Mit Nørrebro
Nørrebro hitter igen-igen i udenlandske rejseguides

Nørrebro hitter igen-igen i udenlandske rejseguides

To store og velestimerede internationale medier, det britiske livsstilsmagasin GQ og rejsemagasinet Condé Nast Traveler, har Nørrebro øverst på hitlisten i to spritnye guides.

Vi ved det jo godt selv: Nørrebro er noget helt særligt – og værd at rejse langt efter. Men hvor det faktum herhjemme i Danmark nogle gange drukner i larmen fra debatter om bandekrige og manglende julebelysning, så er udlandet helt med på, at vi er Københavns cooleste bydel.

Det bliver nu bekræftet i to dugfriske guides fra nogle af den vestlige verdens største og mest etablerede magasinbrands, GQ og Condé Nast Traveler.

Livsstilsmagasinet GQ bringer i deres britiske januar-udgave artiklen ’10 coolest things to do in Copenhagen’, og der sætter Nørrebro sig på hele 4 af listens 10 punkter. Og magasinet skriver det også direkte: “Nørrebro bør efter læsningen af denne artikel blive din favorit-bydel i København.”

“Et surrealistisk og vidunderligt kreativt byrum”

Superkilen ligger med en 2.-plads højest blandt listens Nørrebro-favoritter med beskrivelsen “et surrealistisk og vidunderligt kreativt byrum” med “utallige spændende og forskelligartede værker, som du ikke bare lige finder i en gennemsnitlig park”.

På listens plads nummer 3 finder man Refsnæsgades Restaurant Omar, som ifølge GQ giver gæsterne “alt det, du gerne vil have og ikke vidste, du havde brug for, fra en lokal, uformel og intim restaurant”. Magasinet skriver, at da restauranten ligger i et boligområde på Nørrebro, virker teamet glædeligt overrasket over at kunne byde andre end stamgæster og danskere velkommen – og beordrer så ellers læserne til at følge restaurantens anbefalinger af, hvad man skal spise og drikke. For det er efter skribentens mening både ”pirrende”,  “fantastisk” og “udsøgt”. “Vi kan ikke understrege det nok: husk at booke i forvejen, hvis du vil spise der i weekenden,” slutter bladet.

7.-pladsen indtages af baren og spisestedet Gaarden & Gaden på Nørrebrogade. En stor del af betagelsen går på omgivelserne, som ud over stedets “ubesværede, veldesignede indretning” udgøres af “en smuk park og kirkegård på den anden side af vejen” (vi må håbe, at skribenten næste gang også tager sig tid til rent faktisk at besøge Assistensen…). Men Gaarden & Gaden får også stor ros for deres udvalg af naturvine og specialøl og for deres Egg Benedict, som skribenten kalder en af de bedste, hun nogensinde har smagt.

Sidste Nørrebro-oplevelse på listen er Café Auto i Griffenfeldsgade, der indtager en 9.-plads. “Det er den type sted, det er godt at kende til, når man vil hygge sig med avisen en søndag morgen,” skriver magasinet. Caféen roses for at være både chik og hjemlig med en varm, afslappet og uhektisk atmosfære – også selvom der er fyldt til sidste bord.

“Sensationelle” surdejscroissanter

Som om det ikke var ros nok, har rejsemagasinet Conde Nast Traveller også netop slået fast, at Nørrebro er i besiddelse af 2 ud af Københavns 5 bedste bagerier/konditorier.

I artiklen ’Punk Pastries: Copenhagen’s Coolest Bakeries’ fremhæves Christian Puglisis Mirabelle i Guldbergsgade for sit naturgærede brød og sine “sensationelle” surdejscroissanter, mens Andersen & Maillard på Nørrebrogade bliver anbefalet for både kaffen, de espresso-glacerede croissanter og deres udgave af den franske smørkage fra bretagne, Kouign Amann.

Læs hele GQ-artiklen: ’10 coolest things to do in Copenhagen’

Læs hele Condé Nast Traveler-artiklen: Punk Pastries: Copenhagen’s Coolest Bakeries

Foto fra Superkilen: Giuseppe Milo

Related Articles

X