MN logo rgb web 300x77
Mums! Her åbner Nørrebros fire nye gourmetbagerier

Mums! Her åbner Nørrebros fire nye gourmetbagerier

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Den næste måneds tid byder på et veritabelt bagerboom her i bydelen med hele fire nye bagerier – alle åbnet af folk med en baggrund hos nogle af byens bedste restauratører.

Foto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk, og Coffee Collective

Opdateret 31. maj: Da Blond Bageri bl.a. har haft forsinkelse på levering af en ovn, er åbningen udskudt. Hvor vi oprindeligt skrev, at bageriet ville åbne i løbet af maj, forlyder det nu, at det åbner i løbet af juni.

Det virker nærmest som en planlagt invasion, men det forsikrer de involverede parter ikke er tilfældet.

Og selvom det var, må det kaldes en yderst venligsindet én af slagsen.

For det, vi bliver invaderet af, er en lille håndfuld gourmetbagerier, skabt af folk fra restaurationsbranchens absolut øverste hylde.

Heldigt nok fordeler de fire nye bagerier sig tilfældigvis pænt ud over bydelen med to på Indre og to på Ydre Nørrebro, så du – næsten uanset hvor i postnummer 2200 du bor – ikke får alt for langt til en mundfuld af det nye bagværk.

Se her, hvornår dit nye lokale gourmetbageri åbner, hvad du kan forvente – og hvorfor de har valgt at åbne lige netop i dit hood.

.

COLLECTIVE BAKERY, Nørrebrogade 176 (i Zøllnerhus)

Åbner: 9. april

De står bag:
Folkene bag det Nørrebro-startede Coffee Collective, som du kender fra Jægersborggade, Sankt Hans Torv og flere andre steder i byen.

Bagerichefen er Michael Craig, der har en fortid hos Hart Bageri på Frederiksberg samt Lille Bakery og restaurant Amass på Refshaleøen. Souschef er Meagan Murray, der tidligere har arbejdet hos blandt andre Mirabelle i Guldbergsgade og Juno på Østerbro.

Herudover er ansat tre andre erfarne bagere, da det nye bageri både skal levere bagværk til butikken på Nørrebrogade og til Coffee Collectives i alt seks kaffebarer i København.

Det kan du forvente:
Ligesom Coffee Collective handler deres kaffe direkte fra kaffefarmerne, handler Collective Bakery deres mel og korn direkte fra de danske bønder – blandt andet fra Kragegården på Fyn.  Andre samarbejder er med Kornby Mølle i Nordsjælland og det midtjyske Thise Mejeri.

“Af nye produkter er jeg selv specielt begejstret for vores Kaffeflet med espresso foldet ind i dejen og Citronbølge, som er lavet på croissantdej med en syrlig citronglasering over – en helt suveræn kombi med en kop lysristet kaffe,” siger medejer af Coffee Collective Klaus Thomsen.

Derfor har de valgt at åbne lige netop her: 
Coffee Collective startede i sin tid – i 2007 – på Jægersborggade, så virksomheden føler sig ifølge Klaus Thomsen godt hjemme her i bydelen.

“Og så fandt vi det her tidligere bageri i den smukke bygning Zøllnerhus, hvor der har været bageri i en menneskealder. Det havde de perfekte produktionslokaler, og vi vidste, at det nærområde manglede en bager, nu hvor den gamle var lukket. Det ligger også perfekt i forhold til leveringer til vores andre kaffebarer og tæt på vores kaffebar i Jægersborggade.” 

.

BAGERIET BENJI, Fælledvej 23

Åbner: Start maj

Han står bag:
Rasmus Kristensen, der i 10 år har arbejdet som kok, bl.a. på Noma, hvor han stod for deres surdejsbrød. De seneste tre år har han arbejdet som produktudvikler hos den ambitiøse fødevarevirksomhed Foodpeople, der står bag brødmærkerne Il Fornaio og Jalm&B – men nu føler han, det er tid til at stå på egne ben.

Det kan du forvente:
Rasmus Kristensen mener sådan helt basalt, at København skal have bedre brød, og hans forsæt er at være med til at løfte kvaliteten.

“Jeg kommer til at differentiere mig på, at Benji bliver et reelt brødudsalg med fokus på brød, croissanter og wienerbrød. Jeg kommer ikke til at have caféstole og vil lade andre om at køre mere komplekse outlets – jeg brænder for brødet og er ikke så god til at lave cappuccinoer,” som han selv udtrykker det.

Derfor har han valgt at åbne lige netop her: 
“Nørrebro har jo udviklet sig lige så meget som resten af København, hvis ikke mere, og her er en god blanding af lokale og besøgende udefra,” siger Rasmus Kristensen.

Hvorfor navnet ’Benji’?:
Rasmus Kristensen har en nyfødt søn, der hedder Benjamin – og som kaldes ’Benji’.

“Og så er det sådan et navn, man har lyst til at sige igen. Det er som et godt brød – varmt og rundt og ligger godt i munden.”

.

RONDO, Sjællandsgade 7

Åbner: 2. maj (forventningen p.t.)

De står bag:
Vores godt fem år gamle nyklassiker i det nørrebroske gadebillede, baren og restauranten Gaarden & Gaden. Til at stå for bagværket har de entreret med Robert Ågren, der indtil nu har været chefbager på Lille Bakery på Refshaleøen.

Det kan du forvente:
Et 100% økologisk bageri med fokus på surdejsprodukter, men også med sødt bagværk, wienerbrød mm. Rondo vil desuden gøre sig i det mere såkaldte salty pastry såsom tærter, quiche, pies etc. 

Signaturbrødet bliver et ’Rondo-brød’ af typen ’miche’ (landbrød), som er et rundt, rustikt og groft surdejsbrød. Det vil blive bagt om eftermiddagen og vil derfor kunne hentes friskbagt efter arbejde som tilbehør til aftensmaden. 

Derfor har de valgt at åbne lige netop her: 
Gaarden og Gadens ejer Thomas Spelling har længe haft netop disse lokaler i kikkerten.

“Jeg har i nogen tid haft en drøm om et bageri, der både kunne levere til restauranten samt de lokale beboere. Jeg er selv fra kvarteret og synes, der mangler et godt, lokalt bageri,” siger han, der selv er udlært både kok og sommelier.

Hvorfor navnet ’Rondo’?:
Det lader vi Thomas selv svare på:

“Rondo er et udtryk lånt fra musikken og handler om at vende tilbage til udgangspunktet. Det er en cirkulær bevægelse, og derfor er Rondo-brødet naturligvis rundt :)”

.

BLOND BAGERI, Haraldsgade 5

Åbner: I løbet af juni

Han står bag:
Sam Grierson Little, der har en bager-fortid hos Mirabelle i Guldbergsgade caféen i Statens Museum for Kunst.

Det kan du forvente:
Fra Blonds café får du frit udsyn til Sam og hans medarbejdere i aktion i selve bageri-afdelingen. På samme måde kan bagerne se og hilse på gæsterne og deres forhåbentlig mange tilbagevendende kunder.

Caféen kommer også til at have, hvad Sam Grierson selv kalder “ekstremt store vinduer” ud til omgivelserne på Skjolds Plads, så udefrakommende kan kigge ind, og han selv og hans medarbejdere kan nyde dagslyset og det sparsomme danske solskin.

“Målet har været at skabe noget så langt fra det typiske fabriksbageri som muligt,” lyder hans forklaring.

Selve Blonds bagværk vil spænde fra det klassiske til det mere nyskabende, og stedets kaffe kommer fra kollegerne i Coffee Collective.

Derfor har han valgt at åbne lige netop her: 
Sam Grierson – der oprindeligt er fra Liverpool – er vild med lokalsamfundet lige netop på denne den af Ydre Nørrebro:

“Her er så mange forskellige mennesker med så forskellig baggrunde og erfaringer, og jeg glæder mig sådan til at blive deres nabo og at tilbyde dem noget godt og ærligt.”

Hvorfor navnet ’Blond Bageri’?
Sam Grierson har valgt at opkalde sit første sted som selvstændig efter den amerikanske sanger og sangskriver Frank Oceans album fra 2016 af samme navn  – efter Sams mening et af de bedste album, der nogensinde er skrevet:

“Jeg ser det som en slags fragmenteret selvbiografi bestående af lyde, rim og poesi, og jeg elsker ideen om at fortælle en historie på denne kaotiske måde. På en måde er Blond Bageri min egen fragmenterede selvbiografi, hvor alt det, jeg har oplevet som menneske – bager, medarbejder, kunde og nabo – har bidraget til det endelige resultat.”

Related Articles

X