MN logo rgb web 300x77
Mød vores medlemsvirksomheder #6: Divaen og Krudtuglen

Mød vores medlemsvirksomheder #6: Divaen og Krudtuglen

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

En af frontløberne i ’det nye Elmegade’ er den farvestrålende børnetøjsbutik i nummer 22, hvorfra ejere – der selv har kendt hinanden, siden de var børn – også sælger deres eget tøjmærke Millou.

Fotos: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Et ganske særligt sted i Elmegade skal vinduerne vaskes oftere end normalt.

Her stopper der nemlig med jævne mellemrum børn op for at trykke næsen mod ruden – i ren og skær begejstring over det farverige og børneglade univers, der udfolder sig lige på den anden side af glasset.

Vinduerne tilhører en nyklassiker blandt Elmegades små, charmerende handlende: børnetøjs- og legetøjsbutikken Divaen og Krudtuglen.

Butikken ejes og drives af Camilla og Anne Louise, som ikke selv har de fjerneste problemer med at huske, hvordan det er at være barn.

De bliver nemlig ikke kun mindet om det via deres varer og kunder, men også gennem deres eget partner- og venskab, for de to kreative kvinder har kendt hinanden siden børnehaveklassen.

Den fælles drøm om at åbne butik har de derfor haft, så længe de kan huske, og for snart 15 år siden blev den så til virkelighed.

Inden da havde Camilla uddannet sig til maler og Anne Louise til afspændingspædagog, og begge dyrkede de deres kreative side ved at male, sy og lave smykker.

Da de selv fik børn, begyndte Camilla at sy tøj til sine egne poder.

Det varede dog ikke længe, før venner og familie begyndte at lægge bestillinger hos hende på tøj til deres egne børn, og så øjnede de to veninder muligheden for at starte tøjmærket Millou (af navnene Camilla og Anne Louise).

Dansk produceret og økologisk

Året efter – for 15 år siden – var de så klar til at åbne deres egen butik i Elmegade 22.

Her sælger de børnetøj, legetøj, børnebøger, sengetøj m.m., primært dansk produceret og helst økologisk – særligt udvalgte udenlandske økomærker kan også finde vej til den hyggelige lille kælderbutik.

Tøjet til deres eget mærke Millou bliver syet af stof fra det næsten 150 år gamle og anerkendte firma Liberty, hvis varer er kendt for såvel deres høje kvalitet som deres smukke print.

Hos Divaen og Krudtuglen kan du både købe færdigsyede Millou-kreationer og lave bestillinger på alt fra dåbskjoler over pudebetræk til Liberty-bukser til teens og voksne.

Og det med den hyppige vinduesvask? Det har ejerne ikke det mindste imod.

“Vi elsker, når børnene på den måde går på opdagelse i, hvad de ser … det er kun hyggeligt!,” siger de to butiksejere, der ud over mange førstegangsforældre og -bedsteforældre og glade folk, der skal købe gaver, ofte har besøg af børn, der selv skal vælge gaver til deres søskende eller venner.

“Og det er så hyggeligt, når børnene selv vinker farvel, når kunderne går. Så ved man, de har haft en god oplevelse – og det er netop den slags butik, vi gerne vil være.”

.

DIVAEN OG KRUDTUGLEN

Elmegade 22

Medlemmer af Mit Nørrebro får 15% rabat  på tøj købt i den fysiske butik – undtaget bestillinger og i forvejen nedsatte varer.

Se alle virksomhederne i Mit Nørrebros medlemsordning

Bliv medlem af Mit Nørrebro

Related Articles

X