MN logo rgb web 300x77
Konkurrence: Vind unik fotobog fra Assistens Kirkegård

Konkurrence: Vind unik fotobog fra Assistens Kirkegård

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

5 af Mit Nørrebros læsere kan frem til mandag den 8.november vinde Peter Vedels bog ‘Novembersyner – billeder fra Assistens Kirkegård’.

Fotos: Peter Vedel

Vilde efterårsfarver, udvalgte citater fra gravsten og alfabetiske lister med sjove, gammeldags jobtitler som smørhandler, naalemager og strandingscommissair.

Alt dette finder du i dokumentaristen, fotografen og nørrebroeren Peter Vedels nye fotobog ‘Novembersyner’, som han generøst har udloddet 5 eksemplarer af til Mit Nørrebros læsere og følgere.

Peter Vedel har boet et stenkast fra kirkegården de seneste 20 år, og ‘Novembersyner’ fokuserer på de mange ukendte skæbner blandt de døde, som normalt ikke får nogen opmærksomhed. Bogen er bygget op efter et stramt mønster, der veksler mellem fotoserier, alfabetisk ordnede jobtitler og korte citater fra gravsten.

De stemningsfulde fotografier skal betragtes og nydes, mens de alfabetiske lister med sære gamle jobtitler fra gravsten sæter fantasien i gang og henleder opmærksomheden på de levede liv, der var engang:

Hvordan mon smørhandleren indrettede sig og levede sit liv? Hvad lavede en raffinadør eller en strandingscommissair? Og hvordan foregik det, når naalemageren passede sit arbejde?

Novembersyner formidler kulturhistorie med få ord og smukke billeder, og der er lagt et stort arbejde i registrering og udvalg af inskriptioner og jobtitler fra kirkegårdens godt 2.000 gravsten.

Du kan deltage i konkurrencen om de udgaver af ‘Novembersyner’ på Mit Nørrebros Facebookside.

Er du ikke så heldig at vinde, eller nåede du ikke at deltage i konkurrencen i tiden, kan den købes for 150 kr. via novembersyner.dk

Related Articles

X