MN logo rgb web 300x77
Lyst til en is? Her er 10 gode isbutikker på Nørrebro

Lyst til en is? Her er 10 gode isbutikker på Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Sommerferie rimer som bekendt på is, og Nørrebro står ikke tilbage for landets mest populære sommerdestinationer, når det drejer sig om udvalget og kvaliteten af isbutikker. Vi giver dig her 10 af bydelens bedste ispushere.

Fotos: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Oprindeligt udgivet 16. juli 2020, opdateret 31. maj 2021 med den nytilkomne Isoteket.
Rækkefølgen er tilfældig og ikke udtryk for en vurdering af ispushernes indbyrdes kvalitetsforhold.

1. Isoteket, Sortedam Dossering 11 (Nyhed i 2021!)

Den lille gelatobar, der så dagens lys på Bopa Plads på Østerbro i 2017, er nu kommet til Nørrebro – meget passende tæt ved Dronning Louises Bro, der som bekendt er et fremragende sted at sætte sig ned og spise en is. Biksen ovre i vores nabobydel har tidligere fået de helt store superlativer frem hos anmeldere hos både Politiken og Berlingske – sidstnævnte udnævnte den til “landets måske bedste isbar”. Isotekets hovedattraktion er klassisk italiensk og 100% økologisk gelato lavet ud fra egne unikke opskrifter og ibåde en sødmælks- og en vegansk udgave. Men ismageren og iværksætteren bag det hele, Jeppe Villadsen, har også både softice og andre is-overraskelser i ærmet i løbet af sæsonen.

2. ISTID, Jægersborggade 13

I 2015 åbnede Anniken Sand og Nina Victoria Berg Saroori den første isbutik i Skandinaven med nitrogenis. ISTID producerer alle is-baser og toppings fra bunden og fryser hver enkelt is ved hjælp af flydende nitrogen på minus 196 grader, mens du står og ser på. Metoden giver en kompakt is med en meget cremet og blød tekstur, som går smukt hånd i hånd med en knasende topping. Der er altid et vegansk alternativ på menuen, og det tilstræbes at bruge de bedst mulige råvarer i sæson.

3. Ro Chokolade, Jægersborggade 25

Chokolademester Rasmus Olsen (RO) supplerer forår og sommer chokoladen med hjemmelavet is – til stor glæde for de lokale. Her bydes på både klassisk og spicy chokoladeis, men også fx sukkerfri mango- eller citronsorbet. Prioriterer du håndværkstraditioner og kvalitet over at kunne vælge mellem at hav af smagsvarianter, vil du være glad kunde hos Ro (hvis du da ikke allerede er det):

4. Banana, Jægersborggade 27

Jægersborgsgades nyeste ispusher åbnede sidste år og laver deres isbase på noget så bæredygtigt som overmodne bananer, der ellers ville blive kasseret. Ud over at reducere madspild giver gør det isen sød og overflødiggør tilsætningen af raffineret sukker. Den originale Banana softice består af bananer, dadler, glutenfri havremælk, citron, vanilje og vand – og derudover fører butikken altid mindst én anden smagsvariant.

5. Siciliansk Is, Rantzausgade 56 

Hos Siciliansk Is kan du få italiensk gelato med særlige smage som fx kirsebærsauce, blodappelsin og koldskål, men også de mere klassiske som vanilje, chokolade og jordbær. Stedet, der har til huse hos Kølsters Tolv Haner, bruger kun økologisk mælk, rørsukker og druesukker, og de fleste øvrige ingredienser er også økologiske. Alle isene er glutenfri, og flere af dem er veganske og/eller laktosefri. 

6. Café Isværket, Stefansgade 15

Isværket i Stefansgade sælger den kendte, gode Hansen Flødeis i både ’ren’ i vafler, bægere eller som literis og i islagkager og isdesserter. Hans Hansen startede med at fremstille is i 1922, men virksomheden er også fulgt med tiden med både økologiske og veganske varianter. Og mere behøver man vel egentlig ikke at sige om denne national-is?

7. Anker Chokolade, Jagtvej 125

Også på Jagtvej kan du købe is hos en uddannet chocolatier. Anker Chokolade, der drives af chocolatier og Michelin-kok Mikkel Anker samt forretningspartneren Martin Nørregaard, åbnede i nummer 125 for tre år siden, og det har de lokale for længst fundet ud af. Ankers is er ligesom chokoladen håndlavet, og ud over chokoladesmag kan du finde smagsvarianter som hyldeblomst, flødebolle og syrlige Topaz-æbler med brunet smør.

8. Nicecream, Elmegade 30

100 pct. vegansk og i vid udstrækning også økologisk is er, hvad du får hos Nicecream. Deres is – eller scoops, som de selv kalder dem – er baseret på kokosmælk og fås i 12-15 varianter fra de ’mørke’ smage som chokolade, kaffe og lakrids over de kulørte i form af fx hindbær, blåbær og mint til de helt lyse som vanilje og peanutbutter. Her fem år efter åbningen i Elmegade har københavnerne taget Nicecreams koncept til sig i en grad, så man nu også kan finde den veganske is i tre andre butikker på henholdsvis Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg.

9. Vildglad, Blågårdsgade 15

Selvom du aldrig har smagt Vildglads is, har du garanteret lagt mærke til den store vaffelskulptur med en perfekt pink iskugle på butikkens facade i Blågårdsagde. Vildglad, der også findes også på Amager, producerer deres italienske is – både mælkebaseret is og sorbeter – i deres eget ismejeri. Da isen er frisklavet hver dag, er den uden konserveringsstoffer og kun tilsat frisk eller frossen frugt. 

10. Paradis,Sankt Hans Torv 24 og Nørrebrogade 176

Den første Paradis-butik i København åbnede på Sankt Hans Torv i 2003, og Paradis er således en af bydelens ældste pushere af kvalitets-is. Nu har is-kæden, der i dag består af ca. 50 butikker over hele landet, også åbnet en butik på Ydre Nørrebro på hjørnet af Nørrebrogade og Gormsgade. Konceptet har fra starten været formet over det italienske gelateria, tilpasset danskerne ved bl.a. at minimere fedtindholdet og benytte friske råvarer. P.t. fører Paradis-kæden, der i dag består af ca. 50 butikker over hele landet, 93 forskellige varianter af is foruden isdeserter, shakes og frappes.

Related Articles

X