MN logo rgb web 300x77
National Geographic: Spis og drik på Nørrebro!

National Geographic: Spis og drik på Nørrebro!

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Det ikoniske magasin for opdagelsesrejser National Geographic har i deres særlige udgave for mad & rejser været forbi København. Og behøver vi sige, hvilken bydel de giver mest spalteplads?

Hvis man vil opleve noget ganske særligt på restaurationsfronten i København, er det Nørrebro, man skal besøge.

Det er den åbenbare konklusion fra magasinet National Geographic Traveller Food, der i deres seneste udgave bringer en kulinarisk guide til Danmarks hovedstad.

Som et af kun to områder (det andet er Refshaleøen), får Nørrebro sit helt eget afsnit i artiklen, kaldet ’En dag på Nørrebro’.

Og selvom der er tale om et madmagasin, kan de ikke dy sig for at foreslå deres læsere også at lægge vejen forbi andre attraktioner end lige restauranter og barer.

Efter at have fastslået, at Nørrebro er Københavns mest multikulturelle bydel med et levende gadeliv og mange uafhængige butikker, foreslår artiklens forfatter at begynde dagen med morgenmad på Sidecar i Skyttegade.

De fremhæver både stedets hjemmelavede granola, hindbær-chiagrøden med frisk frugt og stedets populære weekendbrunch.

Fornuftigt nok (hvis man skal have plads til at spise mere senere på dagen) råder de så læserne til at gå de netop indtagede kalorier af på en tur gennem såvel Assistens Kirkegård som Jægersborggade.

Her foreslår de at lave et pitstop på Coffee Collective, før man napper sig en frokost på Manfreds.

Derefter er det efter magasinets mening blevet tid til lidt mere motion med en bycykel til Superkilen – tilsyneladende udelukkende for at skabe plads til aftenens udskejelser i Guldbergsgade, hvor de anbefaler pizzaer på Bæst og drinks på en af de to vermouth-barer Rudo eller Paloma (eller dem begge).

Bagerier, barer og en enkelt gylden kro

Så skulle man ellers tro, at den ikke overdrevet lange artikel havde givet Nørrebro den opmærksomhed, som vi skulle have, for herefter at vende næsen mod andre bydele. Artiklens titel er trods alt ’A culinary guide to Copenhagen’ og ikke ’A culinary guide to Nørrebro’.

Men i stedet for at fortsætte den kulinariske tour efter et geografisk mønster går magasinet videre med at sætte spot på bagerier, barer og traditionel dansk mad.

Og sorry, Indre By, Vesterbro, Østerbro og alle jer andre – men der er Nørrebro altså også overrepræsenteret.

Ud af fire steder nævnt under overskriften ’Spotlight på bagerier’ nævnes – naturligvis, havde vi nær sagt – Andersen & Maillard dog deres efterhånden berømte croissanter. 

Ud af kun tre barer fra hele byen har Pompette i Møllegade og Rastløs i Ravnsborg Tværgade fundet vej til listen

Og under punktet ’Traditionelt dansk’ gider vi næsten ikke skrive, hvilken tyrkisk født koks spisested, der selvfølgelig bliver nævnt som det første (okay, okay, det ligger i Fredensgade, starter med ’Guld’ og slutter med ’kroen’).

Spørgsmålet er kun: Hvor på Nørrebro vil DU spise i weekenden?

Læs hele artiklen ’A culinary guide to Copenhagen’

Related Articles

X