Musikmagasinet Groovys udgiver Kim Flyvbjerg arrangerer i næste uge nogle af landets første live musikoplevelser efter corona-nedlukningen med en minirække af intimkoncerter, Groovy Live, i LiteraturHaus i Møllegade.
Fotos: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk
Livemusikken har ligget i dvale i måneder, mens corona har lagt koncertsalene øde. Men nu lysner det for de koncerthungrende nørrebroere:
Torsdag, fredag og lørdag i den kommende uge lægger LiteraturHaus i Møllegade lokaler til nogle af de allerførste koncerter efter nedlukningen med minifestivalen Groovy Live. Programmet byder på intimkoncerter med Jørgen Klubien torsdag, Jacob Bellens fredag og Katinka lørdag.
Bag initiativet står musikmagasinet Groovy, der udgives her fra Nørrebro, og udgiver og redaktør af bladet Kim Flyvbjerg ser frem til tre hyggelige aftener i det atmosfærefyldte kirkerum, hvor der på grund af corona kun lukkes 50 gæster ind pr. aften.
“Kunstnerne bliver interviewet på scenen, så spiller de et lille, akustisk sæt, og til sidst er der vinyl-dj og hygge i baren,” fortæller Flyvbjerg om konceptet.
Groovy Live er redaktørens helt konkrete måde at gøre sit magasin levende på ved at give publikum mulighed for at møde nogle af de musikere, de kan læse om i bladet, fra allerforreste række.
Musiknørd på egne vinger
Kim Flyvbjerg, der også har sin private bopæl på Nørrebro, er en kendt og prisbelønnet skikkelse i den danske magasinpresse.
Gennem 25 år har han blandt andet været chefredaktør på Euroman, konceptudvikler for Bonnier og Egmont, redaktør på Berlingskes søndagsmagasin og udgiver af magasinet Copenhagen Living.
En imponerende og sikker karriere, kunne man mene – men for to år siden valgte han at opsige sin faste stilling hos Berlingske for at realisere et længe næret ønske om frihed til selv at bestemme over sit produkt.
“Når man er ansat i en stor medievirksomhed som Berlingske, udfører man andre folks ideer. Jeg sagde min stilling op for selv at kunne bestemme. Det kan jeg godt lide, og jeg har altid haft let ved at få ideer. Og så er jeg selv pladesamler og lidt af en musiknørd,” fortæller Kim Flyvbjerg og uddyber:
“Jeg er måske nok lidt gammeldags – jeg kan godt lide bøger og vinyler, men man skal ikke forstå det sådan, at jeg er teknologiforskrækket. Jeg elsker skam mit Spotify-abonnement. Dér finder jeg inspiration – og når jeg så hører noget, der virkelig holder, køber jeg LP’en,” fortæller han over en kop medbragt kaffe på Assistens Kirkegård.
Nørrebro – det bedste sted i Danmark
Den musikglade redaktør går ofte en tur på kirkegården for at lade op til dagens arbejde.
Ikke alene har han gennem sine knap 20 år som nørrebroer fået et nært forhold til vores fælles byrum – han sætter også stor pris på bydelens sammensatte befolkning.
“Jeg bor det bedste sted i Danmark. For mig er Nørrebro det eneste sted i landet, hvor man kan tale om et multietnisk samfund. Det bidrager kun godt til det danske samfund,” siger han og fortsætter:
“Det er inspirerende at blive konfronteret med mange forskellige kulturer i løbet af en dag. Vi sidder her på Assistens Kirkegård, hvor H. C. Andersen, Søren Kierkegaard og Dan Turèll ligger begravet, og lige på den anden side af muren (i Griffenfeldsgade, red.) har du et helt område med lokalt, afrikansk miljø. Jeg bor selv lige ved siden af Alice, der er Danmarks mest ambitiøse musiksted for verdensmusik,“ eksemplificerer redaktøren sin fascination af bydelens spraglede og mangfoldige kulturliv.
Et mangfoldigt magasin
Kim Flyvbjergs alsidige inspiration afspejler sig i høj grad også i de foreløbig 15 udgivelser af musikmagasinet Groovy.
Forsiderne har således præsenteret så forskellige udtryk som Sandmen-sanger m.m. Allan Vegenfeldt liggende på et billardbord og en saxofonspillende Dan Turèll til fugle i et kugleformet træ og et ørkenlandskab.
Den tidligere lønmodtager har fået luft under vingerne og udnytter til fulde sin frihed til kreativ udfoldelse. Forbilledet er amerikanske musikmagasiner fra 1960’erne og 1970’’erne – “dengang man havde det sjovt med at tage musikken alvorligt og havde øje for alle de gode historier, der findes i musikken”.
“Ja – ørkenlandskabet var på forsiden i forbindelse med et tema om ørkenrock, og i vores juleudgave var Nuser på forsiden. Tal lige om mangfoldighed,” griner redaktøren.
Det annoncefinansierede magasin er gratis og udkommer i 6.000 eksemplarer landet over. Udgave nummer 15 udkommer fredag den 12. juni med artikler om Phlake, Alberte Winding, Lianne La Havas, Stewart Copeland og kassettebåndets revival.
“Jeg tænkte, at med den stigende interesse for vinyl og ønsket om et fysisk produkt, ville der sikkert også være et publikum, der ønskede et fysisk magasin om musik. Det har vist sig at holde stik – vi udkommer i 6.000 eksemplarer i cirka 40 byer. Det er ganske flot for et nicheprodukt,” mener udgiveren.
Nu ser Kim Flyvbjerg frem mod næste uges Groovy Live og håber, at konceptet kan fortsætte og udvides efter sommerferien – gerne med flere tilskuere.
“Ja – måske ser det lidt anderledes ud til efteråret. Groovy Live skulle gerne sætte noget fokus på det danske musikliv her på Nørrebro. Efter corona tror jeg, at mange har lyst til at blive underholdt og komme ud til en hyggelig og intim koncertoplevelse,” vurderer Kim Flyvbjerg.
Billetter til Groovy Live sælges gennem hjemmesiden groovycopenhagen.dk
Musikmagasinet Groovy kan her på Nørrebro hentes (gratis) hos fx pladebutikkerne Route 66, Indie Records, Paname City Records, Palmspree Records, Crate Beer and Vinyl eller Koncertkirken på Blågårds Plads.