MN logo rgb web 300x77
Kom med på byvandring på kanten af Nørrebro og Nordvest

Kom med på byvandring på kanten af Nørrebro og Nordvest

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Det lokale byvandringsfirma og Mit Nørrebros gode samarbejdspartner Byvandring.nu udbyder en ny byvandring på grænsen mellem 2200 og 2400. Mit Nørrebros læsere har muligheden for at vinde billetter.

Arkivfoto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

“Ingen steder er byen mere by end her!”

Historiker og leder af guidefirmaet Byvandring.nu, Paul Hartvigson, er ikke i tvivl om, at området omkring Nørrebro Station med metroens åbning udgør et nyt centrum i København.

Han har derfor skabt den nye byvandring ‘Nordvest til kanten’, som Mit Nørrebros læsere nu har muligheden for at vinde billetter til.

“Det er lidt af en western-historie om pionerer, jernbaner og en grænse mellem storbyen og det lovløse Nordvest lige omkring år 1900. Ude i sidegaderne finder man noget af den gamle Klondike-stemning, der har inspireret kunstnere og huset skæve eksistenser, side om side med virksomheder og boliger. Det er ikke det kønneste sted i København, men et af de mest varierede,” fortæller Paul Hartvigson, der også har opfordret Mit Nørrebros læsere til selv at bevæge sig ud i området på den skræddersyede gå-selv-tur ‘Ydre Nørrebro Industritur’.

‘Nordvest til kanten’ afsøger Fuglekvarteret og Frederikssundsvej og går derefter bagom til Lygten og under højbanen ind på Ydre Nørrebro.

“Her besøger vi Superkilen på den gamle jernbanestrækning, hvor der er udstyr fra hele verden, og det nye downtown-agtige område ved Nørrebrohallen. Vi hører om områdets fortid med fabrikker og om Nørrebrogades op- og nedture gennem 50 år, og vi gør status på fremtidsplanerne for et af byens mest spændende områder,” siger Paul Hartvigson, der lover, at vi lokale også kan lære noget om vores egen bydel på turen.

“Og ikke mindst kan man invitere sine venner og familie med på turen for at give dem en intens oplevelse af København,” foreslår han.

“Vi vil gerne fortælle en historie, som nørrebroerne kan stå inde for. Hvilke kvaliteter ser de i deres omgivelser, og hvordan kan de mærke og se de forandringer, der sker i kvarteret. Der kan også komme gode spørgsmål i spil, når udefra kommende og beboere med på samme tur…. Derfor udlodder vi nogle billetter gennem Mit Nørrebro,” siger Paul Hartvigson.

Turen laves med grupper på max. 9 personer, indtil de nye retningslinjer træder i kraft.

Du kan deltage i konkurrencen om 5 x 2 billetter til byvandringen ‘Nordvest til kanten’ på Mit Nørrebros Facebook-side.

Er du ikke så heldig at vinde, kan du købe billetter til byvandringen på Billetto.

Related Articles

X