MN logo rgb web 300x77
Mere genåbning: Nu kan du igen låne bøger på dit lokale bibliotek

Mere genåbning: Nu kan du igen låne bøger på dit lokale bibliotek

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Fra denne uge kan alle nørrebroere bestille og afhente bøger på bydelens to biblioteker, Nørrebro Bibliotek og Blågårdens Bibliotek, efter ‘click & collect’-princippet.

Arkivfoto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Nu behøver du ikke længere være forsker, studerende eller skolelev for at bestille bøger og materialer online til afhentning på dit lokale bibliotek.

Siden slutningen af januar har det ellers udelukkende været disse tre befolkningsgrupper, der under den igangværende corona-nedlukning har haft muligheden for at låne fysiske bøger på et af Københavns Kommunes 20 biblioteker.

Men på baggrund af gode erfaringer med den nuværende ordning har Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderet, at det er forsvarligt at udvide ordningen

Den nuværende `click and collect´-ordning er derfor fra denne uge blevet udvidet, så den kommer til at omfatte alle byens læselystne borgere.

Og det glæder kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alternativet):

“Jeg er glad for, at alle københavnere får mulighed for at låne en god roman, bestille højtlæsningsbøger til børnene eller dykke ned i faglitteraturen. Især i en tid, hvor mange kulturtilbud fortsat er lukkede,” siger hun i en pressemeddelelse.

Med ‘click and collect’-ordningen kan du dog stadig kun hente reserverede bøger – du har endnu ikke muligheden for at gå rundt i det fysiske biblioteksrum og lade dig inspirere af udvalget på hylderne:

“Jeg ville ønske, at vi kunne slå dørene op til bibliotekerne, byde københavnerne indenfor og lade dem gå på opdagelse i samlingerne eller læse avisen. Man kunne for eksempel have åbnet med tiltag som ensretning, begrænset ophold, sprit og afstand. Men det tillader den seneste genåbningsaftale desværre ikke,” siger hun.

Sådan fungerer det

• Fra mandag den 8. marts kan alle københavnere reservere bøger og materialer samt bestille tid til afhentning på byens biblioteker.

• Der er kun tale om afhentning af reserverede materialer – der er ikke adgang til den fysiske bogsamling eller til ophold i selve biblioteksrummet.

• Der er kun adgang med tidsbestilling. Åbningstiden er begrænset, for såvel Nørrebro Bibliotek som Blågårdens Bibliotek er adgangstiden hverdage kl. 14-17.

• Du kan bestille dine bøger og materialer lige her på Københavns Bibliotekers hjemmeside

• Du kan bestille tid til afhentning af dine bøger på Nørrebro Bibliotek her og på Blågårdens Bibliotek her

Related Articles

X