MN logo rgb web 300x77
Mød vores medlemsvirksomheder #11: Brød Værten

Mød vores medlemsvirksomheder #11: Brød Værten

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Egne melblandinger og koldhævning natten over er med til at give ekstra smag til brødet fra den lille bager på hjørnet af Rantzausgade og Griffenfeldsgade.

Foto: Lars Vibild, larsvibild.dk

Den lille klokke over døren er det første, man bemærker, når man åbner døren til Brød Værten. Det næste er en varm duft af brød, kage og kaffe.

Når duft-indtrykket har lagt sig, er det øjnene, der kommer på arbejde: i den lille, hyggelige og indbydende butik mødes man til højre af hundredevis af brød og kager, og til venstre af et hyggeligt bord, hvor kunderne kan sidde og spise deres bagværk med udsyn mod Griffenfeldsgade.

Morgenbrød, kager, donuts, cookies, croissanter, kaffe, te – der er ikke det, du ikke kan finde her i butikken.

Ejeren Mahmoud Gh skynder sig straks hen til os og tilbyder sin service – i den lille bagerbutik er kunderne nemlig det vigtigste.

“Jeg har nogle gode kunder, flinke kunder. Og snakkesalige,” siger han med et smil.

Mahmoud Gh har selv været lærling i butikken, som han siden overtog efter sin chef.

“Det er rent faktisk en gammel butik, den har ligget her i 50 år. Jeg fandt nogle billeder på Google af butikken dengang, hvor der var sporvognsskinner ude foran det her vindue,” fortæller han med et nik ud mod vejen.

Kvalitet og håndværk

Den erfarne bager finder det ikke spor irriterende at skulle stå tidligt op for at bage:

“Jeg ville ikke kunne finde ud af at have et eftermiddagsjob. Jeg syntes, det er dejligt at stå op om natten – og det gør vi fordi, vi koldhæver vores dej. Vi møder ind kl. 03, og når vi så er færdige med at bage, begynder vi at producere mere dej til næste dag,” lyder det fra Mahmoud.

Brød Værten laver selv alle deres melblandinger og går meget op i kvalitet og håndværk, hvilket de da også understreger på et skilt ved indgangen med beskeden: “Vi bager på dansk mel –naturligvis uden stråforkorter”.

At det kan smages i det smukke bagværk, kan du selv forvisse dig om ved at slå vejen forbi Brød Værten, der ligger let tilgængeligt for både buspassagerer, cyklister og fodgængere.

Brød Værten
Griffenfeldsgade 56

Medlemmer af Mit Nørrebro får 15% rabat på brød og boller.

Se alle virksomhederne i Mit Nørrebros medlemsordning

Bliv medlem af Mit Nørrebro

Related Articles

X