MN logo rgb web 300x77
Midt i en coronatid: Her er 10 nye spisesteder på Nørrebro

Midt i en coronatid: Her er 10 nye spisesteder på Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
RESTAURATIONSNYT: Tidens restriktioner med afstand og håndsprit har heldigvis ikke taget virkelysten fra bydelens restauratører. Stefanos, Bar Pasta, Grød og flere andre trodser coronakrisen ved at åbne nye restauranter, caféer og barer.

Topfoto: Ejer Ibrahim Kaya og de to køkkenchefer Søren Slejborg (t.v.) og Mikkel Dyrkov foran Stefanos’ nye knopskydning i Rantzausgade. Foto: Mit Nørrebro

Nørrebroere har altid haft en stærk overlevelsesdrift, og sådan har det også vist sig at være her under coronakrisen:

Under nedlukningen omstillede en række restauratører i løbet af ingen tid driften til takeaway, ligesom flere startede online-indsamlinger og påbegyndte nye samarbejder for at holde sig oven vande.

Og her kun halvanden måned efter, at restaurationslivet fik lov at genåbne med strenge afstands- og rengøringsrestriktioner, myldrer det allerede frem med nye restauranter, caféer og barer – flere af dem med gamle Nørrebro-kendinge bag køkken-og bardiskene.

En sådan virkelyst kan man da kun beundre – så vi bringer dig her 10 nye Nørrebro-restaurationer, som du kan støtte med et sommerbesøg.

.

1. UGood, Jægersborggade 39.

Vi begynder med et spisested, der åbner lige præcis i dag, fredag den 3. juli, med åbningsreception kl. 17-22. Her serverer dansk-uganderen Sylvester Bbaale ugandisk streetfood , herunder den populære snack rolex – en omelet rullet ind i det tynde, pandestegte brød, der kaldes chapati. Navnet rolex er en sammentrækning af ’role of eggs’. 

Hvis du tænker, at UGood da vist er en gammel kending i restaurationsmiljøet, har du ret: UGood blev født på en Christiania-cykel på Refshaleøen i efteråret 2014 med en drøm om at gøre ugandisk madkultur til en del af den danske madscene – og det må vist siges at være fuldendt med de faste lokaler i Jægersborggade.

2. Stefanos La Fabrica, Rantzausgade 22

I morgen, lørdag den 4. juli, åbner så det nyeste skud på Stefanos-stammen – i de lokaler i Rantzausgade, hvor storrestauratøren og Nørrebro-drengen Kenn Husted måtte opgive at drive først La Fabrica, så Glou Glou. 

Men nu er lokalerne overtaget af de i dén grad gamle Nørrebro-kendinge Ibrahim Kaya og Yalcin ’Jalle’ Demirkiran, der i forskellige konstellationer sammen og hver for sig driver Stefanos Pizza og Stefanos Mad og Kaffe i Stefansgade/Husumgade samt en aflægger af Stefanos Pizza på Østerbro.

Makkerparret har længe gået og haft et godt øje til stedet i Rantzausgade, men slog først endeligt til for to-tre uger siden. Så selvom det er første gang, de skal drive en decideret restaurant, er det gået hurtigt – men de har taget et par af de bedste ideer med fra Husteds tid: La Fabrica-navnet, som refererer til bygningens fortid som Madam Blå-fabrik, og indretningen fra Glou Glou, som i det store hele bliver bevaret. Og så det, at det hele bliver “lidt mere gourmet” end de øvrige Stefanos-butikker, som Ibrahim Kaya selv udtrykker det.

De to kokke Søren Slejborg og Mikkel Dyrkov, der deler tjansen som køkkenchef, er begge uddannet i det klassisk franske køkken, men har tænkt sig at tage hele paletten fra især de sydeuropæiske køkkener i brug på Stefanos La Fabrica. Vi taler fx langtidstilberedning, henkogning og saltning, men altid med et enkelt udtryk på tallerkenen. Du kan ifølge de to herrer forvente at møde alt fra rimmet rødbedelaks over vagtelæg, tartar og fransk bistrosalat med røget and til månedens italiensk inspirerede ragout på menukortet.

Og ja, der kommer også pizza – de bedste af de bedste fra Stefanos’ samlede portefølje, men måske også lige pludselig en pizza med fx kantareller. Køkkencheferne kan fortælle, at man til formålet har medbragt en 800 kilo tung pizzaovn – der så til gengæld er den eneste større udstyrstilføjelse til det tidligere Glou Glou-køkken.

Stefanos La Fabrica vil også byde på brunch om formiddagen og drinksbar om aftenen, og forhåbningen er, at ikke kun maden, men også stemningen, vil blive sydlandsk og afslappet med livlig snak, plads til alle aldre og mad for enhver pengepung.

3. Madam Blå 2200, Rantzausgade 26 

To husnumre fra Stefanos’ nye sted er der i sidste uge i al stilfærdighed åbnet en lille café ved navn Madam Blå 2200. Den drives af folkene bag Spisebar 20 lidt længere nede ad vejen, som selv beskriver stedet som en “hyggelig lille oase med lækre kager, dejligt udvalg af kaffe og the samt skøn mad”. Stedet sælger også forskellig vintage og te i løs vægt.

Foto: Lars Christian Vibild, lcvibild.dk

4 + 5. Bar Pasta og Veranda, Griffenfeldsgade 17.

Efter genåbningen er gæsterne vendt tilbage til den lille Vedbækgade-restaurant med udsigt til Nørrebroparken i en grad, så ejerne har fastholdt planerne om den 9. juli at udvide med endnu en pastabar. 

Det sker naturligvis også her på Nørrebro – nærmere betegnet i Griffenfeldsgade, hvor pop-up restauranten Buongiorno og tidligere toastbaren Fætter Fætter hidtil har ligget. Menukortet bliver det samme som på den oprindelige Bar Pasta, med friske pastaretter, antipasti og simple desserter i selskab med naturvin og simple cocktails. 

Rokadebonus: Allerede nu annoncerer Bar Pastas ejere i øvrigt, at de til september åbner vinshoppen og delikatesseforretningen Veranda i de tilstødende lokaler, hvor Depanneur ligger nu. Som tidligere beskrevet i Mit Nørrebro flytter og udvider Depanneur til og i den tidligere Corner Shop i Rantzausgade 36 – og her er åbningsdatoen nu fastlagt til den 17. juli, hvor der er housewarming med gratis bagels fra kl. 12-23.

6. GRØD, Birkegade 2

Stifter og CEO Lasse Skjønning Andersen har tidligere bevist, at det tilsyneladende umulige var muligt, da han i 2011 som 21-årig droppede musikstudiet i London, hævede børneopsparingen og åbnede verdens første grødbar i Jægersborggade. Siden har konceptet bredt sig, og lige efter genåbningen kunne GRØD så åbne sin butik nummer ni på hjørnet af Birkegade og Elmegade. 

Som på GRØDs øvrige restauranter skifter menuen med årstiderne, og lige nu kan du få fx rabarber-chiagrød eller Acaï Blueberry Bowl om morgenen og ærterisotto eller svampebygotto til frokost og aften.

7. Vin Super Naturel, Skt. Hans Torv 30

Skulle det lykkes dig at få en udlænding på besøg i denne corona-sommer, kan I nu kombinere det at drikke kølig naturvin med et ægte stykke københavnsk byhistorie på Sankt Hans Torv. 

Her står som bekendt Fritz Kochs gamle telefonkiosk, som han designede i 1896 (den kom dog først op på Sankt Hans Torv i 1928), og som i dagtimerne bliver brugt til at pushe brunch fra Wulff & Konstali. Men sommeren over er den torsdag til lørdag kl. 17-23 også forvandlet til en pop-up-vinbar med 120 pladser, hvor man både kan købe vin på glas, per flaske og to go, ligesom der er en let anretning eller forskellige gæstekokke med en dagens ret efter først til mølle-princippet. 

8. Jed Thai, Ryesgade 7

Lige inden hele landet lukkede ned, nåede folkene bag 20a i Ravnsborggade at åbne en thailandsk aflægger, Jed Thai, i Ryesgade. Det er en hård start at få, så hvis du er til thaimad, fortjener de helt sikkert et støttebesøg her i løbet af sommeren. 

Maden bliver i hvert fald ikke mere autentisk, for køkkenchefen, Sumalee May Wongchamnian – der er tidligere kok på bl.a. 20a – har ladet sig inspirere af sin bedstemors køkken i det nordlige Thailand, og alt er lavet fra bunden. Menuen byder på snacks, småretter, hovedretter, desserter, øl, vin og cockails, og interiøret er lyst og farvestrålende. Og navnet Jed? Det betyder såmænd 7 på thai.

9. L.A.TINO, Nørrebrogade 22

Nørrebrogade 22 har tidligere huset restauranten og salsateket Columbus, og et lille halvt års tid efter, at kinesiske Bao & Bar blev afsløret i at have underbetalt personale boende i et lagerrum på adressen, er stedet genåbnet med latinamerikanske rytmer som baggrundsmusik. 

Der bydes på mad fra hele det latinamerikanske kontinent, drinks i den tropiske cocktailbar på 1. sal samt latinomusik ad libitum. Og ja, som du måske har hørt, så er den tidligere folketingskandidat for Nye Borgerlige, Anahita Malakians, en af folkene bag det nye sted. Det burde jo være fløjtende ligegyldigt, men så har vi nævnt det.

10. Madro, Guldbergsgade 57

Kan du bare nogle gange få en ubændig trang til rigtig mormormad som kalvefrikasse og boller i karry, æblekage og rabarbertrifli? Så bør du tjekke den nye takeawaybiks Madro ud. De er rykket ind, hvor cupcakeforretningen Cravings har ligget de seneste otte år, og ifølge deres eget udsagn sælger de “genkendelige retter i børne- og voksenhøjde” med kodeordene velsmag, bæredygtighed og nærvær. 

Om fredagen kører de med en yderst rimeligt prissat fredagsmenu, der i sidste uge fx var kalvefilet med letstuvet sommergrønt og nye kartofler samt koldskål med jordbær og ristede havregryn til dessert, ledsaget af en flaske sommerbobler for 350 kr. for to personer. Madro samarbejder i øvrigt med den lokale vinbar Terroristen i Jægerborggade og har lamper fra den lokale kunsthåndværker Matilde Digmann hængende – så bliver det næsten ikke mere Nørrebro.

Gulv-til-loft-palmen og det meste af det øvrige interiør fra Glou Glou bliver i Stefanos’ nye restaurant i Rantzausgade, Stefanos La Fabrica. Foto: Lars Christian Vibild, lcvibild.dk

Related Articles

X