MN logo rgb web 300x77
Nørrebro-projekter genoptages efter corona-pause

Nørrebro-projekter genoptages efter corona-pause

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Helhedsplanen for De Gamles By, forbedringen af krydset mellem Rantzausgade og Nørrebroruten og en overbygning på en fredet bygning i Hermodsgade er blandt de projekter, som kommunens Teknik-og Miljøudvalget sagde ja til på et møde mandag.

Mit Nørrebro har tidligere beskrevet flere af de nævnte projekter – klik på linkene i artiklen for at se en mere udførlig beskrivelse af hvert projekt. Topfotoet er et arkivfoto fra 2019.

Ligesom resten af samfundet så småt er ved at åbne igen, er der også sat gang i sagsbehandlingen i Københavns Kommune.

Det betyder, at en række Nørrebro-projekter nu kan komme videre i systemet – til glæde for nogen og til ærgrelse for andre.

Mandag godkendte Teknik- og Miljøudvalget således den helhedsplan for De Gamles By, som skal lægge rammen for området, når der i de kommende år skal bygges en skole og et diabetescenter.

Udsnit af helhedsplanen for De Gamles By.

Selve beslutningen om at opføre de nye byggerier er allerede truffet, men det har ikke forhindret en lang række lokale i at aflevere stærkt utilfredse høringssvar om helhedsplanen med henvisning til, at de er imod ikke mindst byggeriet af det nye diabetescenter.

En beboer i nærområdet har således siden februar fået samlet næsten 2.500 underskrifter på en underskriftindsamling med titlen ‘Bevar De Gamles By på Nørrebro’ – men det har altså foreløbigt ikke fået politikerne til at ryste på hånden.

Omstridt cykelkryds bliver forbedret

En anden meget omdiskuteret og næsten historisk langvarig Nørrebro-sag er trafikomlægningen af Rantzausgade. Hele det store projekt for gaden lader stadig vente på sig, men på mødet mandag fremrykkede Teknik- og Miljøudvalget forbedringen af det for mange cyklister utrygge kryds mellem Rantzausgade og Nørrebroruten, så det bliver ordnet i år.

Endelig vedtaget blev også en lokalplan for Hermodsgade, der tillader en overbygning på den bevaringsværdige funkisbygning i nummer 26-28.

Tegning af den foreslåede overbygning på Hermodsgade 26-28. Det blev på mødet mandag besluttet, at beklædningen på overbygningen skulle udføres i træ. Illustration: Steen Palsbøll Arkitekter.

Også en genopretning af gadebelægningen i Jægersborggade og anlæggelsen af kunstgræsbaner i Nørrebroparken strøg igennem udvalget, mens spørgsmålet om udviklingen af Basagrunden ved Nørrebro Station – som forventes at omfatte et dobbelt så stort areal som hidtil – samt behandlingen af det kommende byggeri ved Nuuks Plads af tidshensyn blev skubbet til udvalgets møde næste mandag den 27. april.

Related Articles

X