MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Mor Jane vil ha’ dine kugler!

Mor Jane vil ha’ dine kugler!

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Hele Nørrebros Mor Jane fra Café Viking melder sig nu som indsamler af kugler fra roll-on deodoranter, så nørrebroerne også kan hjælpe til med at få lavet specialdyner til børn med ADHD.

Den folkekære bestyrer af Café Viking i Ægirsgade, Mor Jane, er før gået forrest på Nørrebro, og nu gør hun det igen.

Mor Jane, hvis borgerlige navne er Jane Birgitte Pedersen, blev i 2012 landskendt, da hun nægtede at betale beskyttelsespenge til en lokal bande.

Nu melder hun sig som den første indsamler på Nørrebro til den populære kampagne ’Din tomme roll-on er mere værd, end du går og tror’, hvor frivillige indsamler kugler fra brugte roll-on-deodoranter, så de kan bruges til at sy kugledyner til børn med ADHD.

“Det vil jeg gerne hjælpe med. Og hos mig behøver folk ikke tænke på at skulle komme inden for et bestemt tidsrum. De kan komme hele dagen fra klokken 9 om morgenen til klokken 2 om natten,” siger Mor Jane.

De brugte deodorantkugler kan være en stor hjælp for familier med ADHD-ramte børn, da kugledyner hjælper børnene med at sove bedre om natten – men færdigsyede kugledyner fra en producent kan koste mellem 4.000 og 10.000 kroner.

Så vil du hjælpe mor Jane med at hjælpe andre, så skær kuglen ud af din brugte plastikdeodorant (er deodorantbeholderen lavet af glas, så læg den i en pose og slå den i stykker med en hammer), vask den og aflevér den hos Mor Jane i Cafe Viking på Ægirsgade 36.

På billedet ses Mor Jane til lørdagens ’Vi tager gaden tilbage’-aktion på Nørrebrogade i selskab med Jan Malinowski, en af aktionens medarrangører.

Derfor hjælper kugledyner

Kugledyner skaber en øget kropsbevidsthed, fordi kuglerne giver punktvise tryk på kroppen og dermed stimulerer både berøringssansen og muskel- og ledsansen.

Når man bevæger sig under dynen, fx vender sig i sengen, triller kuglerne lidt, og man får et nyt tryk og dermed ny respons tilbage til hjernen. Denne øgede fornemmelse af kroppen og kroppens grænser giver tryghed.

Kilde: Protac.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X