også bruger økologiske æg, mejerivarer og “alle de økologiske grøntsager, vi kan få fat i.”

NØRREBROGADE-KLASSIKEREN CASA MIA LUKKER

I mere end en menneskealder – fra før der var noget, der hed Facebook, Instagram og Wolt – har pizzeriaet Casa Mia i Nørrebrogade 200 været den uofficielle pizza-konge af Ydre Nørrebro.

Men nu er det slut – enken efter den oprindelige ejer, Albo Negosanti, Marianne Negosanti, har efter de to seneste års coronapandemi og omfattende byggeri hos genboen i nr. 209 har valgt at kaste håndklædet i ringen og lukke.

Mit Nørrebros redaktør har selv som tidligere beboer i gudekvarteret haft stedet som sin foretrukne pizza-pusher, og det er svært at fatte, at man nu aldrig igen kan bestille en nr. 61 med parmaskinke og gorgonzola.

RIP, Casa Mia!

Husk, at du som medlem af Mit Nørrebro får 15% rabat hos følgende spisesteder og barer på Nørrebro:
Café Arabica i Blågårdsgade
Depanneur i Rantzausgade
Jacob & the spices på Fælledvej
Kates Joint i Blågårdsgade
Madro i Guldbergsgade
MET i Ryesgade
Nha Trang i Jesper Brochmands Gade
Paloma Vermuteria i Guldbergsgade
People Like Us Beer Bar på Jagtvej
Power Food i Rantzausgade
Ristet Rug i Prinsesse Charlottes Gade
Spisebar20 i Rantzausgade
SundSult i Elmegade
Tilda og Karl i Stefansgade
Vakka i Elmegade
Læs mere om, hvor og på hvad du kan få rabat som medlem af Mit Nørrebro, lige her

Related Articles

X