MN logo rgb web 300x77
Nørrebro nedlukket: Løbende status på lokale corona-tiltag

Nørrebro nedlukket: Løbende status på lokale corona-tiltag

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Følg med i udmeldinger, aflysninger, opråb, lukninger mm. fra bydelens aktører, erhvervsdrivende og beboere i forbindelse med coronavirus/COVID-19.

Tilbyder eller ønsker du praktisk hjælp fra dine Nørrebro-naboer til fx børnepasning eller indkøb, mens det officielle Danmark er lukket ned, anbefaler vi, at du tilmelder dig vores Facebook-gruppe ‘Nørrebro nabo til nabo’.

Har du som aktør, erhvervsdrivende eller borger information, du gerne vil dele med dine Nørrebro-naboer, så skriv til mt@mitnorrebro.dk

Foto: Julie Vinding Thomsen, @julie_v_cph

Corona-nyt fra Nørrebro (opdateres)

Søndag 29. marts
Efter at regeringen først på ugen varslede en forlængelse af nedlukningen frem til 13. april, har Nørrebros mest lokale festival, 48Timer, besluttet at aflyse årets festival, der skulle have fundet sted i weekenden 15.-17. maj. Ugen har bl.a. også budt på 21 lokale restaurater, caféer og barers nye crowdfunding-kampagne ‘Let’s stick a lime in this Corona’.

Tirsdag 24. marts
Flere lokale håndværksmestre melder i Mit Nørrebro om en nedgang i antallet af opgaver.

Lørdag den 21. marts
København Kommune opsætter skilte, der minder om sundhedsmyndighederns anbefalinger om at undgå at samles, på Dronning Louises Bro og rundt om søerne, hvor fodgængertrafikken ensrettes.

Fredag den 20. marts
Det virkede som dødsstødet for mange af bydelens restauranter, cafeer, frisører, tatovører og andre små selvstændige erhvervsdrivende, da de tirsdag aften fik at vide, at alle restaurationer og butikker med tæt kundekontakt skulle holde lukket fra onsdag kl. 10. Torsdag præsenterede regeringen dog en hjælpepakke til netop disse virksomheder, der for mange afværgrede den umiddelbare konkurs.

Mandag 16. marts
• Aflysninger af arrangementer og udmeldinger om lukninger er fortsat med at løbe ind.
• Flere og flere restauranter og caféer har meldt, at de lukker ned de næste par uger, selvom det ikke er påbudt af myndighederne.
• Mange har på de sociale medier kritiseret, at der var mange folk på gaden og ikke mindst på bænke og fortorvscafeer i lørdags, hvor der var dejligt solskinsvejr – kritikken har gået på, at folk ikke holdt nok afstand, men det er også tydeligt, at der er mange, der tolker myndighedernes udmeldinger så stramt, at de ikke mener, man skal bevæge sig uden for sin lejlighed, med mindre det er absolut nødvendigt.
• Nørrebro Lokaludvalg tog i weekenden på opfordring fra en borger initiativ til at afholde eventet ‘Nørrebro synger til hinanden på afstand’, hvor nørrebroere synger fællessang fra altaner og gennem åbne vinduer, der fandt sted første gang søndag den 15. marts kl. 17. Mandag blev det besluttet at gøre det til en dagligt tilbagevendende event.

Fredag 14. marts kl. 14
Aflysninger og meddelelser er det seneste døgn tikket ind i en lind strøm, ligesom andre aktører og erhvervsdrivende forsikrer om, at de stadig holder hjulene i gang, for de flestes vedkommende dog på nedsat kraft. Et alt andet end komplet øjebliksbillede:
• Nørrebro United har lukket administrationen og aflyst alle aktiviteter frem til d. 30 marts. Dette inkluderer også Nørrebro Uniteds generalforsamling d. 18. marts, der er udskudt på ubestemt tid. Alle håndbold- og fodboldkampe er aflyst i denne periode. Det vil være muligt at få kontakt med administrationen gennem mail og telefon.
• Stevnsgade Basketball har aflyst al træning og øvrige arrangementer frem til mandag den 30. marts,
• Sjællandsgade Bad har lukket ned for aktiviteterne foreløbigt til og med den 30. marts. Det vil dog være muligt for kunder, der ikke har adgang til bad i deres eget hjem, at benytte sig af stedets separate brusekabiner onsdag den 18. og 25. marts fra kl. 10 til 15. Det vil ikke være muligt at benytte sig af hverken sauna eller karbad.
• Blågårds Apotek har lukket al aktivitet ned i 14 dage
• RUST lukket med øjeblikkelig virkning til og med 31. marts. Søstercaféen Mudhoney og den nye broderbar The Flatiron er også midlertidigt lukket, det forlyder dog ikke hvor længe.
• Spillestedet Stengade har aflyst alle koncerter og øvrige aktiviteter til og med 1. april. 
• Nørrebro Musicalteater udskyder auditions til Ronja Røverdatter – ny dato fastsættes senere.
• En række restauranter og caféer har ligeledes valgt at trække stikket i en periode – herunder Møller Kaffe & Køkken, Scarpetta, Oysters & Grill, Ristet Rug, Mellemrummet, Café Stadion, søsterrestauranterne OMAR og SAFARI (begge dog først fra på mandag og to uger frem).

Torsdag 12. marts kl. 11.45
Flere af bydelens aktører har til formiddag meldt ud, at de aflyser arrangementer og/eller lukker midlertidigt ned. Det gælder blandt andre:
• Kulturcentret Assistens, der har aflyst alle undervisnings- og omvisningsaktiviteter de næste 14 dage. 
• Nørrebro Teater, der lukker med øjeblikkelig virkning fra i dag og måneden ud. Folk, der har købt billet, vil blive kontaktet direkte af billetkontoret. 
• Teater Grob, der aflyser alle forestillinger og arrangementer “indtil videre”. Folk, der har købt billet, vil hurtigst muligt modtage information fra billetkontoret. 
• Flids Forårsmarked, der skulle have fundet sted i Nørrebrohallen 18.-19. april, udskydes.
• Brorsons Kirke, der er lukket i dag, torsdag, og desuden har aflyst følgende arrangementer: Babysalmesang, KirkeYoga, Konfitid, Lectio Divina , FDF, SonSound og Gospel Unlimited samt alle eksterne lån af krypt. Der kan komme flere aflysninger i den kommende tid, det vil blive meldt ud på kirkens Facebook og på www.brorsons.dk
• Anna Kirke, der i første omgang har aflyst følgende arrangementer indtil påske: Babysalmesang, Rytmik, Folkekøkken, Sangaften

Onsdag 11. marts kl. 21.41
Nørrebro Lokaludvalg melder ud på Facebook, at de lukker sekretariatet ned fra torsdag og aflyser møder og arrangementer.

Onsdag 11. marts kl. 20.30
Statsministeren holder pressemøde og varsler nedlukning af alle uddannelsesinstitioner og store dele af det offentlige Danmark fra fredag og foreløbigt to uger frem. Det vil blandt andet sige, at folkeskolerne, bibiliotekerne og kulturhusene, også her på Nørrebro, lukkes, og samtlige arrangementer aflyses.

Onsdag 11. marts kl. 11.20
Den Lille Kulturnat, der skulle have været afholdt på fredag den 13. marts, aflyses helt. Her på Nørrebro betyder det, at planlagte aktiviteter i Osramhuset, på Politimuseet, på Kulturcentret Assistens og hos Meyers Madhus ikke gennemføres.

Onsdag 11. marts kl. 08.46
Blågård Skoles ledelse sender en besked ud til skolens forældre om, at et barn og to medarbejdere er hjemme i forebyggende karantæne.
“Der er på nuværende tidspunkt ingen af dem, der har fået konstateret Corona-virus, men vi er i tæt kontakt til kommunens hotline i sundhedsteamet og tager de nødvendige forholdsregler, så vi passer bedst muligt på hinanden. Vi registrerer udviklingen af børn og medarbejdere gennem kontoret, og hvis situationen skulle opstå, at vi får et bekræftet tilfælde af Corona, så vil I blive orienteret,” lyder det i beskeden.

Tirsdag 10. marts kl. 23.56
Dansk Islamisk Center i Baggesensgade meddeler på Facebook, at denne uges fredagsbøn er aflyst.

Tirsdag 10. marts kl. 22.12
Repair Cafe Nørrebro meddeler på Facebook, at lørdagens Repair Café i Støberiet er aflyst.

Tirsdag 10. marts kl. 18.46
Arrangørerne bag FolkeBanko i Nørrebrohallen meddeler på Facebook, at torsdagens FolkeBanko er aflyst.

Tirsdag 10. marts kl. 14.45
Arrangøren Building Communities annoncerer på Facebook, at de aflyser fredagens event ’El Chaco Verde’ i Union (det tidligere Verdenskulturcentret)

Tirsdag 10. marts kl. 14.43
Politimuseet på Fælledvej meddeler på Facebook, at de aflyser alle aktiviteter i forbindelse med Den Lille Kulturnat på fredag.

Tirsdag 10. marts om eftermiddagen
Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer alle, der har været til stede til fredagsbaren på Panum Instituttet i samme tidsrum som den smittede, til at blive hjemme i 14 dage og undgå fysisk kontakt med andre mennesker, egen familie inklusive.

Fredag 6. marts:
En person, som er konstateret smittet med COVID-19, har fredag 6. marts i tidsrummet 11-21 været til fredagsbar på Panum Instituttet. 

Related Articles

X