MN logo rgb web 300x77
Lokal bøn til kommunen: Lad Rantzausgade få fred denne sommer!

Lokal bøn til kommunen: Lad Rantzausgade få fred denne sommer!

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
På nippet af en genåbning og en sommersæson, der kan betyde knald eller fald for gadens restauratører, beder de erhvervsdrivende i Rantzausgade om, at det planlagte store anlægsprojekt i gaden skubbes til efteråret. Nørrebro Lokaludvalg bakker op.

Arkivfoto fra sommerliv foran Kølsters Tolv Haner. Foto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Det er lidt paradoksalt:

Nu har beboere og erhvervsdrivende i Rantzausgade ventet i op til 15 år på øget trafiksikkerhed og en attraktiv omlægning af gaden – og så beder de selv om at få lov til at vente lidt længere.

Men når man kender forklaringen, giver det god mening:

Efter at der endnu en gang er opstået komplikationer i det stort anlagte omdannelsesprojekt af Rantzausgade, har kommunens Teknik-og Miljøforvaltning nu erkendt over for Mit Nørrebro, at man p.t. ikke aner, hvornår arbejdet kan gå i gang.

Og da denne seneste i en lang perlerække af forsinkelser ramler sammen med den længe ventede genåbning af gadens restauranter og caféer, prioriterer man nu fra lokalt hold restauratørernes akutte overlevelse.

Omsætning frem for gravkøer

Ingen har nemlig lyst til pludselig at have en gravko stående uden for sin restaurant i en periode, hvor man endelig har mulighed for igen at få gang i omsætningen.

Ligesom mange andre af Rantzausgades erhvervsdrivende glæder Esben Kølster fra gadens største udeserveringssted, ølbaren Kølsters Tolv Haner, sig til omlægningen af gaden.

Men han glæder sig endnu mere og mere akut til at få mulighed for at få gang i omsætningen igen.

“Så jeg krydser fingre for, at vejarbejdet ikke rammer os i vores udeserveringssæson, hvor vi er nødt til at lange masser af mad og øl over disken. Vi er jo superpressede – det har været rimeligt heftigt at holde lukket i 4,5 måned,” siger han.

Restaurationsbranchen er tvunget i knæ – så de er mere afhængige af deres udeservering end nogensinde

Sebastian Eskerod, formand for Erhvervsfællesskabet i Rantzausgade

Han bakkes op af formanden for Erhvervsfællesskabet i Rantzausgade, Sebastian Eskerod, som selv driver frisørsalonen Et sted på Nørrebro:

“Vi er på bagkant af en verdensomspændende pandemi, der har tvunget restaurationsbranchen i knæ – så de er mere afhængige af deres udeservering end nogensinde,” siger han og fortsætter:

“Vi andre er måske ikke lige så afhængige af årstiden – men når det regner på præsten, så drypper det jo på degnen, og det liv, som restauranterne skaber i gaden, gavner jo også os.”

“Tæt på en katastrofe”

Formanden opfordrer derfor kommunen til at vente med at sætte vejarbejdet i gang, til sommer- og dermed udeserveringssæsonen er overstået.

“At sætte det i gang fra nu og frem til efteråret vil være tæt på en katastrofe for os. Men vi er jo ikke en gade med mange fx tøjbutikker, og selvom vi godt kan lide julen her på Nørrebro, så vil det ikke være en katastrofe for os at lægge vejarbejdet på det tidspunkt,” forklarer han.

Og bønnen fra Rantzausgade bakkes op af Nørrebro Lokaludvalg:

“Det her er en ekstraordinær situation, så hvis vi kan redde røven på nogle erhvervsdrivende ved at vente nogle måneder mere, så lad os gøre det. At vente med at grave gaden op til oktober vil i øvrigt ikke kun være venligt over for erhvervslivet, men også over for de beboere, som har lyst til at vende tilbage til livet, som det var engang,” siger udvalgets formand Mogens Petersen.

Det her er en ekstraordinær situation, så hvis vi kan redde røven på nogle erhvervsdrivende ved at vente nogle måneder mere, så lad os gøre det.

Mogens Petersen, formand for Nørrebro Lokaludvalg

Teknik-og Miljøborgmester Nina Hedeager Olsen vil dog ikke gå ind og trække en streg i sandet over for sin forvaltning og sige, at de først skal gå i gang med arbejdet efter en bestemt dato.

“Jeg kan ikke love noget, for det afhænger af de eksisterende tidsplaner, budgetter og aftaler med entreprenører. Men jeg synes, det er enormt vigtigt, at vi lytter til de lokale erhvervsdrivende, som er i en særligt sårbar situation efter corona,” erklærer borgmesteren, der selv bor i Rantzausgadekvarteret.

“Vi skal have planlagt det, så de erhvervsdrivende har mulighed for at holde åbent så meget som muligt åbent. Jeg ved godt, at rigtig mange kun lige præcis har holdt skindet på næsen, så vi skal ikke risikere, at nogen bliver skubbet det sidste stykke ud over kanten på grund af det her,” siger borgmesteren.

Læs også: Ni år efter dødsulykke: ingen tidsplan for sikring af Rantzausgade

Related Articles

X