MN logo rgb web 300x77
Nørrebro-restauratør om kl. 22-påbud: “Vi bliver nødt til at løfte i flok”

Nørrebro-restauratør om kl. 22-påbud: “Vi bliver nødt til at løfte i flok”

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel

To drevne Nørrebro-restauratører, Christian F. Puglisi fra bl.a. Relæ og Bæst og Ebbe Hede fra Blågårds Apotek, ser forskelligt på de nye corona-restriktioner for byens natteliv. Men to ting er de enige om: der skal rettes ind – og de skal nok overleve!

Fotocollage: Foto t.v. af Christian F. Puglisi: P.A._Jørgensen, foto t.h. af Ebbe Hede: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

“Det er ikke nogen katastrofe.”

En række københavnske restauratører har været hurtige med dommedagsprofetierne i kølvandet på regeringens nye nattelivs-restriktioner, der blev meldt ud tirsdag.

Men en af Nørrebros mest anerkendte restauratører, Michelin-kokken Christian F. Puglisi, hidser sig ikke voldsomt op over, at hans restauranter nu i en periode skal lukke kl. 22, og at gæsterne skal bære mundbind, når de bevæger sig rundt i restauranterne.

“Jeg gad da godt at kunne have folk siddende lidt længere, men jeg er forstående over for udmeldingen. Hvis det vurderes, at folk fester som sindssyge og danser til den sene nat, må vi jo gøre noget ved det,” siger manden bag restauranterne Relæ og Manfreds i Jægersborggade samt restauranten Bæst og bageriet Mirabelle i Guldbergsgade.

Med sin italienske baggrund har Christian F. Puglisi ikke det forbehold over for brugen af mundbind, som mange andre danskere har:

“Jeg synes, det er i orden, at vi skal have mundbind på. I Danmark har man ikke villet det, men det er en meget nem måde at minde folk om, at der er et coronaproblem. Jeg var i Italien i august, og der var det bare meget tydeligt hele tiden – men det forhindrede ikke folk i at gå ud at spise,” understreger han.

Christian F. Puglisi har netop meldt ud, at han lukker sine to restauranter i Jægersborggade ved årsskiftet, og han lægger ikke skjul på, at han da gerne havde set dem køre videre til midnat her de sidste måneder.

“Men min tilgang til det her er, at vi bliver nødt til at løfte i flok. Det er ligesom med klimaspørgsmålet: hvis man vil have forandring, så koster det på nogen fronter. Jeg prøver bare at have en forretning, der er så omstillingsparat som muligt, fordi jeg tror, vi skal forvente, at der vil være rigtig meget af det her i fremtiden. Vi bliver ikke lukket ned – vi får bare masser af hække i hækkeløbet, og der er ikke noget, der er nemt de næste par år,” konkluderer han.

Blågårds Apotek: tvivler på effekten

På Blågårds Apotek er direktør Ebbe Hede dog mere i tvivl om det betimelige i regeringens nye tiltag.

”Det bliver lidt specielt at sidde og drikke øl med mundbind på,” joker han først, men bliver dog hurtigt mere alvorlig:

“Det er tough, og jeg kan ikke forstå det. Lad os nu se, men for os er det praktisk talt umuligt at håndhæve det med mundbind, for hvornår er du på vej til at sætte dig ned og rejse dig op, og skal du have mundbindet på, hver gang du skal gå fire skridt op for at bestille en øl? Sådan skal det jo være, med mindre der er noget, jeg har misforstået,” siger han og fortsætter:

“Det er fint nok at udvise samfundssind, og vi skal også nok rette ind, men jeg tvivler på, at det har den effekt, som regeringen gerne vil have. Jeg synes ikke, det er den rigtige vej at gå i forhold til alt det andet, der sker,” siger han og uddyber:

“Vi restauratører er nogle af dem, der faktisk kan administrere at opretholde afstand og spritte af – hvorfor ikke sidde hos os i stedet for at sidde i parker, hvor folk sidder for tæt? Folk har brug for at være sociale, også selvom der er corona, og så må vi jo sørge for, at der er steder at være det under de rigtige forhold,” siger direktøren, der dog indrømmer, at det fordrer, at alle strammer op – såvel gæster som restauratører.

“Jeg kan kun tale for mit eget vedkommende: vi overholder restriktionerne, har skiltning på vores borde, plexiglasplader sat op og ensretning for, hvor man skal gå ind og ud – og det bliver håndhævet, til stor frustration for vores stamkunder. Men i sidste ende er det jo politiets opgave at håndhæve reglerne,” siger Ebbe Hede.

Kan I overleve endnu en omgang?

“Selvfølgelig kan vi det, så omstrukturerer vi igen. Men vi er da presset på likviditeten – det er to timer, der går fra vores omsætning, og de faste udgifter som husleje, strøm og vand er jo de samme. Og da der ikke er lagt op til nogen som helst form for kompensation, er vi da interesseret i at holde åbent så lang tid som muligt,” siger Ebbe Hede og fortsætter:

“Jeg gruer da lidt for efteråret, for indtil nu har vi haft udeservering, men vi har kun ca. 50 pladser indenfor, og hvad skal vi så? Skal vi så bare hælde på de folk, der er der, for at hente indtjeningen hjem? Så skal de sateme drikke sig fulde, og det er jo nok heller ikke det, man ønsker fra regeringens side,” vurderer direktøren for Blågårds Apotek.

Related Articles

X