MN logo rgb web 300x77
Mød vores medlemsvirksomheder #8: Brødkunsten

Mød vores medlemsvirksomheder #8: Brødkunsten

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Stolte bagertraditioner kombineret med nye idéer og et stort lokalt engagement har gjort Brødkunsten på Jagtvej til et af Nørrebros mest populære bagerier – og nu kan medlemmer af Mit Nørrebro få 15% rabat på det hjemmelavede bagværk.

Formbrød, franskbrød, herregårdsbrød og groft, italiensk landbrød. Rugbrød, granolabrød, speltbrød og ævle-bævlebrød.

Det er ikke for ingenting, at Brødkunsten har sit navn, for hos det populære bageri på Jagtvej kan man få over 20 forskellige slags brød – alle lavet med 100% øko-mel og langtidshævet med god, gammeldags surdej, før det bages i bageriets stenovn.

Når det er sagt, skal vi ikke glemme kagerne – tørkagerne, flødekagerne, skærekagerne, lagkagerne, småkagerne, kransekagerne og tærterne. Og selvfølgelig alle kagerne til de særlige anledninger, fx bryllupskagen, fødselsdagskagen eller studenterkagen.

For Danni Robin Nielsen, der sammen med sin kone Helle Nielsen står bag Brødkunsten, er nemlig uddannet konditor og mestrer derfor hele det klassiske register fra romkugler og hindbærsnitter til jordbærkager og gåsebryst.

Men parret følger også med de nye tendenser i faget, og derfor går man som kunde heller ikke forgæves, hvis man vil have velsmagende og kunstfærdigt udsmykkede udgaver af tidens populære bagværk som kardemommesnurrer, donuts og fastelavnsboller version 2.0.

Moderne metoder og lokalt engagement

Helle og Danni Robin Nielsen overtog det daværende Pariserkonditoriet i 2003 og byggede det i 2006 fuldstændig om til den Brødkunsten, vi kender i dag.

Det var dengang det første moderne bageri i bydelen med åben ovn, moderne maskiner og brød, der langtidshævede på surdej.

Det trak fra starten de lokale kunder til, og Brødkunsten har gennem årene øget loyaliteten ved at udvise stort engagement lokalt og socialt:

Når der skal bruges frugt til tærter og kager, bliver det købt hos Onur Frugt lige ovre på den anden side af Jagtvej.

Når Dronning Margrethe har fødselsdag, sender Brødkunsten en omgang gratis, nybagte medaljer ned til plejehjemmet Slottet i De Gamles By.

Når vores lokale Skraldetosse Maria Larsen via Facebook sætter gang i en frivillig skraldeindsamling på Nørrebro, hopper Helle prompte ind i kommentarfeltet og donerer farverige fastelavnsboller til hele skraldebanden.

Og når man en dag (når der ikke er corona) træder ind i butikken på Jagtvej og næsten ikke kan kante sig rundt om et langbord omringet af glade unger med mel til op over begge albuer – ja, så er det, fordi Brødkunsten selvfølgelig lægger lokaler til indsamlingen ’Bag for en Sag’, hvor børnene bager for at skaffe penge til organisationen Børn, Unge & Sorg. 

Så der er flere grunde til, at det er en god idé at smutte forbi lige netop Brødkunsten, næste gang du får lyst til at sætte tænderne i et sprødt stykke brød eller en lækker kage – og med 15% rabat som medlem af Nørrebro bliver der råd til at købe lidt ekstra med hjem.

.

Brødkunsten
Jagtvej 94

Medlemmer af Mit Nørrebro får 15% rabat på alt egenproduceret bagværk.

Se alle virksomhederne i Mit Nørrebros medlemsordning

Bliv medlem af Mit Nørrebro

Related Articles

X