MN logo rgb web 300x77
Kulturnatten 2021: Det kan du opleve på Nørrebro

Kulturnatten 2021: Det kan du opleve på Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Du kan komme til Kulturnat 16 forskellige steder på Nørrebro i år – fx til drop-in yoga, et møde med Olsen-Bandens gamle politibil eller Brorsons Kirkes klassiker Churchill.

Foto: Gabriel Miranda, Union/Menneskebiblioteket

Så er det bare med at snøre traveskoene og slå alle sanser til!

Efter sidste års corona-pause afholdes der nemlig atter Kulturnat fredag den 15. oktober 2021, og bare her på Nørrebro kan du komme til 16 vidt forskellige arrangementer.

Vi lader de lokale aktører selv beskrive, hvad du kan opleve hos dem:

Ark Books: Literary Quiz Night

Er du typen, der sidder rygende i køkkenet til fester og ikke kan stoppe med at tale om bøger? Kan du nævne 10 hvide mænd, der har vundet nobelprisen i litteratur, men som ikke har fortjent den?

Så er arks litteraturquiz noget for dig. Kom og nyd et glas rødvin, mens vi quizzer løs og forsøger at finde Københavns ukronede litteraturdronning.

Quizzen varer hele aftenen. Det eneste du skal gøre er at scanne en QR-kode i butikken. Quizzen er på engelsk.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Ark Books
Møllegade 10
arkbooks.dk

Brorsons Kirke: ChurChill

Velkommen til ChurChill#43 i Brorsons Kirke!

ChurChill er en fem timers lang meditation fra kl. 20.00-01.00 med ambient, elektronisk musik, hvor du kan komme og gå som du vil. Inde i kirken fylder Vertigo kirkerummet med lyd, lys og visuals på hvælvinger, gulve og vægge. Skiftende kunstnere afløser hinanden hen over aftenen, så det bliver en lang collage af lyd og indtryk. Præsten, Nicolaj Stubbe Hørlyck, står desuden til rådighed for samtaler i løbet af aftenen.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Brorsons Kirke
Rantzausgade 49
brorsons.dk

Danske Seniorer

Vug med i sædet, tag en sving om, og få sat samtiden i perspektiv af tidligere tiders populærmusik.

Danske Seniorer inviterer alle til at komme og hygge med Københavns sejeste seniorer. Sangerinderne Sara Grabow, Martine Madsen og Eva Skipper spiller op med livlige klassikere fra 30erne til 60erne, og der vil selvfølgelig være kaffe og kage.

Tager du din mormor med? Der vil være rig mulighed for at undersøge alle de dejlige seniorforeninger og -fællesskaber på aftenen.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00

Danske Seniorer
Griffenfeldsgade 58 st
danske-seniorer.dk

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet: Vidunderlig videnskab og sundhed for sanserne

Er din krop ældre eller yngre, end du tror? Tør du tage imod en fødsel? Hvor høj er din smertetærskel?

Tilbring aftenen i vores forunderlige verden af sundhedsvidenskab, og bliv klogere på dig selv og din krop. Besøg hele 14 minilabs, hvor du kan trække DNA fra en banan, løse cellegåder og undersøge mystiske dødsfald med retsmedicinere.

Du kan også læne dig tilbage og høre fakultetets sejeste forskere dele ud af den nyeste viden om migræne, fertilitet og psykedelisk medicin på Science Stage.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet (Mærsk Tårnet)
Blegdamsvej 3 B
www.sund.ku.dk

FGU Hovedstaden – Nørrebro: Uddannelse i øjenhøjde

På Blågårdsgade 10 har FGU Hovedstaden et lille kreativt space, hvor vi udstiller elevproduktioner fra vores linjer og planlægger og holder arrangementer og undervisning. Denne aften kan du opleve filmvisninger, workshops og optrædener, der alt sammen rummer historier om livet som ung og elev på byens nye forberedende grunduddannelse.

Hvis du er ung og interesseret i at høre mere om vores uddannelsestilbud, så sidder der en vejleder klar med åben gadevejledning.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00

FGU Hovedstaden
Blågårdsgade 10
fguhovedstaden.dk

Folkedans Danmark: Folkedans, musik og livsglæde

Få et smil på læben, når levende musik spiller op til folkedans.

Kom alene, eller tag din kæreste, din ven eller en helt tredje under armen. Alle kan være med, når vores kyndige danseinstruktører guider gennem trin og danse. Indtil kl. 20.00 er dansen målrettet børn, men herefter kan alle få en svingom. Du er også velkommen til bare at læne dig tilbage og nyde musikken.

Tidspunkt: 18:00 – 23:30

Folkedans Danmark, Region Hovedstaden
Blegdamsvej 1 B

folkedans.dk/hovedstaden

Københavns Film & Teaterskole: Elevvisninger

Kom til en aften spækket med oplevelser og elevvisninger enten i kortere intervaller eller seks timer i streg. Der vil være tre forestillinger i løbet af aftenen, som alle giver stof til eftertanke, og vi glæder os til at høre, hvad du synes.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

KFTS – Københavns Film & Teaterskole
Hørsholmsgade 20

Mellemfolkeligt Samvirke og Den Grønne Studenterbevægelse: Fællessang for klimaet

Mærk fællesskabet, når Mellemfolkeligt Samvirke og Den Grønne Studenterbevægelse sammen inviterer til fællessang og folkekøkken i vores grønne baggård. Tag din familie og dine venner i hånden og vær med til at sætte fokus på klimaretfærdighed, når vi sammen synger vores gård op.

Der vil blive serveret mad til de sultne, og Café Mellemrummet vil sørge for en alsidig bar til de tørstige.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12
ms.dk

Natha Yoga Center: Drop-in yoga m.m.

Natha åbner dørene til et stemningsfuldt univers. Få en smagsprøve på Nathas livsstilskabende undervisning, og få tændt dit indre lys, skruet op for nærvær og hjertedybde, energi og bevidsthed. Oplev kraften ved yoga i små undervisningssessioner, og prøv meditation og deep dating. Lyt til foredrag om hjertets kraft, erotisk og parforholdet som en åndelig udviklingsvej, og lær dig selv og din partner bedre at kende.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00

Natha Yoga Center
Nordre Fasanvej 230
natha.dk

Nørrebro Bibliotek: Lyd og lys i mørket

Vi inviterer til fri leg blandt bøgerne, højtlæsning og søde mareridt til børnene. Aftenen er krydret med musik, der træder dig over tæerne! Du bliver forført af vellyd, bogstaverne bliver sat fri, og ordene er jeres. Aftenen er analog, dagsordenen digital, natten er Nørrebro. Aftenen byder på højtlæsning, fællesskab, kunst, liveoptrædener og debat.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Nørrebro Bibliotek
Nørrebrogade 208
kulturn.kk.dk/Nørrebro-bibliotek

Politimuseet: Aktiviteter for store og små

Politimuseet åbner op for en aften i politiets tegn. For børnene vil der være mulighed for at “hoppe sig vej ind” på politiskolen og tage fingeraftryk, mens de voksne vil kunne høre foredrag ved tidligere rejseholdschef Bent Isager Nielsen og museumsleder Frederik Strand.

Uden for museet vil man kunne se Olsenbandens gamle politibil og fortidens panserbasser. I løbet af aftenen vil gamle politifolk foretage minibyvandringer på Nørrebro. Se mere på Politimuseets hjemmeside.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Politimuseet
Fælledvej 20
politi.dk/politimuseet/kulturnatten-2021

Relational Spaces: Kan du relatere?

Har du set et fremmed menneske i øjnene i mere end et minut? Hvordan du vil have det med at sidde i tavshed med din bedste ven? Hvordan bevæger din krop sig, hvis du ikke tænker over hvordan du ser ud?

Kom og besøg os i Relational Spaces, hvor vi til daglig bringer mennesker i dybere kontakt med sig selv og hinanden. Der vil på Kulturnatten både være drop-in aktiviteter og workshops af en halv til en hel times varighed.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Relational Spaces
Ryesgade 15 Kld
relationalspaces.dk

Seaborg ApS: Billig, bæredygtig og sikker atomkraft

Besøg Seaborg og hør mere om arbejdet med at udvikle en helt ny type atomkraft. En ny generation atomkraft, som er helt sikker og fundamentalt anderledes end det, de fleste danskere forbinder med atomkraft.

Særligt i lyset af den seneste klimarapport er atomkraft ikke til at komme udenom, når det gælder at finde en løsning på verdens klimaudfordringer.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Seaborg ApS
Titangade 11
seaborg.co

Støberiet: Temporary Homes

‘Temporary Homes’ er et poetisk og sanseligt kunstnerisk takeover og en transformation af kulturhuset Støberiets tre kommunale etager.

I Støberiets community-ånd er du sammen med husets iboende og besøgende kunstnere inviteret til at stille spørgsmålet: Hvad er et midlertidigt hjem?, mens du gennem performance, lyd, billeder og installation sluses gennem husets midlertidige soundhealingslivmor, teltlejr, BZ-aktion, udstilling og tre etager med kunstneriske fortolkninger af midlertidige hjem.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00

Kulturhuset Støberiet, KKT og facilitator Tania Ballentine
Blågårdsplads 3, 2.
kulturn.kk.dk/støberiet

Sølund: Gospelkoncert

Kom og nyd en gospelkoncert på Københavns største Musikplejecenter Sølund, der ligger helt ned til Sortedamssøen på den smukkeste strækning af Ryesgade. Koncerten starter kl. 19.00.

På Sølund er vores motto, at beboerne skal opleve, at de lever for fuld musik. Vi er derfor et plejecenter, der arrangerer masser af små og større koncerter og kulturelle aktiviteter, og vi har ansatte med specialer i musik.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00

Sølund
Ryesgade 20A
boligertilaeldre.kk.dk/plejehjem/soelund

Union: We’re in This Together

Vi kaster et kaleidoskopisk blik på menneskelig resiliens og vovemod gennem en række acts, musik og performances.

Mød Menneskebiblioteket i den smukke have, lav live radio, og hør spændende refleksioner om levet liv med Rapolitics. Se udstillingen ‘100% fremmed?’ på Sankt Hans Torv, og mød nogle af de portrætterede. Se MinoUng, Emergency Architects, Turning Tables på scenen til samtaler om aktuelle emner, og prøv smage fra Send Flere Krydderiers gryder.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Union
Nørre Allé 7
Union.kk.dk

Related Articles

X