MN logo rgb web 300x77
Mød vores medlemsvirksomheder #10: Snack & Blues

Mød vores medlemsvirksomheder #10: Snack & Blues

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Snack & Blues er lukket permanent fredag den 29. oktober 2021

Økologi og dyrevelfærd smelter sammen med funky design og hyggelig nabolagsstemning på den velanmeldte amerikansk inspirerede diner i Guldbergsgade.

Fotos: Lars Vibild, larsvibild.dk

Kyllingevinger, hash browns, vafler med ahornsirup – og lækre, saftige burgere.

Hvis udvalget på menuen får dig til at tænke på en amerikansk diner, er det ikke tilfældigt – for det er netop, hvad Snacks & Blues er. Bortset altså fra, at den ligger lige midt på Nørrebro få skridt fra Sankt Hans Torv.

Her har den ligget siden efteråret 2017, hvor de tre udlærte kokke og tidligere kolleger Alexander Sjøstrøm Petersen, Urs Fiedler og Trung Tien Do overtog lokalet og sammen med holdet bag Depanneur bogstaveligt talt satte kulør på Guldbergsgade med stedets lyserøde og turkise indretning.

Inden da havde de fintunet maden og konceptet med deres lige så lyserøde og turkise food truck, men efter en sæson som rullende restauratører fik de mod på at starte den permanente restaurant, de selv syntes manglede i København.

“Et sted med en vibe af nabolagsrestaurant – hvor man kan hænge ud efter fyraften eller i løbet af dagen, og hvor man kan sidde ganske kort eller hele aftenen, hvis man har lyst,” som Alexander Sjøstrøm Petersen forklarer det.

Anmeldt til 6 hjerter

Restauranten skulle ligge på Nørrebro, fordi de tre kokke “blev lokket til af den unikke stemning som man ikke finder mange andre steder i København”, og der gik kun et par måneder, før dagbladet Politiken fandt frem til den lille nye madperle.

“Den nye mikro-diner i Guldbergsgade på Nørrebro er sådan et sted, man ellers kun kan drømme om,” skrev avisens cafékontrollant.

Hun forelskede sig blandt andet i Snacks & Blues’ halloumi burger og deres dekonstruerede citrontærte – to retter, der stadig er at finde på stedets menukort.

“Smage og teksturer smeltede perfekt sammen. Det er min nye yndlingsburger i byen. Og det siger ikke så lidt i en tid, hvor det bugner med ambitiøse burgerbarer,” lød den overstrømmende anmeldelse, der mundede ud i seks hjerter.

Og anmeldelsen kommer ikke af ingenting, for hos Snack & Blues lægger man stor vægt på, at maden er i orden og lavet fra bunden. For godt nok ville man gerne ramme stemningen fra de amerikanske diners, men kvaliteten skulle være højere:

“Råvarerne kommer tit ikke i første række sådan et sted, men det gør den hos os. Økologi har altid vægtet højt, men dyrevelfærd er mindst lige så vigtigt, så vi prøver i bund og grund at finde de bedste råvarer og handle med folk, som går op i det, de laver,” siger Alexander Sjøstrøm Petersen.

Snack & Blues
Guldbergsgade 7A

Medlemmer af Mit Nørrebro får 15% rabat på stedets Snack dinner – delemenu med alt det bedste til hele bordet (min. 2 personer).

Se alle virksomhederne i Mit Nørrebros medlemsordning

Bliv medlem af Mit Nørrebro

Related Articles

X