MN logo rgb web 300x77
Bunkertoilet står på lokaludvalgets ønskeliste – se hele listen her

Bunkertoilet står på lokaludvalgets ønskeliste – se hele listen her

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Nørrebro-Nyt er Mit Nørrebros nyhedsblog, der kort og overskueligt holder dig orienteret om aktuelle begivenheder på eller med betydning for Nørrebro. For nyhedstips, skriv til mt@mit-norrebro.dk

Foto: Skal der være toilet i den gamle bunker ved Sortedam Dossering? Det foreslår Nørrebro Lokaludvalg. Foto: Mit Nørrebro

03.03.2022 kl. 15.50

Her er lokaludvalgets ønskeliste til kommunen – er du enig?

I slutningen af marts skal politikerne på Københavns Rådhus forhandle om, hvordan de overskydende midler fra sidste års budget skal fordeles – det, som kaldes Overførselssagen, eller mere populært “Det lille budget”.

Derfor har Nørrebro Lokaludvalg som vanligt på vegne af bydelen indsendt en ønskeliste til, hvilke ting man her og nu gerne vil have afsat penge til. Den (uprioriterede) liste ser således ud – kan du genkende et eller flere punkter fra din personlige ønskeliste?:

 • Rantzausgade: yderligere midler til gennemførelse af det længe ventede trafikomlægningsprojekt, der netop er blevet udskudt endnu en gang
 • Midler til at gennemføre de grønne tiltag fra Helhedsplanen for De Gamles By
 • Renovering og opgradering af flere nedslidte legepladser i bydelen
 • Ekstra midler til etablering af offentligt toilet ved Dr. Louises Bro – lokaludvalget ønsker ikke den foreslåede toiletvogn, men en pænere og mere integreret løsning, fx i bunkeren ved Peblinge Dossering.
 • Opgradering af belysning på den eksisterende kunstgræsbane i Nørrebroparken for at reducere lys-og lydgener
 • Omlægning af rørføringen af Lersøkilden, så det rene vand ikke længere ledes direkte i kloakken, men i stedet over i Lygte- /Ladegårdsåens rørføring, hvilket bl.a. vil sikre mere vand til Søerne
 • Nyt tryghedspartnerskab på Nørrebro
 • Ekstra busstoppested i Lundtoftegade
 • Forbedring af overgangen mellem “den grønne cykelsti” og Hans Tavsens Gade
 • Etablering af signallys i Hillerødgade, hvor “den grønne cykelsti” krydser Hillerødgade
 • Midler til forundersøgelse af mere metro/flere stationer på Nørrebro
 • Helle på Tagensvej på strækningen mellem Vølundsgade og Ægirsgade

24.02.2022 kl. 17.00

Mand fænglet og sigtet for drabsforsøg ved Søerne

En mand er torsdag blevet varetægtsfængslet i 27 dage, sigtet for drabsforsøget på en 47-årig mand ved Sortedam Dossering 20 januar.

Den nu varetægtsfængslede mand blev anholdt af politiet onsdag aften og fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

Københavns Politi har tidligere udsendt en efterlysning med billeder og video af den mistænkte. Den efterlysning er slettet, og da politiet har opfordret medie, der har bragt billederne og videoen, til at slette dem, har vi efterlevet det i vores tidligere omtale.

16.02.2022 kl. 14.10

Kender du denne mand? Han efterlyses for knivstikkeri ved Søerne

Københavns Politi beder nu offentligheden om hjælp til at identificere en mand, der mistænkes for knivstikkeriet på en 47-årig mand ved Søerne.

Drabsforsøget, der tilsyneladende var umotiveret, blev begået på Sortedam Dossering ud for nr. 13A den 20. januar. kl. ca. 19.30.

Den formodede gerningsmand blev kort før drabsforsøget set i Ravnsborggade, og kort efter drabsforsøget blev han set i løb ad Sankt Hans Gade i retning mod Sankt Hans Torv. Ca. en time senere blev han igen set i Ravnsborggade og Sankt Hans Gade.  

“Vi håber, at der sidder nogle derude, der kan genkende manden på billederne. Vores efterforskning peger på, at han kan være gerningsmanden, og derfor beder vi nu borgerne om hjælp, så vi kan finde frem til ham,” siger politikommissær Peter Kamp fra Københavns Politi.

Selv om politiet formoder, at han kan være gerningsmanden, kan det ikke udelukkes, at han også kan være et vigtigt vidne i sagen. 

Den mistænkte beskrives som: 

 • Mand 
 • 25 til 35 år 
 • Ca. 170 cm høj 
 • Spinkel af bygning 
 • Lysebrun i huden 
 • Kort, mørkt hår og trimmet skæg/skægstubbe 
 • Talte engelsk 
 • Han var iført grøn jakke/anorak med hætte, sort hættetrøje med hætten trukket over hovedet, sorte joggingbukser med hvide striber på siden af mærket Adidas.

Københavns Politi vil meget gerne høre fra personer, der kan genkende personen, eller som i øvrigt har overværet episoden. Man kan kontakte politiet på tlf. 1-1-4.

Se videoen med mandens færden på gerningsaftenen her: (Red: Video slettet 24.02 på politiets opfordring efter gennembrud i sagen).

14.02.2022 kl. 16.33

Tre Nørrebro-biblioteker får penge til at styrke børns sprog

Blågårdens Bibliotek, Nørrebro Bibliotek og Osramhuset er blandt de i alt fem københavnske kulturhuse, der deltager i det nye projekt ’ORD’, som er støttet af Nordea-fonden med knap 1,4 mio. kr.

’ORD’ finder sted i 2022 og 2023 og er et særligt forløb for flersprogede mødre, der gennem bevægelse og sprostimulering skal styrke deres børns tidlige sprogudvikling.

Ud over deltagelsen i selve projektets aktiviteter skal forløbene også introducere mødrene til biblioteket som institution for inspiration til litteratur og aktiviteter, der styrker sprogstimuleringen og senere læselysten.

10.02.2022 kl. 15.03

Lidl-butik på Nørrebrogade åbner efter vinterferien

Lidl-butikken i det nybyggede bolig- og erhvervskompleks på Nørrebrogade 209 melder klar til at åbne efter vinterferien, nærmere betegnet torsdag den 24. februar kl. 8.

Butikschef Jonathan Esser kalder placeringen skråt over for Den Røde Plads “helt i top”, og han forventer, at der i gennemsnit vil komme 100-200 kunder i timen på besøg i den nye butik, der med sine 958 m2 er 20 procent større end Lidls tidligere butik på adressen.

Den nye dagligvarebutik har særligt fokus på bake off, og af butikkens 25 medarbejdere vil der konstant være en person dedikeret til netop bake off-afdelingen, så der er friskbagt brød i hele butikkens åbningstid.

Læs mere om byggeriet på Nørrebrogade 209, som Lidl er en del af, i artiklen Nyt byggeri på Nørrebrogade er på vej ind i anden etape

08.02.2022 kl. 22.10

Nyt trafikuheld i krydset Jagtvej/Ågade tirsdag

I myldretiden tirsdag sen eftermiddag tørnede to biler sammen i det notorisk uhelds-hærgede kryds mellem Ågade og Jagtvej.

Da et lyssignal i krydset gik ud, måtte Københavns Politi i gang med at regulere trafikken, og i fx Rantzausgade kunne beboerne pludselig mærke et større trafikpres i tiden omkring uheldet.

Vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer bekræftede kort efter ulykken over for nyhedssitet Presse-fotos.dk, at ingen er kommet til skade.

Netop dette vejkryds har de senere år været kendt for en række ulykker med flere tilskadekomne og mindst to dødsulykker.

03.02.2022 kl. 17.40

LiteraturHaus i Møllegade beder om din hjælp

Det litterære græsrods-forsamlingshus LiteraturHaus beder fredag eftermiddag via deres Facebook-side om hjælp til at lave en gennemgribende renovering af den tidligere metodistkirke i Møllegade.

De forventer dog ikke, at du trækker i arbejdstøjet – blot at du giver dem et hjerte på Realdanias hjemmeside undervaerker.dk, hvor man for at komme i betragtning til at få økonomisk støtte skal mønstre mindst 500 hjerter.

“Drømmen er at få støtte til handicapadgang, bedre ventilation og temperaturstyring samt en opgradering af bar og køkken, så vi kan udvide sortimentet og servere mad i huset. Det vil give en bedre oplevelse for arrangører og for gæster. Og øge LiteraturHaus’ muligheder for at skabe lidt omsætning og dermed få en bæredygtig økonomi,” skriver husets leder Thorkil Jacobsen.

Læs også: LiteraturHaus i Møllegade redder økonomien de næste fire år

03.02.2022:

Nicecream indgiver konkursbegæring

Den veganske iskæde Nicecream, der åbnede sin første butik i Elmegade for snart syv år siden, har ifølge Børsen indgivet konkursbegæring efter flere år med underskud.

Nicecream Copenhagen, hvis is er lavet på kokosmælk og fri for såvel animalske produkter som tilsætningsstoffer, blev startet af de to islændinge David Stefansson og Fannar Bjorgvinsson.

Efter publikumssuccesen på Nørrebro har de også åbnet butikker på Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg, ligesom isen ifølge selskabets egen hjemmeside har kunnet købes i supermarkeder som Kvickly, SuperBrugsen, Meny og Irma.

Kuratoren i konkursboet er fra firmaet Skau Reipurth & Partnere og vil nu forsøge at finde en køber til aktiverne.

03.02.2022:

Vejarbejde på Jagtvej gået i gang – løber til december

Du kan nok godt indstille dig på, at det i 2022 kommer til at tage længere tid end normalt at køre og gå igennem Jagtvej på strækket mellem Nørrebros Runddel og Vibenshus Runddel.

Kommunen er nemlig gået i gang med at renovere og genoprette kørebaner, cykelstier, fortove, vejbrønde, stikledninger og belysningskabler til nutidig standard af hensyn til trafiksikkerhed og tilgængelighed.

Projektet blev politisk vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget i april 2020, og arbejdet forventes at være afsluttet til december i år.

02.02.2022:

Lokalplan for tankstationsgrund på Tagensvej i høring

En lokalplan ligger klar for en spritny ejendom, der skal rumme både boliger og erhverv på adressen Tagensvej 40, hvor der i dag ligger tankstation og vaskehal.

Lokalplanen er i offentlig høring indtil 11. februar, og alle kan give deres besyv med om planerne.

Du kan læse mere om projektet her

02.02.2022:

Murergårdens organisering i høring

Også den fremtidige organisering af institutionen Murergården i Thorupsgade er i offentlig høring frem til 11. februar.

Det sker som en konsekvens af, at Københavns Kommune har besluttet, at byens fritidstilbud per 1. januar i år skal udskilles fra de kommunale klynger og organiseres i fritidsklynger.

Murergården er den eneste kommunale institution, som har både dagtilbud og fritidstilbud og som derfor ikke umiddelbart passer ind i den kommende organisering i hhv. dagtilbudsklynger og fritidsklynger. Derfor skal der findes en særskilt løsning for, hvordan Murergården fremover skal organiseres.

02.02.2022:

Mjølnerparkens seniorbofællesskab skal flytte til Tagensvej

Politikerne i kommunens Teknik-og Miljøudvalg nikkede på et møde mandag aften ja til opførelsen af et alment boligprojekt, der ventes at skulle huse blandt andre Mjølnerparkens seniorbofællesskab Midgården.

Byggeriet ligger på Tagensvej 147 liiige på den anden side af bydelsgrænsen til Nordvest, men mindre end 300 meter fra Mjølnerparken.

Ifølge kommunens Teknik-og Miljøforvaltning har Midgården tilbage i september meddelt, at de vil deltage i den videre proces omkring nybyggeriet for at flytte dertil, når byggeriet er opført, ligesom Mjølnerparkens boligselskab her i januar har meddelt, at de vil arbejde for, at beboerne ikke skal genhuses flere gange.

Janni Milsted, der er formand for seniorbofællesskabet og næstformand i afdelingsbestyrelsen for hele Mjølnerparken, siger dog til det digitale dagblad Arbejderen, at hun ikke forventer, at byggeriet står klar til juni 2023, hvor Midgården skal være ude af Mjølnerparken.

“Vi aner ikke, om vi skal flytte en eller to gange, og om vi bliver splittet eller kan blive sammen. Det er meget belastende,” siger hun til Arbejderen.

Mit Nørrebro har tidligere været ude at tale med beboerne i Midgården om det psykiske pres, den usikre fremtidige boligsituation har lagt på dem – se filmen her

02.02.2022:

Arbejdet med Nordvestpassagen skudt i gang

Som flere beboere og forbipasserende på det yderste Ydre Nørrebro har kunnet konstatere grundet en øresønderrivende støj, er anlægsarbejdet med den kommende Nordvestpassage nu gået i gang.

Du kan få genopfrisket planerne for den nye cykel-og gangforbindelse og det rekreative område omkring den i denne artikel.

01.02.2022:

Kampvalg om pladserne til Nørrebro Lokaludvalg

36 kandidater stiller op til de 15 pladser, der er reserveret til det lokale foreningsliv i det kommende lokaludvalg.

De er opstillet inden for tre interessegrupper:

• Børn, unge, idræt, kultur og fritid – hvor fx Rådmandsgades Skole, Sjællandsgade Bad, Nørrebro Lokalhistoriske Forening & Arkiv og Jægersborg Handelsforening har opstillet kandidater.

• Ældre, sundhed, social og integrationsområdet – hvor fx Danish Muslim Aid, værestedet Muhabet, Diversity Works (tidl. Indvandrer Kvindecentret) og Coop har opstillet kandidater.

• Bolig, miljø og erhverv – hvor fx Beboerforeningen for Indre Nørrebro, Beboerforeningen Mjølnerparken, beboerinitiativet Forsvar De Gamles By og Miljøpunkt Nørrebro har opstillet kandidater.

Vi kan kun opfordre til at gå ind at læse mere om de forskellige kandidater på valg-hjemmesiden her – simpelthen fordi man bare bliver glad i låget over at se mangfoldigheden af dedikerede og erfarne mennesker, der har lyst til at arbejde helt frivilligt for at gøre Nørrebro til et endnu bedre sted at bo.

Man skal selvfølgelig læse kandidatlisten ekstra grundigt, hvis man har stemmeret til valget. Det er desværre så kringlet indrettet, at vi ikke bare alle sammen kan gå ned at stemme direkte, men at man kun kan stemme på vegne af en forening, men det kan nås endnu!

Fristen for at tilmelde sig til at stemme er 7. februar, og tilmeldingen foregår lige her.

01.02.2022:

Nørrebro er ikke længere visitationszone

Københavns Politi har ikke fundet grundlag for at forlænge de to visitationszoner, der de seneste par måneder har dækket blandt andet Nørrebro. Visitationszonerne udløber derfor planmæssigt 1. februar kl. 18.00.

Related Articles

X