MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Lokalt håb om midlertidig trafikløsning i Rantzausgade

Lokalt håb om midlertidig trafikløsning i Rantzausgade

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Nørrebro Lokaludvalg har bedt Københavns Kommune om allerede i år at finde midler til at lave parkeringsforbud og cykelsti i begge sider af Rantzausgade.

Den helt store trafikomlægning i Rantzausgade må vi som bekendt vente på. Men lokalt kæmpes der stadig for snarest muligt at få større trafiksikkerhed i en af landets farligste gader.

Nørrebro Lokaludvalg har nu sendt et forslag til kommunen om, at der udføres en midlertidig forbedring af sikkerheden i gaden frem til påbegyndelsen af det egentlige anlægsarbejde for trafikplanen for Indre Nørrebro. Trafikplanen blev for nylig endeligt vedtaget i kommunens Teknik- og Miljøudvalg, men anlægsloftet har udskudt det på ubestemt tid.

Det nye forslag går ud på to ting: 

For det første at fjerne de ca. 40 p-pladser i Rantzausgade, der allerede er regnet med i trafikplanen, og som der er fundet erstatningspladser for i lokalområdet. De kan efter lokaludvalgets vurdering umiddelbart etableres, da penge til parkering ikke er berørt af anlægsloftet. 

For det andet at etablere cykelsti i begge sider af gaden, fx ved hjælp af malede cykelbaner.

“Jeg vil bare gerne have en cykelsti, så jeg kan slippe for at blive skræmt fra vid og sans, når jeg kører ned gennem den gade. Den egner sig jo hverken til børn eller ældre mennesker, så nu må vi se at komme i gang!” siger lokaludvalgets formand Mogens Petersen.

Ifølge udvalgets beregninger vil de to foreslåede tiltag koste 350.000 kroner at gennemføre. Det skal ses i lyset af, at den samlede trafikplan forventes at komme til at koste i alt 29,3 millioner kr. inklusive erstatningsparkering og skybrudssikring. 

“Vi er altså nede i et beløb, man altid kan finde. Der er jo ikke tale om en plan om at bygge en ø i Øresund – det handler om en cykelsti, og det handler om trafiksikkerhed. Så det er både mit håb og min forventning, at det bliver til noget,” siger lokaludvalgsformanden.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X