Mit Nørrebro
Kvinden bag det faste fredagsgrin: Mød din lokale meme-mager

Kvinden bag det faste fredagsgrin: Mød din lokale meme-mager

Med meme-formatet har Blågårdens Bibliotek med stor succes formået at kombinere humor og litteraturformidling. Bibliotekar, kulturformidler og nu kommunal meme-mager Caroline Enghoff Mogensen fortæller her om motivationen og tankerne bag Blågårdens populære Instagram-profil.

Kan kommunal litteratur- og kulturformidling være “LOL”? 

Ifølge Caroline Enghoff Mogensen, bibliotekar og kulturformidler ved Blågårdens Bibliotek, er svaret ja. Det vil bibliotekets tæt på 13.000 følgere på Instagram-profilen @blaagarden med stor sandsynlighed give hende ret i.  

Følgertallet og trafikken på bibliotekets sociale medier har nemlig været støt stigende, siden hun og kollegaerne Ditte Ernskov Christensen og Rasmus Riiskjær begyndte at eksperimentere med internetfænomenet memes som en form for litteraturformidling. Et eksperiment, der også skulle vise sig at blive en nominering for byens bedste litteraturoplevelse værdig hos Berlingske Tidendes kultursektion AOK. 

Umiddelbart var motivationen bag Blågårdens Instagram blot at lave “kommunal LOL”, som Caroline selv beskriver det. Men efter den store opmærksomhed fra både borgere, samtidsforfattere og anmeldere er Caroline begyndt at tro på, at det er dét, der skal til for at aflive myten om det stille og støvede bibliotek og forhåbentligt engagere borgerne i litteraturen. 

“Alle de gamle klassikere er der jo sindssygt meget guld i, og de kan godt have fået ry for at være lidt støvede – ligesom biblioteket kan. Jeg føler, at vi har et formål med at hive klassikerne frem og gøre dem relevante for folk at læse ved at snakke om dem i de her memes,” siger Caroline Enghoff Mogensen, der i filmen afslører, hvordan hun forbereder de populære memes. Filmen er lavet af Mikkel Folmer Festersen Pedersen, Signe Hjorth Olesen og Christiane Amalie Rathsach Tetzlaff fra TV-og Medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X