MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Kom indenfor: Den Røde Plads får nyt minihus til Nørrebros unge

Kom indenfor: Den Røde Plads får nyt minihus til Nørrebros unge

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Ungdomsfællesskabet Be Free Nørrebro har tirsdag eftermiddag reception på et nyt Tiny House, der skal fungere som samlingssted for de 15-25 årige på Ydre Nørrebro.

Sommeren over har de løftet, samlet, hamret, banket, syet, limet og malet, og nu står resultatet klar: et lille, urbant samlingssted på hjul i det ene hjørne af Den Røde Plads.

Det nye Tiny House er seneste tiltag fra ungdomsorganisationen Be Free Nørrebro, der siden begyndelsen af 2019 har samlet unge 15-25 årige på tværs af baggrund, bopæl, uddannelse og erfaring.

Du kender dem måske allerede fra et andet lille hus, det farverige serveringshus på Lygten lige over for Nørrebro Station, hvor de om torsdagen holder Folkekøkken med hjemmelavet mad.

Be Free samarbejder med Drejerklubben lige på den anden side af bydelsgrænsen til Nordvest og med ungeherberget RG60 i Rådmandsgade, og hele grundidéen med projektet er at skabe aktiviteter og fællesskab for de unge gennem gadeidræt, hiphopkulturen, events, brætspil og mad.

“Vi har fællesskabet på den ene side, kreativiteten i midten og de dybe relationer på den anden side,” som Be Frees daglige leder Dina Lindgreen udtrykker det.

En blandet skare

De mellem 50 og 100 unge, der ifølge Dina Lindgreen kommer hos Be Free Nørrebro, er med vilje en blandet skare:

“Det synes mange af de unge ideologisk set er fedt. At man lærer andre at kende i virkeligheden. Vi ønsker ikke at sætte etiketter på folk eller tænke over, hvor du kommer fra, og om du fx arbejder i Fakta eller har været på kontanthjælp i tre år,” siger hun og fortsætter:

“Du kan jo fx ikke se på en ung hjemløs, at han eller hun er hjemløs, de er lige så hygiejniske som de andre unge. Du kan have en diagnose, du kan have det svært, du kan være typen, der har en attitude, eller du kan være typen, der sidder og kigger ind i en computer. Vi har også unge, der er eller har været banderelaterede. Men det handler netop om at bryde de skel ned og bare se mennesker som mennesker.”

Det nye Tiny House opfylder en drøm hos Be Free om muligheden for at række ud til endnu flere unge:

“Vi vil gerne ud til alle slags unge, men vi er også bevidste om, at de unge, der hænger ud på gaden, ikke bare lige kommer ind, fordi du stikker dem en invitation. Men nu har de et sted at samles,” siger Dina Lindgreen.

Åbningsreception for alle tirsdag 22. september kl. 16-18 med parkourshow, parkourworkshop – og selvfølgelig mulighed for at kigge indenfor. Herefter vil der være åbent for alle unge mellem 15 og 25 år frem til kl. 21, hvor der også bydes på lidt aftensmad fra grill.

Be Frees Tiny House vil fremover være åbent hver tirsdag kl. 16-21.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X