MN logo rgb web 300x77
LiteraturHaus i Møllegade går nye veje for at sikre overlevelsen

LiteraturHaus i Møllegade går nye veje for at sikre overlevelsen

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel

Det privatejede kulturhus LiteraturHaus i den nedlagte kirke i Møllegade mangler penge til driften. Derfor har folkene bag tænkt anderledes og startet en crowdfundingkampagne.

I de seneste 14 år har den tidligere metodistkirke i Møllegade lagt mursten til det lille privatejede kulturhus LiteraturHaus.

Men de mange arrangementer i form af fx oplæsninger, foredrag, koncerter og fester har slidt på huset, der trænger til at blive sat i stand – og det er pengene simpelthen ikke til.

“Vi er på røven. Så simpelt er det. Vi vil gerne være et hjem for kultur, både bred og smal, og der er bare ikke særligt mange penge i det,” siger LiteraturHaus’ leder Thorkil Jacobsen til mediet Kulturmonitor.

Derfor har husets frivillige i den forgangne uge startet en crowfunding-kampagne for at skrabe en del af de 150.000 kr. sammen, der skal til for sikre stedets overlevelse. Resten skal hentes via kommunale puljer og private fonde.

“Ellers er jeg bange for, at vi går ned. Eller må sadle om og satse langt mere på at være et selskabslokale. Og det er sgu synd. Den næste måned har vi 19 kulturarrangementer – alt fra oplæsninger til koncerter, teater, debatter og soul dj’s. Det er der ikke særlig mange, der kan prale med. Samtidig tager jeg sgu stolthed i at tilbyde københavnerne et lokale, de kan holde fest i, uden det koster en halv friværdi” siger Thorkil Jacobsen til Kulturmonitor og uddyber:

“Alle, der vil noget med litteratur, har svært ved at få det til at køre rundt. Vi insisterer på at give plads til ambitiøst ungt teater, digtere og upcoming bands. De har ikke nogen penge. Det har deres venner heller ikke. Men vi tror, det er vigtigt at have en plads til dem i byen, så vi lejer lokalet til dem for småpenge”.

Vi er på røven. Så simpelt er det.

LiteraturHaus’ leder Thorkil Jacobsen

Crowfundingen foregår via husets hjemmeside literaturhaus.dk, og man kan støtte ved enten at købe en LiteraturHaus-kop til 140 kr. eller tegne et et-årigt medlemskab for 396 kr. Som medlem af huset får man rabatter og gratis entré på flere events samt mulighed for at præge huset til de møder, hvor husets fremtid diskuteres. 

Efter tre dages indsamling kan en glad Thorkil Jacobsen fortælle Mit Nørrebro, at indsamlingen har nået 23.000 kr.:

“Vi har fået 32 nye medlemmer, og det er vi lykkelige – og faktisk lidt overraskede – over. 
Men der er selvfølgelig stadig lang vej i mål, og vi sætter pris på al den opmærksomhed, vores kampagne kan få!,” siger han.

Foto: Poul-Erik Pløhn

Related Articles

X