Mit Nørrebro

Gademødet: ‘Hende med hundene’

Gademødet: ‘Hende med hundene’

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel

Hvem: Trine Ryaa
Hvor: Assistensen
Hvad: Går ofte tur i området med sine tre myndehunde

“Jeg oplever faktisk dagligt, at der er nogen, der tager billeder af os, også i smug. Der er nogle, der spørger, og så er der nogle, hvor jeg vender mig om, og så er der lige blevet klikket. Jeg ved godt, at man siger, at hunde ligner deres ejere, men jeg kunne lige så godt være endt med en Jack Russell-terrier – jeg er bare et hundemenneske.

Først havde jeg Diesel, ham den lille af dem. Han er en italiensk mynde og racehund, som jeg har fra en fin, fin kennel – en rigtig præmiehund, selvom jeg har aldrig brugt ham til det. På et tidspunkt fandt jeg ud af, at jeg godt kunne tænke mig nummer to og tænkte: ’skulle jeg have en italiensk mynde mere?’. Men det skulle jeg ikke, jeg ville gerne have en større hund. Det skulle dog også være en mynde, for så havde de samme temperament. Så jeg gik ind på myndeklubbens hjemmeside, hvor man kunne se alverdens mynder, og så faldt jeg over denne her race, spansk mynde, som jeg slet ikke kendte nogen af.

Jeg læste på nettet, at de her spanske jagthunde blev brugt til konkurrencejagt og derefter blev smidt ud, når jagtsæsonen er forbi. Nogle af dem bliver så indsamlet på gaden af nogle rescuers, som er så søde at tage dem med til et internat. Jeg tænkte: ’hvorfor skulle man gå ud og købe en racehund, når man nu også kunne gøre noget godt?’ Så jeg kontaktede det danske adoptionsbureau, og så gik der ikke så længe, så stod jeg og ventede på en hund i lufthavnen.

Jeg ved godt, at man siger, at hunde ligner deres ejere, men jeg kunne lige så godt være endt med en Jack Russell-terrier

Det var ikke så dyrt første gang, da jeg jo bare hentede Ika i lufthavnen, men i anden omgang, da jeg skulle hente Manila, fløj jeg selv ned til Spanien, og der var det både med hotel og fly og det hele. Det er lidt paradoksalt, for Myndeklubben i Danmark er ikke så meget for at få de her gadehunde herop. Der er en del fordomme om at tage en gadehund – der er mange, der mener, at de har taget alverdens sygdommene med til Danmark, og de kan have adfærdsproblemer og alt muligt. Men det kan en almindelig racehund også have, vil jeg så sige.

Vi hundeejere er meget forskellige, også med, hvad vi vil bruge hundene til. Jeg må så heller ikke bruge de store her, for jeg har skrevet under på, at jeg ikke vil bruge dem som arbejdshunde. De har jo været arbejdshunde i Spanien, så de skal ikke op og udnyttes mere. Så de er bare kælehunde. Diesel er den eneste han, de andre to er piger, og det er helt bevidst. Han er jo så lille, så han skal ligesom være føreren – og det er han også. Det er ham, der bestemmer.

Jeg arbejder inde på Nytorv. Hundene kommer med derind – jeg har en meget tolerant chef. Enten går jeg, eller også kommer de op i min ladcykel, og så cykler vi derind. Jeg arbejder med skuespilsmanagement som agent, så det er jo nogle meget kreative mennesker, der kommer hos os, og de har ikke noget imod, at der lige er tre hunde med til møde. Så det er virkelig nemt. Jeg har tre kurve rundt om mit skrivebord, så de ligger dér og kræver ikke noget. De er bare glade sammen.”


Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X