Mit Nørrebro

Nørrebro Lokaludvalg har vedtaget værdigrundlag

Nørrebro Lokaludvalg har vedtaget værdigrundlag

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
På årets første lokaludvalgsmøde på Rådmandsgades Skole blev formandskabet genvalgt og et nyt værdigrundlag godkendt.

Da Nørrebro Lokaludvalg sidste år konstituerede sig selv, blev det besluttet, at der skulle foretages fornyet valg til formandskabet i januar 2019.

Det nuværende formandskab ønskede dog at genopstille, og da der ingen modkandidater var, blev formandskabet genvalgt med Mogens Petersen som formand, Ea Landerholm som 1. Næstformand og Kim Christensen som 2. næstformand.

På baggrund af henvendelser på mail og Facebook angående Nørrebro Lokaludvalgs ståsted havde udvalgsmedlem Erik Brandt foreslået at vedtage et kortere skriv, som man kan henvise til som et fælles grundlag for udvalgets virke i bydelen.

Skrivet er taget fra Bydelsplanen for Nørrebro 2017, og da forslaget blev godkendt, lyder Nørrebro Lokaludvalgs værdigrundlag som følger:

“Nørrebro er og skal fortsat være en mangfoldig bydel med plads til alle.

Vi mener, at det er vigtigt, at der er plads til alle på Nørrebro. Vi skal sikre, at der fortsat er plads til arbejderen, direktøren, den arbejdsløse, den studerende, den hjemløse, pensionisten, indvandreren og flygtningen. Nørrebro skal også i fremtiden beholde det præg af forskellighed, solidaritet og naboskab, der har kendetegnet bydelen op gennem historien – en bydel med højt til loftet.

Vi ønsker ikke diskrimination og intolerance på Nørrebro. Det er vigtigt, at Nørrebro ikke accepterer samfundsgrupperinger eller borgere på Nørrebro, der ikke eller kun nødigt accepterer hinanden. Alle nørrebroere – majoriteter, som minoriteter skal kunne bo og gå på gaden i København og være den, de er. Vi ønsker at komme diskrimination og intolerance til livs på Nørrebro – ved at skabe samhørighed og kendskab nørrebroerne imellem.”

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X