MN logo rgb web 300x77
Københavns faste corona-testcenter flytter til Nørrebro

Københavns faste corona-testcenter flytter til Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Hidtil har københavnernes faste teststed for Covid-19 ligget i Fælledparken, men nu flytter det til Vingelodden her på Nørrebro. Samtidig udskiftes test-teltene med faste skure med indlagt strøm, vand og varme.

Topfoto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Fra på mandag skal alle københavnere sætte kursen mod 2200 N, når de vil testes for coronavirus.

Som et led i, at alle Region Hovedstadens corona-teststeder flytter indendørs for vinteren, flytter Københavns hidtidige testcenter i Fælledparken nemlig til Vingelodden 6 på det yderste Ydre Nørrebro.

Her kommer det til at ligge i det tidligere åbne, klondyke-agtige og 16.000 kvadratmeter store område tæt på Bispebjerg Station, der vel er mest kendt for at ligge over for et par bilforhandlere og Khayr El-Barriya-moskeen med det tilhørende Hamad Bin Khalifa Civilization Center.

Og hvis du tænker, at der da ikke er meget ’indendørs’ at komme efter her, så har du delvist ret:

Testcenteret rykker nemlig ikke ind i en eller flere faste bygninger, men bliver i stedet opbygget af en række stationære pavilloner – eller containerskure, om man vil.

De små testklinikker på 12 x 3,3 meter har fået tilsluttet strøm, vand og kloakering ved levering, og så kan de både varmes op og køles ned. 

Det mest aktuelle her over resten af efteråret og vinteren er selvfølgelig opvarmning af skurene. Men Region Hovedstaden, der lejer området af Banedanmark, har kalkuleret med, at testcenteret kan blive liggende til og med næste sommer, og dermed kan afkøling også vise sig at blive nødvendigt.

Stor lokal forståelse

Vicedirektør i Regionen Hovedstadens Center for Ejendomme, Michael Langgaard Nielsen, siger, at man håber på, at vi alle vil hjælpe med at passe godt på de nye faciliteter og udvise forståelse for, at der i perioder kan være forøget aktivitet i området.

“Indtil nu har vi oplevet en overvældende stor forståelse og vilje til at ville hjælpe fra lokalsamfundets side,” siger han og peger blandt andet på, at såvel kommunen som Banedanmark har været hurtige til at give de nødvendige tilladelser.

“Et andet eksempel er den lokale moské, hvor man har vist stor forståelse for, at parkering ved en af vejene langs moskeen i en periode ikke er mulig. Den forståelse og hjælpsomhed gør, at medarbejderne kan koncentrere sig om det, de er der for – nemlig at blive klar til at lave tests, så smittespredningen fortsat kan bekæmpes,” siger Michael Langgaard Nielsen.

København Covid-19 teststed, Vingelodden 6

• Åbner mandag 2. november kl. 8. Har herefter åbent alle dage kl. 7-22

• Vil få ca. 350 parkeringspladser

• Forventes ligesom teststed Fælledparken at have en daglig testkapacitet på ca. 5.000.

Som hidtil gælder det, at:

–       Du skal bestille tid på www.coronaprover.dk før test
–       Alle borgere over 2 år kan blive testet i teststederne
–       Det anbefales, du bærer mundbind, når du skal til test
–       Du får svar på prøven på www.sundhed.dk

Related Articles

X