Lækre gryderetter lavet fra bunden og masser af soulmusik er de to vigtigste ingredienser i det hyggelige spisested på Fælledvej. Men stedet byder også på kaffe, is, vin, øl og en ganske særlig cocktail.
Foto: Mette Trudsø
Tre måneder nåede Jacob & the spices at få på Fælledvej, før corona lukkede hele samfundet omkring dem ned.
Heldigvis er hele stedet bygget op om en vare, der er yderst velegnet til takeaway, nemlig ejeren og kokken Jacob Fiskers hjemmelavede gryderetter.
I ved, den slags sjælestyrkende comfort food, som vi alle ønsker, vi kunne finde tid til at lave i hverdagen: gryderetter lavet helt fra bunden, med nøje udvalgte råvarer, friskhakkede krydderier og en velsmag, der kun kan fremelskes efter flere timers stille simren på komfuret.
Derfor er Jacob og hans gryder her heldigvis også endnu, og han er den slags lille, lokale erhvervsdrivende, du skal være et skarn for ikke at elske at støtte:
Jacob & the spices er en livsdrøm for ham, og han bor selv sammen med sin kone og to børn i ejendommen på Fælledvej nummer 11, som er en andelsforening.
Da butikslejemålet i stueetagen blev ledigt, bakkede alle i foreningen op om, at Jacob måtte overtage stedet, og sammen med konen og en god ven, der er gået med som partner, kunne han i januar 2020 slå dørene op for Jacob & the spices.
Herfra serverer han hver dag tre forskellige gryderetter: en kødbaseret, en vegansk og en børnevenlig. Den kødbaserede og den veganske gryderet skifter fra dag til dag, mens den børnevenlige gryderet skifter fra uge til uge.
Madspilds-tiltag og alkoholbevilling
Madspild undgås ved at sælge dagens overskydende gryder på frys den efterfølgende dag til en reduceret pris.
Herudover laver Jacob Fisker nogle gange sidst på måneden en vegansk undgå-madspilds-improgryde, som deles gratis ud til dem, der har en lidt trang måned. Et tiltag, han er ved at køre i stilling som en mere fast, månedlig ting sammen med en samarbejdspartner, der vil levere friske overskudsgrøntsager til improgryden.
Efter en udvidelse i sommeren 2020 har Jacob & the spices i vinter fået status som decideret spisested med alkoholbevilling og godkendt kundetoilet.
Jacob Fisker glæder sig derfor til at kunne servere Hancock fadøl eller et godt glas matchende vin til gryden, når det hele åbner igen for udeservering d. 21. april og inde-servering d. 6. maj.
På vej er også en husets cocktail – en pina colada baseret på den veganske ananas-softice, som stedet også sælger.
Og nå ja: er du til soul, har du endnu en god grund til at besøge det lille spisested på Fælledvej.
Jacob Fisker er nemlig lidt af en soulfan, og derfor ekspederer han altid med soulmusik fra 60’erne og 70’erne kørende på vinyl i baggrunden.
JACOB & THE SPICES
Fælledvej 11
Medlemmer af Mit Nørrebro får 15% rabat på alle takeaway-gryderetter og to go kaffe
Se alle virksomhederne i Mit Nørrebros medlemsordning
Bliv medlem af Mit Nørrebro