MN logo rgb web 300x77
Lokal festival bliver gennemført trods stigning i coronasmitte

Lokal festival bliver gennemført trods stigning i coronasmitte

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Arrangørerne bag Nørrebro-festivalen 48Timer har besluttet at køre videre med den i forvejen nedskalerede efterårsudgave, dog med visse ændringer i programmet.

Foto: Gabriel Miranda

Først skulle det som vanligt have været en stor, lokal folkefest i foråret. 

Så kom corona, og det hele blev aflyst.

Et godt stykke inde i sommeren så det hele dog igen så positivt ud, at folkene bag kultur-og mangfoldighedsfestivalen 48Timer annoncerede en ny, mindre og coronasikret efterårsudgave her i den kommende weekend – 11.-13. september

Og i går blev det så besluttet at holde fast i afviklingen af efterårsudgaven – dog bliver visse arrangementer aflyst.

“Vi har i forvejen planlagt festivalen under hensyntagen til corona, så vi har taget alle forholdsregler. Og de arrangementer, vi ikke mener kan forløbe helt forsvarligt, har vi valgt at lukke,” siger festivalleder Rasmus Koldby Nielsen.

Han nævner blandt andet musikparaden ’Keep Nørrebro Weird’ som et indslag, det har været svært at finde et andet format på nu hvor man kun må forsamles max. 50 mennesker.

Skæbnen er stadig uvis for et andet populært og tilbagevendende indslag, ’Silent Disco’, der tidligere har været afholdt på Dronning Louises Bro og i år skulle have fundet sted på Den Røde Plads. Her er arrangørerne stadig i dialog med politiet om, hvorvidt arrangementet kan afholdes forsvarligt.

Da smitten steg i Aarhus, fik arrangørerne røg for ikke i første omgang at aflyse Aarhus Festuge, og det samme skete, da Ishøjs borgmester ikke ville aflyse en høstfest for pensionister. Er I ikke bange for også at få røg for at holde fast i festivalen her?

“Nej, for vi er meget påpasselige og har bygget hele efterårsudgaven ud fra, at det skulle være forsvarligt, med små events, som der allerede er styring på,” siger Rasmus Koldby Nielsen

Hvad har fået jer til at sige: ”Vi vælger at gennemføre”?

“Jamen, det er netop, at vi snakker om små events, der er med i det her. Og vi tror, at det betyder så meget for de små, seje Nørrebro-arrangører at lave dem, så vi vil gerne støtte op og hylde dem, deres supervigtige arbejde og den kultur, der er så vigtig for os alle sammen. Og vi tror ikke, vi får en smittespredning på grund af det her.”

48Timer Festival organiseres af kulturhusene Union, Støberiet, Osramhuset og Nørrebrohallen samt arrangørgruppen KulturSkaberne i samarbejde med lokale aktører og frivillige. 

Du kan holde dig orienteret om det aktuelle program på festivalens hjemmeside.

Related Articles

X